[...] podsmażyć na małej ilości tłuszczu wraz ze szpinakiem. 2.Jaja rozbełtać w miseczce,zmieszać z przestudzonym szpinakiem,wylać do formy ,ułożyć pomidory,oliwki,popieprzyć i posolić. 3.Piec ok.15 min w 180stC BTW dla jednego kawałka: B:13,0 T:11,4 W:1,1 Kcal:157 /SFD/Images/2015/12/4/06e77fc9678441cfa96b4c4a8ea6be41.jpg [...]
A więc tak :) wszyscy na pewno lubią pizzę ja też :D Dziś postanowiłem wykonać ją z mąki orkiszowej. Składniki ciasta na 3 szt: Mąka 450g oliwa z oliwek 25ml łyżeczka soli ok 4g łyżeczka cukru ok 4g woda 290ml drożdże 10g Woda+drożdże+cukier - robimy zaczyn i odczekujemy około 15 min w osobnej misce wsypujemy połowę mąki i po ok 15 minutach [...]
Może już trochę odchodzę od tematu, bo racuchy to to raczej nie są %-) ale.. Ciasto jest na tyle uniwersalne, że postanowiłem trochę pokombinować ze smakami. I zamiast na słodko, zrobiłem wersję bardziej "wytrawną": z pieczarkami, cebulką i czosnkiem. Zamiast słodzika dodałem tylko sól, pieprz i wyszło.. NIESAMOWICIE. Z musztardą chrzanową niebo w [...]
[...] (trochę więcej, niż całkiem płaska łyżeczka, ale nie czubata, bo będzie za dużo), - sól, pieprz, ok.płaskiej łyżeczki curry lub inne wg uznania (uwaga na curry z dodatkiem soli, żeby nie przesolić) - ser żółty na wierzch, ok.100g, - tłuszcz do smażenia - użyłam masła klarowanego. Sera można oczywiście dać mniej oraz oszczędniej używać tłuszczu [...]
/SFD/Images/2015/12/5/3883a121bef34ec0a78f51fb19b04537.jpg Wypiska z wczoraj: 04.12.2015 DT PIĄTEK PLECY + BARKI + BICEPS SIŁA KOMENATRZ, PRZEMYŚLENIA, WNIOSKI: Pierwszy dzień z korektami żywienia. Trening dobry, podciąganie szło mi strasznie słabo – martwy nadzwyczaj dobrze – z zapasem. Byłem troszke zdeprymowany bo było 5 licealistek, wiadomo [...]
Nakombinowane? Coś Ty. Sol mi tak polecił, jest ekstra nie duże a jest wszystko co potrzeba po dwóch większych posiłkach. Nie patrz na tran i witaminki. Do serka wsypuję orzechy, potem jogurt ta sama łyżeczka i zagryzam czeko :P
Sol, ja mam podobnie w pracy zazwyczaj stójka godzinami albo uginanie po butelkę do lodówki (praca na barze), zazwyczaj na jednym kolanie bo jakoś nie mogę choć próbowałem, a wszystko z głowy wychodzi, przeskoczyć i schylić się z drugiego w trakcie za####lu. Miałem nawet takie akcję, że jak się ugiąłem to coś strzeliło i ból przez chwilę [...]
Sol, ja mam podobnie w pracy zazwyczaj stójka godzinami albo uginanie po butelkę do lodówki (praca na barze), zazwyczaj na jednym kolanie bo jakoś nie mogę choć próbowałem, a wszystko z głowy wychodzi, przeskoczyć i schylić się z drugiego w trakcie za####lu. Miałem nawet takie akcję, że jak się ugiąłem to coś strzeliło i ból przez chwilę [...]
Trochę info o mnie. W czwartek wypadł mi trening, w piątek zrobiłem plecy, klatę i barki, po 2 ćwiczenia na każdą partię. W martwym robiłem sobie podchody do poszczególnych ciężarów, żeby sprawdzić jak to idzie. Skończyłem na 1x125 kg, szło już ciężko, ale było całkiem git, więc jest szansa, że będę powoli podchodził do takich ciężarów, ale na [...]
Trochę info o mnie. W czwartek wypadł mi trening, w piątek zrobiłem plecy, klatę i barki, po 2 ćwiczenia na każdą partię. W martwym robiłem sobie podchody do poszczególnych ciężarów, żeby sprawdzić jak to idzie. Skończyłem na 1x125 kg, szło już ciężko, ale było całkiem git, więc jest szansa, że będę powoli podchodził do takich ciężarów, ale na [...]
Chyba lepiej wyglądasz od pewnego gościa który ćwiczy 15 lat... Wniosek? Sol bierze witamine S !}:-( A tak na poważnie to nadal bardzo dobra forma. Po świętach zamierzasz przejść na chwilę na jakieś LC ? Czy po prostu dołożysz kcal i lecisz tym treningiem 5x5? Btw. Mam pytanko małe. Co myślisz o tym żeby na IF, z rana wrzucić 15ml MCT do tego [...]
Panowie nie ładnie tutaj takie porównania, Patryk na zawodach z tego co pamiętał miał chyba 12-15% BF a Sol na masie ma 6.2%! hehehe. Mało tego on powiedział, że jak ktoś ma mniej niż 10% to na bank jest na towarze bo to nie możliwe! Powiem szczerze nieraz go oglądam bo "cyrk na kółkach" to on robi a nie to co się w/g niego teraz dzieje w [...]
xpressed - nie ma problemu, chętnie się podzielę. Przepis idzie tak: drobno posiekany czosnek i posiekany imbir, trochę kminku lekko obsmażyć na łyżce-dwóch oleju, po chwili dorzucić pokrojona w piórka cebule i chwilę później serca (jak kurze i małe to daje w całości, jak większe tnę na pół, jak indycze to pokrojone w paski). Smażyć kilka min., [...]
Sol, nie chodzi o to ze źle sie czujesz po czicie, w trakcie chodzi o to ze spoko jest ten jeden dzień czy cos, najgorszy jest powrót do diety codziennej. Później sie tylko myśli o nastepnym czicie i znów trzeba przyzwyczaić sie do vlcd. Np u mnie tak jak by kalibracja trwa przynajmniej 4 dni aż znów sie przyzwyczaje do takich kalorii. 1-2 dni po [...]