[...] bo inaczej bym chyba po pół dorabiała. MISKA Białko przeżarte, tak się dość spontanicznie (i za późno na modyfikację wcześniejszego jedzenia) wykluł plan na wieczorne steki, a osobnik polujący przywlókł całkiem spore kawałki mięsiwa :-) Suple: Artrhoblock, MZB Napoje: woda, herbata zielona, kawa Warzywa niewliczane: papryka, kiszona [...]
Jajka, wpc, serek wiejski. Z samych ryb możesz robić miliard przepisów: zupy, kotlety, ryby faszerowane, pasztet, w galarecie, coś a'la steki, sałatka, pizza kulturystyczna - tylko np. anchois zamiast kuraka, zapiekanka ziemniaczano-śledziowa, ryba z grilla. Wyobraźnia i Twoje zdolności kulinarne. Gulasz z rybich wątróbek (o ile masz dostęp;). Jak [...]
[...] mam urodziny, więc dopiero polecę ostro %-) Teraz już bez czitowania do niedzieli hehe TanQer ja tak jak Doris jem nożem i widelcem ;p Przemo 400g wołowiny + boczek :) Banan steki tam są słabe. Jeśli chodzi o polędwicę to jedną z lepszych w Łodzi jadłem na manufakturze w Marcello. Zresztą tam wszystko jest na poziomie, mega makarony i pizza :-))
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Do siłki mam daleko ale chodzi o to, że treningi stołowego mam prywatnie i nigdy nie wiem o której a tak jak mam w domu to w każdym momencie mogę iść i ćwiczyć. Hajs mam na steki ale wiadomo nie będę non-stop jadł tego samego. Jako przekąski wrzuce wafle ryżowe a po treningu wafle w czekoladzie, żeby troche cukrów prostych dodać i na obiad 3 [...]
Każde mięsko się szybko robi, najgorzej jak kupisz wołowinę nie kazda się nadaje np na steki i tzreba jakiś gulasz robić a z tym już schodzi. Jak lubisz podroby też się szybko robi.
[...] ma kiedy na zakupy iść, a lodówka pusta :( Do tej pory w szafce na składzie ponad 10 konserw, nieotwieranych o zakupu, czyli ok. 2 lata :) Dla zestawienia, bardziej polecałbym okazyjnie paluszki lub steki rybne, jeżeli mowa o okazjonalnej zamianie typowej surowej ryby do zrobienia w domu :) Zmieniony przez - witorrr98 w dniu 2022-01-31 21:20:58
Siema lex ! Z polskiego woła wychodzą mi tylko wedle jednej opracowanej zasady. Najlepiej zamarynować na noc steki. Do marynaty absolutnie nie można dodawać soli ! Pasuje pieprz, rozmaryn, estragon, chili, itd.. Mozna też śiweże potraktować tylko pieprzem i też się nadają do przyrządzenia. Musisz przygotować sobie w rzeczy: Patelnie maksymal nie [...]
[...] Steki z udźca jelenia. Naprawdę super, aż nie mogłem uwierzyć jak miękkie i dobre mięso to jest. I niesamowicie chude. Grillowałem steki na patelni grillowej a patelnia była cały czas sucha... Dzisiejsza miska: /ObrazkiSFD/zdjeciaSFD2/70e03170ca66449fa40e96364261e75c.jpg Zmieniony przez - Amidoman w dniu [...]
[...] z każdej strony to zdecydowanie za długo. Niestety, kwestia mięsa - zwyczajnie słabej jakości. Tutaj po długości smażenia wnioskuję, że stało się to samo. Polecam natomiast steki z rostbefu albo z antrykotu. Te steki mają odpowiednią grubość 3+cm i możemy je przyrządzić na każdy sposób . Wystarczy obsmażyć na patelni z każdej strony aby zamknęły [...]
Witam jakie mięso kupić na steki. Kupywałem wołowine i normalnie formowałem steka ale teraz ta wołowina jest jakaś jak z podłogi twarda jak kamień jak tego steka zrobiłem 2 musiałem wyrzucić bo się jeść nie dało wie ktoś z jakiego mięsa najlepiej robić steki
Witam, Postanowiłem, że założę tutaj swój dziennik co pozwoli mi i trenerowi (ronie220) monitorować postępy a przy okazji dodatkowo mnie zmotywuje. Postaram się zamieszczać wpisy z diety / treningu tego samego dnia jeśli oczywiście czas pozwoli a z moją pracą, dieta i siłownia okazało się, że mam go bardzo niewiele. Wymiary, zdjęcia wrzucę [...]
[...] dostać (niby coś z żeber, o dziwo chude) co znakomicie nadało się na super gulasz z początku dziennika. 7.14 euro za kg pół ceny bodajże. Czasem kupowałem za 6.99 za kilo steki rib. Czasem jak podeszwa, czasem naprawdę mięciutkie, trzeba umieć trafić. Stek ze zdjęcia 11.50 lub jakoś tak za kg. Niedawno w tym samym markecie kosztował 11.99 bez [...]
Obserwuje z ukrycia Troche czas mi ucieka, pracy jest wiecej... Ale dzis dostalam steki z Angusa , bizon tez byl ale juz ostanie skromy 170g kawalek to uznalam ze malo bedzie wyzerka