[...] naturalnym; czekoladowy: laktoza, preparowany dodatek smakowy naturalny i identyczny z naturalnym), aspartam (subst. słodząca), acesulfam K (subst. słodząca), chlorek sodu, sole potasowe kwasu ortofosforowego. Sposób użycia : dwie miarki (50 g) Night Effective Proteins wsypać do 200 ml wody lub mleka niskotłuszczowego, wymieszać i [...]
Zawiera pełne spektrum witamin, minerałów i pierwiastków śladowych ważnych w diecie każdego sportowca! ega Multi Sport jest wysokiej jakości preparatem multiwitaminowym i multimineralnym stworzonym specjalnie dla aktywnych sportowców, profesjonalistów i narażonych na duże obciążenia fizyczne. Każda kapsułka dostarcza organizmowi witamin i [...]
Może komuś sie przyda : Mleko: biały morderca Od wielu lat światowe społeczeństwo jest bombardowane nieustanną propagandą na temat zbawiennego wpływu krowiego mleka na ludzki organizm. Zrobiono z niego niemal eliksir życia, bez którego nie jest możliwa normalna egzystencja. Tymczasem okazuje się, że rzeczywistość jest zupełnie inna niż ta, którą [...]
[...] m.in. do mięsa) z substancjami znajdującymi się w żołądku. Ponadto łagodzi ona nieprzyjemne objawy uboczne radioterapii stosowanej w leczeniu nowotworów. Suszenie, solenie, promienie ultrafioletowe, stosowanie benzoesanu sodu czy kwasu salicylowego do konserwowania przetworów warzywnych i owocowych oraz niektóre leki np. sulfonamidy, [...]
MAGNESIUM CITRATE Magnesium Citrate to źródło łatwo przyswajalnego magnezu, który pełni niebagatelną rolę w utrzymaniu homeostazy (równowagi) organizmu. Jako kofaktor >300 enzymów magnez bierze udział w: - w utlenianiu węglowodanów i tłuszczów, - w syntezie białek, - metabolizmie glikogenu mięśniowego i wątrobowego, - aktywacji enzymów [...]
[...] gdy zjadane są samodzielnie, wynosi tylko 1 do 2 procent, a w potrawach z mięsem i witaminą C może zwiększyć się nawet pięciokrotnie. Przyswajanie żelaza zmniejszają sole wapnia, fosforu, mleko, sery, herbata (tanina), kawa i fityniany znajdujące się w nasionach zbóż. Nadmiar w pokarmach jednego z takich pierwiastków jak wapń, cynk, [...]
[...] biotransformacji. Kwas fitynowy - Kwas fitynowy jest związkiem występującym głównie w warstwach aleuronowych roślin strączkowych (otręby, płatki owsiane). Kwas ten tworzy sole z dwuwartościowymi kationami które w skutek tego nie są wchłaniane. W ten sposób kwas ten może pomóc w usuwaniu z organizmu nadmiaru metali ciężkich, których [...]
[...] czyli koncentratu całości białek serwatkowych, niewielkiej ilości laktozy oraz soli mineralnych ( tzw. popiołów), od permeatu, - czyli odcieku wodnego zawierającego laktozę, sole mineralne i niebiałkowe związki azotowe. JAK WIDAĆ SERWATKA BIAŁKOWA TO JEDYNIE PÓŁPRODUKT, bez żadnej wartości. Białko serwatkowe jest kilkukrotnie droższe z powodu [...]
siema, pytanko mam takie: w czasie wysiłku tracimy wraz z potem witaminy i sole mineralne. są jakieś dane dotyczące tego zagadnienia? ile dokładnie itd.
[...] również w Biblii, świętych księgach hinduskich oraz w literaturze starorzymskiej. Zalety W czosnku są cukry, pektyny, fitosterole, flawonoidy, beta-karoten, witaminy B i C, sole minerale, w tym sporo krzemu. Zawiera też substancję, która może zwalczać bakterie, niektóre grzyby i wirusy. Przed odkryciem antybiotyków, czosnek chronił przed [...]
Witam, na waszej stronie widziałem, ze zajmujecie sie rowniez homeopatia. Produkujecie moze "sole szuslera". Z góry dzieki edit. interesowałaby mnie wieksza ilosc 11 preparatów po 100 kg Zmieniony przez - wujasss w dniu 2008-11-05 09:09:34 Zmieniony przez - wujasss w dniu 2008-11-05 09:10:59 Zmieniony przez - wujasss w dniu 2008-11-05 09:14:40
[...] mnie z czym jecie ryż biały... ja jem ryz przeważnie po treningu (200 g) i wygląda to tak, że poprostu ugotuje 2 woreczki rozu w wodzie i zjem to bez niczego. nawet nie sole. przyznam ze nie smakuje to jak źle, jak mozna wywnioskowac z tego posta, ale ogolnie chodzi mi o to co by dodac do tego ryzu zeby jakos smakowal i zeby nie koszowalo to [...]
[...] podwieczorek to na ogol znow ze dwie kanapki z szynka chuda z indyka. na kolacje jem 250g twarogu. oczywiscie kurczaka i ryby gotuje :) nie slodze, nie uzywam masla, nie sole. twarog 0%, dzem niskoslodzony. codziennie jakies 30 do 50 minut poswiecam na ruch. albo jest to bieganie, albo rower stacjonarny albo basen. oprocz jednej z tych rzeczy [...]
[...] powstających w naszym ciele. Porównuje je nawet do bakterii wykorzystywanych w oczyszczalni ścieków, gdzie wykonują pożyteczną pracę przerabiając je na nieszkodliwe sole, oraz uzdatniają wodę do konsumpcji. Bakterie natomiast, które zasiedlają nasz organizm analogicznie rozkładają resztki pokarmowe i pełnią jakby rolę „oczyszczaczy [...]
-------------------------------------------------------------------------------- Strona główna Gabinet Moje książki Artykuły Grzybice Candida Candida - tłumaczenie z ang. Probiotyki Pozbyć się nadwagi i odzyskać zdrowie Profilaktyka otyłości Insulina Fizjologia trawienia Zaburzenia trawienia Przemiana materii Ocena popularnych diet Zasady [...]
[...] daje się pogodzić niemal z każdym rodzajem pożywienia. Kiedy jednak stopniowo zmniejszą się zapasy sodu w wątrobie, osłabionej neutralizowaniem nadmiernych ilości toksyn, sole sodu tworzą się z coraz większą trudnością. Kiedy żółć staje się zbyt drażniąca, by spływać do dwunastnicy (pierwszego odcinka jelita cienkiego, do którego uchodzi [...]
[...] zawiozła mnie do szpitala. Tam zrobili mi badania (m.in. potas był na poziomie ok. 3 - nie wiem co to znaczy ale podobno było mało więc podłączyli mnie pod kroplówkę - sole + potas - szczypało i bolało jak się za szybko wlewało). Spędziłem noc w szpitalu. Potem przerwa i chodzenie przez ok. 1-2 miesięcy jak otłumaniony, po czym w jednej [...]
[...] zawiozła mnie do szpitala. Tam zrobili mi badania (m.in. potas był na poziomie ok. 3 - nie wiem co to znaczy ale podobno było mało więc podłączyli mnie pod kroplówkę - sole + potas - szczypało i bolało jak się za szybko wlewało). Spędziłem noc w szpitalu. Potem przerwa i chodzenie przez ok. 1-2 miesięcy jak otłumaniony, po czym w jednej [...]
[...] „paliwem". Podobnie wszystkie niepotrzebne złogi, które w organach zbierają się latami: cysty, zgrubienia, drobne ogniska ropne np.: pod zębami, brązowy, starczy barwnik, sole wapnia, krosty itp., a także martwe bakterie, obumarłe lub zwyrodniałe komórki. Chore tkanki organizm zużywa bardzo szybko. Następuje gruntowne oczyszczenie organizmu z [...]