[...] sok z aloesu pozyskiwany w doskonałej technologii liofilizacji (suszenia próżniowego). Czyli nie dodajemy wody, tylko wodę usuwamy i zostaje to, co w aloesie najcenniejsze – substancje aktywne. Aloe Vera Concentrate to 1,5 litra świeżego soku z aloesu zamkniętego w 60 kapsułkach. Składniki: liofilizowany sok z miąższu liści aloesu (Aloe vera) [...]
Nadmiar wody zostanie wydalony. Jednorazowo jeśli wypijesz ponad 400ml czystej wody - zwykle oddasz po chwili mocz. Minusy są takie, że z wodą "uciekają" substancje rozpuszczalne w wodzie jak witaminy C, B, minerały. Oczywiście w nerkach występuje wtórna reabsorpcja, ale zawsze przy ogromnej podaży wody będą zauważalne ubytki. Lepiej pić częściej, [...]
Przede wszystkim oczyść swoją dietę z produktów o wysokim stopniu przetworzenia czyt. (masło roślinne, sztuczny miód, serki wiejskie, bułki pszenne, a także majonez). Wędzone ryby spożywaj sporadycznie, gdyż zawierają substancję smoliste, w celu uzupełnienia EPA I DHA wprowadź świeże, tłuste ryby 2-3 w tygodniu. Możesz również uzupełnić menu o [...]
Jak sprawy się będą miały dowiesz się po wykonaniu badań za x czasu. Odblok klasyczny, najpierw hcg pòźniej clomid do skutku. Naturalne substancje ktòre mają potwierdzony wpływ na przyśpieszenie odblokowania nie istnieją, tribulusy, zma, i inne wynalazki nie działają. Oczywiście da się olać odblok i można czekać aż organizm sam się ogarnie bo [...]
Kawa "nie wypłukuje" substancji odżywczych, tylko ze względu na substancje antyodżywcze (jak garbniki) wiąże te substancje w nierozerwalne dla naszego organizmu wiązania. Stąd kawy nie powinno się pić do posiłku, ani po posiłku. Najlepiej przed posiłkiem, ale wystarczy 5-10 minut odstępu od posiłku.
[...] się łączyć w ten sposób, by ewentualnie wzmacniały swoje korzystne działanie lub przynajmniej nie blokowały się nawzajem. Producenci multiwitamin zdają się pomijać tą istotną kwestię. Co z tego że przyjmiemy na raz masę substancje skoro one nawzajem ze sobą reagują i w wyniku tej interakcji zaburzają swoją wzajemną aktywność i biodostępność?
Jęczmień kupujesz w formie sproszkowanego SOKU czy sproszkowanej rośliny W CAŁOŚCI? Cały, sproszkowany młody jęczmień jest bez sensu, ponieważ my - ludzie - nie trawimy celulozy. Co najwyżej może to posłużyć jako "przepychacz" dla jelit, jak każdy błonnik (choć definitywnie są tańsze źródła błonnika). Na witaminy czy minerały też nie licz, bo są [...]
[...] podać wartości? Bo ja się założę, że 1,5% to maks. Poza tym strączkowe przed przygotowaniem należy moczyć, najlepiej 12-24 godziny, żeby pozbyć się nadmiaru oligosacharydów (substancje fermentujące). Potem gotowanie... I ilość tych fityn spada do poziomu nieistotnego. Jak ktoś nie lubi moczyć to można korzystać z soczewicy, ewentualnie kiełków na [...]
[...] koktajle na bazie surowej marchewki, brokułów, pora, można też dorzucić buraka... Tylko trzeba wziąć pod uwagę, że brokuły, por i burak - mimo że bardzo zdrowe i bogate w substancje odżywcze - to również są bogate w węglowodany fermentujące, więc jak mamy problem z dysbiozą flory jelitowej to nie zalecam... gdyż będzie w najlepszym wypadku [...]
[...] Produkt nie zawiera oleju palmowego ani glutenu. Składniki: orzeszki ziemne (55%), substancja słodząca: ksylitol, koncentrat białek serwatkowych WPC 80% , migdały (10%) substancje słodzące: erytrytol, glikozydy stewiolowe; naturalny aromat, aromat. ZALECANE PORCJOWANIE Za każdym razem, kiedy masz ochotę na ulubione słodycze, jednak nie [...]
Witaminy z grupy B są rozpuszczalne w wodzie, więc ciężko je przedawkować. Trochę lipa, że nie podają w składzie postaci związków pod jakimi występują dane substancje. To, że w suplu jest wypisane ileś tam set procent danej substancji to nie znaczy, że 100% się przyswoi, bo to zależy m.in. od formy związku i np. procentu elementarnej substancji w [...]
Właśnie w owym filmiku, minuta 6:15 wspomniane jest o metyloglioksalemie i tym, że jest do dla naszego organizmu substancja toksyczna :) Gdyż jest traktowana przez organizm jak typowa toksyna i neutralizowana przez glutation (czyli typową substancję detoksykacyjną). Powoduje m.in. powstawanie AGEs (zaawansowanych produktów glikacji białek), które [...]
[...] naturalnych suszonych owoców Zawiera witaminy C i D Nie zawiera cukrów Produkt niskokaloryczny, tylko 14kcal w jednym lizaku Zawiera fiński ksylitol i stewię, naturalne substancje słodzące pochodzenia roślinnego Produkt o niskim indeksie glikemicznym Produkt bezglutenowy Zdrowy Lizak Mniam-Mniam z witaminami C i D na ząbki, kości i odporność [...]
Nikt Ci skłądu nie poda, to jest tzw mieszanka zastrzeżona, podają jakie zawiera substancje ale bez gramatury. Przeważnie tak jest ze składniki się podaje w kolejności malejącej czyli składnika wymieniony jako pierwszy jest go najwięcej
[...] nadaje, bo temperatura tam panująca zwykle nie przekracza 100 stopni celsjusza co jest plusem (np. nie dochodzi do reakcji Maillarda, które produktami ubocznymi są toksyczne substancje jak akrylamid). No pomijając miejscowe punkty przegrzania, bo fale mikrofalowe działają zwykle na zasadzie statycznej, gdzie po prostu temperatura "rozchodzi" się [...]