KREM Z BATATÓW Z PIECZONYM KURCZAKIEM /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/3ddabbdea8e846d98138fd9110b3f0a5.JPG (przepis zaczerpnięty ze strony =>http://www.musculardevelopment.pl/mdnews-tv/kuchnia-md/obiad/video,12,magda-wilk-obiad-odc-12.html i lekko zmodyfikowany) Składniki: -6 batatów średniej wielkości, -rosół, -marchewki z rosołu, -4piersi z kurczaka, [...]
[...] Jak juz piana jest sztywna, wmiksowac po jednym zoltku nastepnie po lyzce maki i ta odrobine sody. Wszystko na patelnie - usmazyc z obu stron. Przy smazeniu pierwszej strony mozna przykryc patelnie, wtedy wszystko sie zetnie szybciej i latwiej bedzie przewrocic na druga strone :) Wychodzi z tego taki biszkopotowy omlet. Mozna jesc np. z [...]
[...] gotujemy parę minut. Odcedzamy. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno dosypując szczyptę soli, a żółtka (także używając odrobiny soli) roztrzepujemy. Łączymy oba składniki. Całość oprószamy mąką, a następnie delikatnie mieszamy z fasolą. Masę na placki rozkładamy łyżką na rozgrzanym oleju. Smażymy parę minut z każdej strony.
[...] kto woli) i wymieszac na taka 'z grubsza' paste. Przelozyc do miseczki, schlodzic po godzinie: rozgrzac grila lub patelnie grilowa i piec kebaby po 4minuty z kazdeg strony. Jesli uzywamy blachy do pieczenia jako podstawki do kebabow (bo grill mamy w piekarniku) to warto blaszke wylozyc wczesniej folia aluminiowa-folie po sprawie [...]
[...] starte jabłuszko i porządnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy niewielką ilośc oleju i łyżką nakładamy nieduże placuszki. Smażymy na niedużym ogniu po około 2 min z każdej strony. Podajemy na ciepło lub na zimno. Można dodatkowo zetrzec więcej jabłka i poddusic z posiekaną w piórka czerwoną cebulą i odrobiną octu balsamicznego i podawac razem [...]
[...] gotujemy około godziny, doprawiając solą, pieprzem. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i łyżkę masła klarowanego, na rozgrzany tłuszcz wsadzamy schab i obsmażamy z każdej strony, ogień musi być na tyle duży, aby mięso nie zaczęło wypuszczać soków, ale na tyle mały żeby nie zaczęło się przypalać, każdy juz pewnie zna swoje garnki i palniki ;) [...]
[...] bazylia, estragon, cebula, majeranek, pieprz czarny, ziele angielskie, warzywa. Sposób wykonania. Rybę umyć i wytrzeć. Czosnek pokroić w kawałki i natrzeć rybę z każdej strony oraz w środku. Następnie posolić, popieprzyć oraz posypać mocno przyprawą, Cebulę pokroić włożyć do środka. Zawinąć to szczelnie w folii aluminiowej i wsadzić do [...]
[...] całkowicie je przykryła. Zakryć folią przezroczystą i wstawić do lodówki na 15 godzin. (Nie więcej, bo mięso będzie za słone!) Wyjąć kaczkę z soli i dokładnie wytrzeć. Od strony mięsa posypać obficie czarnym pieprzem, pieprzem Cayenne oraz ziołami prowansalskimi. Zawinąć w bawełnianą gazę i ewentualnie obwiązać sznureczkiem. Włożyć do lodówki, [...]
[...] rusztu (naczynia żaroodpornego) PRZYGOTOWANIE: Filety umyć, oprószyć solą i pieprzem. Mleczko wymieszać z kurkumą i natrzeć tą mieszanką łososia. Grillować z każdej strony po kilka minut. Upieczonego łososia polać pozostałą marynatą z mleczka kokosowego. Podawać wedle uznania: z ryżem, ziemniakami lub pieczywem i surówką ze świeżych [...]
[...] pokrojoną w kostkę cebulę, dodajemy grzyby, jak już się rozmrożą i woda odparuje dodajemy pokrojoną w kostkę wołowinę. Smażymy kilka minut, aż będzie zrumieniona z każdej strony. -marchewki obieramy, kroimy w talarki, dodajemy do reszty -całość podlewamy bulionem, winem dodajemy 2-3 łyżki przecieru pomidorowego, przyprawy, chwilę dusimy [...]
[...] patelnię, jak tłuszcz się wytopi dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę -gdy cebula zrumieniona dodajemy umyte, oczyszczone i pokrojone żołądki, podsmażamy kilka minut z każdej strony -całość zalewamy bulionem, dodajemy pokrojoną marchew, przyprawy,dusimy pod przykryciem do miękkości, zazwyczaj zajmuje to przynajmniej godzinę - pod koniec gotowania [...]
[...] po kawałku ciasta i rozwałkujemy na wysokość ok. 1,5cm. Tworzymy kształty jakie nam się podobają (u mnie kółka i owale). Rozgrzewamy patelnię (bez tłuszczu) i kładziemy nasze proziaki. Smażymy po ok. 7 minut z każdej strony na dosyć dużym ogniu. Nie polecam robić ich w piekarniku. Gotowe! Zmieniony przez - liqierek w dniu 2013-05-06 21:03:17
[...] podobne przekonania jak Darnok - aby wykonywac trening kulturystyczny, po 4 cwiczenia na biceps z atakiem na rozne aktony, to trzeba najpierw miec co atakowac :) Z drugiej strony, trening jaki wykonuje od roku rowniez mocno podnosi cisnienie, pod koniec mam zwykle zatkane uszy i mroczki, wiec przy Twoim nadcisnieniu - ostroznie. Nie jestes [...]
No to ja z drugiej strony Warszawy ;-) W tych młodszych kategoriach czasami biorą jakieś pieniądze za wyszkolenie zawodnika (kolegę "wytansferowali" za 300 zł %-)), albo dają sprzęt: koszulki, piłki itp ;-) Powodzenia raz jeszcze :-)
Ja też brałem BCAA 10g dziennie i mi z mięśni schodziło więc wiesz.... bardziej w inne makrosy wierze niż w bcaa które ogłupia niestety organizm. ale z drugiej strony ja nie jestem żadnym wyznacznikiem bo mam metabolizm zrypany:-(
[...] Dzisiaj dzień "ubogi" A wg stałego schematu jak zwykle. TRENING: Zestaw plecy-triceps. Zrzut poniżej. Ładna pompa. W trakcie wiosłowania coś mi strzyknęło w karku z prawej strony aż prąd przeszedł wzdłuż kręgosłupa aż do pośladka :-) Potem czułem to w MC. Chyba za słabo się rozgrzałem na początku albo domsy brzuchowe ze środy spowodowały małą [...]
[...] amadi, która zechciała podzielić się ze mną przepisem na chleb bezglutenowy na zakwasie w końcu udało mi się upiec bardzo dobry chleb. przepis na chleb pochodzi ze strony http://www.chleb.info.pl/zakwas-porady-praktyczne/jak-zrobic-zakwas/zakwas-ryzowy-bezglutenowy. Zakwas do chlebów bezglutenowych zakwas z maki ryżowej: • 100g maki [...]
[...] że czegoś nam brakuje ładujemy ww przyprawy, dusimy ok 10-15 min na wolnym ogniu i gotowe. Jeżeli ma być ver oryginal chinol zaciągamy mąką ziemniaczaną. Tyle z mojej strony. Jak ktoś jest z moich okolic zapraszam na degustacje:) Smacznego! Jakiś sogacz na zachęte mile widziany, to zrobie Wam ucztę średniowiecza. Inaczej skasuje ddosem [...]
[...] kolejno kulki mięsne i gotujemy około 15 minut. Gdy wystygną nabijamy każdą na wykałaczkę i cieniutko smarujemy serkiem kanapkowym. Następnie lekko posypujemy z każdej strony prażonym siemieniem lnianym. Z podanych proporcji wyszło mi ok 40-50szt. Zmieniony przez - tamaqucci w dniu 2014-05-19 20:43:21 Zmieniony przez - tamaqucci w dniu [...]
[...] otuchy :) No cóż nie wyszło do końca jak chciałem ale tak bywa. Panie Janku co do tricepsa to jakoś tak w lustrze lepiej się prezentował IMO :-) ale dzięki :-D Ogólnie jakoś tak w lustrze lepiej to wyglądało niż na zdjęciach ;-) No i te koszmarne pozy - bez widzenia się w lustrze z drugiej strony to nie ogarniam tematu przed samym obiektywem :-)