wg mnie sos do ryżu.... czemu nie, byle nei codziennie ja np jadam taki ryż co pare dni ..... wkoncu musi byc jakies urozmaicenie a nei ciagle wcinac ten suchy ryż. i kłade ze to sie trawi dosyc dlugo nie moge sie przecież zamęczać z jedzeniem a od czasu do czasu to nie zaskzodzi az tak bardzo. There`s only Techno Music !!!
[...] mocno naprostowal aż tak ze mnie przegielo w drugą strone bo dzisiaj jadlem kluski na posiłek, no ale sami je robilismy no i ja pod makro: ziemniaki, jajko, mąka ryzowa, sos to pieczarki uduszone, marcheka, cebula no i dodane mąki ziemniaczanej zeby sosik sie zrobil :p hehe no to takie skrajnosci, od ryzu do klusek hehe ale takie rzeczy tylko [...]
[...] obliczyć więc są to przybliżone proporcje) mięso/ryba masło warzywa razem ~586/56/99/25,5 13.00-14.00 -100g ryżu brązowego 322/7/76/2 -20ml oliwy z oliwek 180/0/0/20 -sos do ryżu (jakiś ze słoika np.meksykański) ~100/2/20/0 -mięso (ryba, kurczak, pierś z kurczaka, niestety najczęściej smażone gdyż jest najłatwiejsze w przyrządzeniu) [...]
Poleci ktoś jakiś sos do ryżu/makaronu, taki na szybko do przygotowania i smaczny następnego dnia na zimno? Z góry dzięki. ostatnio pisałem w moim dzienniku - kopia od 1,5kg do 2kg pomidorów, ja kupuję takie mocno dojrzałe, z wyprzedaży, często pękające, za mniejsze pieniądze zalewam je wrzątkiem - żeby ściągnąć skórkę, która po takim zabiegu [...]
[...] w szkole kostka sera białego z makaronem pełnoziarnistym na zimno, no do jakiś rarytasów to nie należało ale za to w domu sobie odbiłem i ugotowałem sobie spaghetii , sos pomidorowy + piersi z kurczaka z makaronem sphagetii ale PEŁNOZIARNISTYM.. smakowało elegancko w ogóle ten makaron jest pyszny pod każdą postacią.. POLECAM ! dobra [...]
[...] - smaczne, słodkie, zdrowe i aromatyczne http://www.sfd.pl/%21_VADEMECUM_DZIA%C5%81U_KUCHNIA_%21-t639838-s1.html http://www.sfd.pl/Kuchnia_koksa_%3A_-t915910.html Fit sos - wymieszaj jogurt bałkański z czosnkiem, ziołami prowansalskimi, odrobiną cukru i soli. Proporcje dobierz pod siebie - czy chcesz mieć na ostro czy na słodko Inny sos - [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Znacie jakiś dobry sos do ryżu? Za suchy i ledwo da się połykać. Jak redukcja, to polecam Walden Farms, które nie mają kalorii. Jeśli masówka, to idź po prostu do supermarketu i kup sos słodko-kwaśny, sos chilli, ... coś tajskiego, zależnie od Twoich upodobań. ;-)
sos do ryżu rób samodzielnie poszukaj w kuchni sfd jest dużo ;] ja zawsze jadam już od ponad miesiąca sos: jogurt naturalny + 2 ząbki czosnku ;] wymiata ;] Danio out bo przetworzony strasznie i dodatki różne niewiadomego pochodzenia ;] a zastąpić można zmiksowanym twarogiem + owoce ;] Zmieniony przez - Wendeta w dniu 2013-01-02 19:54:57
[...] a zdecydowanie nie jako podstawa posiłku. Poza tym każdy posiłek powinien mieć białko zwierzęce. 150g kurczaka 30g ryżu brąz. /mało 10g oliwy z oliwek /wyrzuć 100g sosu słodko-kwaśnego 'łowicz' (można? ;)) /poszukaj czegoś lepszego pół puszku tuńczyka wsw (ok 60g) /mało 30g ciemnego makaronu /mało 50g. jog. nat. /zrób sobie z tego sos [...]
[...] które jem w sumie od prawie roku i wyszło mi, że na przykład teraz, tak naprawdę zjadam jakieś 3800 kcal (z wyliczeniem wszystkich dodatkowych rzeczy, np. mleko w kawie, sos do ryżu, ...), a nie 3300. Jeden z wielu przykładów to powiedzmy brązowy ryż - mój ma prawie 80g węgli w 100g, a w dzienniku pokazuje niecałe 70g itd. Abym jeszcze nie [...]
[...] zastrzerzeń to musiałem w posiłku potreningowym zjeść serek zamiast mięcha, ponieważ piersi z kuraka miałem tyle, co na zdjęciu poniżej. Gdyby ktoś pytał co to za brązowy sos na ryżu, odpowiadam - przyprawa do zup Magi (w płynie). Jutro nie idę do szkoły, dlatego planuję rano zrobić trening aerobowy (tradycyjnie bieganie) z dystansem około [...]
[...] treningu -200ml mleka lub wody, pewnie zostanę przy mleku godzina - 40 minut po treningu -100g ryżu białego -może jakieś mięsko z indyka, żeby nie wiecznie kurę... -do tego sos do ryżu słodko kwaśny czy coś... Kolacja -300g twarogu półtłustego -200g kluski świderki -miód dla smaku -jakieś warzywka tu nic nie zmienię bo makaron wymieszany z [...]
[...] prawie 400kcal :) Perspektywa zjedzenie po posiłku migdałów i moreli suszonych też wydaje się dużo smaczniejsza ;p Posiłek numer 2 - to mięsko i makaron zalewasz jakimś ,,sosem/przecierem" z pomidorami i ziołami żeby nie było takie suche, czy wrzucasz kilka pomidorków kottajlowych+zioła? Wybieram zawsze Basmati wlasnie ze wzgledu na IG - wegle [...]
[...] stacjonarnym chodzi mi tu o tetno? Czytałem ze najlepiej jest chyba 140-170 ale nie wiem czy dobrze kojarze i chciałbym się upewnic 4) znasz jakias dobra przyprawe albo sos do ryzu aby był on smaczny? 5) jak najlepiej przygotowac piers z kurczaka aby po paru godzinach na zimno była smaczna? 6) czy oplaca się jesc paltki na surowo [...]
[...] 4 podejścia bo w szkole czasu za dużo nie ma, ostatniego posiłku jeszcze nie jadłem ale zjem taki jak napisałem :-) Poniżej wymiary, zdjęcie sylwetki i część jedzonka , ten sos do ryżu to passata pomidorowo paprykowa własnej roboty więc nie wliczałem tego Dziś jeszcze oszczędnie i godzinka BJJ tylko, jutro 1,5 godz krav magi i 1 godz boksu a w [...]
Dzięki za opinię ! Strucla fajny pomysł, ale jak ktoś chce trzymać tłuszcze w ryzach, czyli do tych 50g, to odpada niestety :-( Ja aktualnie, jako, uiz dziś wieczorem zaczynam, jestem na etapie poszukiwania lodów z jak najmniejszą ilością fatu, ale normalnych lodów - nie sorbeta ;) Co do sorbeta, to oczywiście Grycan króluje :-)) Ja od ryżu [...]
[...] uproszczona (nie mam jeszcze nawyków długiego przygotowywania jedzenia) dlatego też przygotowuję sobie kurczaka i zamroziłem go w porcjach na kilka dni. Czy te przetworzone sosy powodują aż taki wielki problem mojej miski? Wybrałem je ponieważ nie jestem w stanie zjeść ryżu czy kaszy bez jakiegoś sosu. Nie wiem jak mógł bym hurtowo np raz w [...]
turbomen - spoko ja tam robie podobnie tylko,ze zamiast slodko-kwasnego dodaje sos od spaghetti do ryzu dlatego ze mi smakuje najbardziej,a te slodkow -kwasne i inne maja za duzo tych dodatkow w stylu , bambus, itd
[...] od Ciebie, do ponad 100g piersi z kurczaka używam około 5g i to jest wystarczająco. Ale używam tyle, bo nie mam też takiego manewru w tłuszczach, możęsz do smażenia wrzucić mneij, ale np. na ciepły ryż położyć powiedzmy 10g. Albo na bazie tego z jogurtem i czosnkiem (sól+pieprz) zrobić sobie sos do ryżu, kaszy czy ziemniaków. Ja tak robię ;-)