[...] i bogate w witaminę C pokarmy. Ogórek zawiera enzym askorbinowy, który niszczy witaminę C. Jadany osobno jest doskonałym niskokalorycznym pokarmem zawierającym witaminy i sole mineralne. Łącząc pomidor i biały ser narażasz się na bolesną chorobę stawów. Pojedyncze spożycie takiego zestawu nie spowoduje schorzenia, ale stosowanie takiej diety [...]
[...] dedykowanego zapotrzebowania dostajecie 4% faktycznie ) jako dyplomowyny chemik BEZ KOZERY :P powiem ze cytryniany, szczawiany, asparginiany to NIE CHELATY !! jedynie sole magnezowe które w jelitach ( pod wpływem kwasu ) uwalniają magnez, wchlanialność takich zwiazków (zwykle sa z witamina b6) wynosi ok 20-30% a cena od 7-15 zł ( tu jak [...]
1. kakao ( mleko + kakao naturalne)- mogę? ( zamiast mojego ukochanego DanMleka) Lepsze niż Dan Mleko, ale nie za często. Pamiętaj, że dzienna dawka to ok 150 g, a szklanka mleka to 200 - 250g. 2. uwielbiam jajecznice... moze byc na jakiejś kiełbasce ? :) Na kiełbasce (najlepiej "od chłopa") i na masełku 3. czy po treningu (koło 21) [...]
[...] przykład bardzo dobry potem na kanapki, obtoczony w przyprawach które uwielbiasz, albo i ze śliwką w środku suszoną orzechy lepiej oddzielnie, bo mieszanki też mają jakieś sole albo cukry- patrz na etykiety, nie wiem czy nie lepiej oddzielne orzechy- nerkowce, laskowe migdały i samemu nie pomieszać, tam chyba tez są rodzynki i bakalie, a tego [...]
mam pytanko dotyczace dobrej odzywki przedtreningowej apropo potrzebuje cos naprawde mocnego co daje dobrego kopa , gram zawodowo w pilke reczna probowalem kofeine , guarane , sole trzezwiace i troche lipa potrzebuje cos naprawde mocnego na mecze
[...] Wysokiej jakości sita pozwalają na odfiltrowanie maksymalnie dużej ilości zanieczyszczeń jakimi w tym przypadku dla białek serwatkowych jest laktoza, tłuszcze mleka, oraz sole mineralne. I tu właśnie powstaje problem różnic pomiędzy dostępnymi produktami. Czym bowiem różni się produkt firmy A który teoretycznie na etykiecie ma zawarte 80% [...]
Jeden przedmiot tylko pod uwagę brali ? Zaskoczonym Ha, bo matma to jest coś czego nigdy nie lubiłem a jednocześnie zawsze dobrze mi szło, rozumiesz a że im więcej rzeczy jednak się na tej maturze zda tym lepiej to i sobie ją wziąłem. O tym, że będę zdawał gegrę to się w sumie dowiedziałem na początku trzeciej klasy, nadrobiłem na fakach braki i [...]
dziękuję za odpowiedzi głównie przez ogórki kiszone, 150g, wychodzi mi 400% dziennego zapotrzebowania sodu, nie solę w ogóle potraw (jedynie piers do gotowania żeby wyciagnąć wodę), to nie za dużo? Zmieniony przez - quity w dniu 2011-09-29 15:52:26
Panowie, wiem, że to nie dział kuchnia, ale jak to najłatwiej najszybciej w miare jadalnie przyrządzić? kurę - cycki solę pieprzę i do wody/ na patelnie z wodą //brak czasu
[...] która wzmacnia cały organizm. Wchodzące w skład kapusty kiszonej fitoncydy działają bakterio i grzybobójczo. Oprócz witamin, kapusta kwaszona posiada również w swym składzie sole mineralne - wapń, magnez, żelazo i potas. Sok z kiszonej kapusty nie tylko wzmacnia odporność, ale również łagodzi kaszel, pobudza soki trawienne i poprawia apetyt. [...]
[...] Im odmiana jest kwaśniejsza, tym większa zawartość witaminy C. Znajdujące się w skórce i gniazdach nasiennych pektyny wiążą niektóre metale ciężkie w nierozpuszczalne sole, które później organizm wydala. Ze względu na te właściwości jabłka szczególnie powinni jeść palacze. Pektyny ponadto pomagają regulować florę bakteryjną jelit, [...]
Po sobotnim bardzo ciężkim treningu nóg niedzielę spędziłem relaksowo we Władysławowie gdzie udałem się z moją rodzinką na weekend do spa Velaves. Korzystaliśmy tam z sauny, basenów i masaży. Mieliśmy pokój z widokiem na morze a w bufecie serwowali również dietetyczne jedzenie solę z grilla i ryż basmatti. W niedzielę rano pani na kuchni zrobiła [...]
k rol k no nie ukrywam, że 3/4 tekstu to prawda, tak samo jak faktu, że jestem cienias i idzie mi strasznie opornie. Ale idzie - i tego się trzymaj. Obrałaś metodę małych kroków - Twój wybór. Mi łatwiej było ciachnąć wszystko na raz i wywrócić kuchnię do góry nogami niż żegnać co rusz coś, co mi smakuje. Bo tak jest napisane na dzisiaj i koniec. [...]
[...] a samym komórkom mięśniowych wydajną pracę i super silne skurcze. Kompleksowy zestaw składników niezbędnych do efektywnej syntezy i akumulacji tlenku azotu w mięśniach – sole organiczne ornityny, cytruliny i argininy, OPC - zapewnia maksymalne przed-treningowe ukrwienie, natlenowanie i rozgrzanie tkanki mięśniowej, zawiera: Beta-alanina [...]
Chlorella - rodzaj glonów należący do gromady Chlorophyta. Stanowi źródło wielu składników odżywczych, zawiera m.in.: kwas alginowy, sole potasu, sodu i magnezu (tzw. alginiany), laminarynę, karagen, alkohole cukrowe, witaminy ( z grupy B, E, C), karotenoidy, fitosterole, terpenoidy (mono- i seskwiterpeny). Bogactwo składników czynnych zawartych w [...]
[...] pod nazwą "znamiona kukurydzy", które stanowią cenny surowiec zielarski. Zawiera olejki eterycznego, związki saponinowe, garbniki, alantoinę, fitosterole, witaminę K oraz sole mineralne, przede wszystkim potas. Cornsilk wykazuje działanie diuretyczne, rozkurczowe i ochronne na drogi moczowe: obniżać może napięcie mięśni gładkich w obrębie dróg [...]
[...] jak dzieki Tobie wkoncu zrobie takiego o jakim marze od daaaaaaawna :) Kupilem ten grill, o ktorym byla mowa kilka stron wczesniej. Przyprawiam go ziolami+pieprzem (nie sole przed grillowaniem) i wrzucam na grill na 4ty stopien. 3-4 min z jednej strony i pozniej z drugiej. Mieso tez nie wychodzi taki fajne ciemne jak u Jabiego na zdjeciu :(
[...] – dmuchawiec polny lub mniszek lekarski. Stanowi źródło wielu substancji, takich jak: karotenoidy, flawonoidy, kwasy fenolowe, trójterpeny, seskwiterpeny, kumaryny, sole mineralne i inne. Ze względu na swoje właściwości delikatnie diuretyczne sprzyja procesom redukcji tkanki tłuszczowej – wspomaga pozbywanie się nadmiaru wody z [...]
[...] produktach zbożowych, jajach. Należy jednak zwrócić uwagę, iż w produktach zbożowych i roślinach strączkowych fosfor występuje w postaci trudno przyswajalnych fitynianów (sole metali dwuwartościowych kwasu inozyto-6-fosforowego), których biodostępność zwiększa się pod wpływem odpowiedniej obróbki technologicznej. Fosfor pełni przede wszystkim [...]