[...] krążek sera upieczony, omlet z samych jajek i śmietany, jakieś warzywa itp. Kolacja godzina 20.00 białkowo-tłuszczowa, ale z naciskiem na białko, czyli piers z kurczaka, fasola, łosoś wędzony, jakieś warzywa. Wypijam około 1,5 - 2 litry płynów dziennie, ale nie w trakcie posiłków, nie tuż przed i nie pół godziny po. Nie głoduję. Przez te 17 dni [...]
Witam Dwa pytania 1. Czym rozrzedzić propa, który działa ale ból przeokrutny przez kilka dni. Czy sól fizjologiczna (taka jak do pregnylu) będzie ok? w proporcji 1:1 (1ml/1ml) 2. Czy flakon w który się dwa razy wkułem może sobie leżeć i czekać na kolejne użycia?
Wakacje dla wielu osób uprawiających sporty siłowe wiążą się zazwyczaj z dużymi spadkami zarówno siły, masy jak również utratą żmudnie wypracowanej plażowej rzeźby. Wracając na siłownie i przeglądając się w lustrze dostrzegamy jednocześnie zmniejszenie obwodów klatki piersiowej, nóg, bicepsów i niestety - zwiększenie obwodu pasa. Oponka znów nas [...]
No więc za radą s.m.p.a. wrzucam fajny przepis na guacamole, czyli swoisty sos, pastę czy co tam na bazie awokado. Używany przeważnie do tortilli. Dociekliwych pochodzenia tego odsyłam do wyszukiwarki ;) No to jedziemy! Guacamole 2 dojrzałe awokado 2 łyżki soku z cytryny lub limonki 2 ząbki czosnku 2 łyżki drobno pokrojonej cebuli 2 łyżeczki sosu [...]
Siema. Pytanie do was. Jakich wspomagaczy używacie do kąpieli. Ja żel peelingowy, gruboziarnisty i sól morską z algami morskimi. Chodzi mi co używacie, bo chciałbym jeszcze coś dodać, żeby kąpiel była jeszcze odprężająca i bardziej regenerująca :)
Chciałbym zaproponować mój sprawdzony przepis na super kurczaka. Składniki: 1 Kurczak około 2kg 2 Marchewka 3-4 duże 3 Kapusta biała lub włoska (ja preferuję białą) 10-15 liści 4 Przyprawy: sos sojowy, rosołek, sól pieprz lub wegeta (tej nie używam) Do wykonania potrzebne jest nam naczynie żaroodporne duże aby zmieścić całego kurczaka. [...]
Kurczaków duszonych już trochę było. To moja propozycja. - mięso z kurczaka (wszystkie części) - marchew, pietruszka, seler, por, cebula - sól, kostka rosołowa, papryka, majeranek, ziele angielskie - smalec Najlepiej przyrządzać w garnku teflonowym. Sporą włoszczyznę zetrzeć, cebulę i por poszatkować. Umyte części kurczaka obsmażyć lekko z obu [...]
[...] dobre. Póki co najlepsza rzecz jaką jadłem na parze. Na parze zawsze wychodził mi niezły syf %-) Placki smakują praktycznie tak samo jak smażone (minimalna różnica). Oprócz soli i pieprzu dodałem trochę curry i chili. Poniżej fotki. Smacznego i dzięki dla Białegomisia ;) Ps. fotka nie wygląda zachęcająco, ta z wodą, ale w realu nie było tak źle [...]
Alfaketoglutaran argininy: jest to sol kwasu glutarowego i aminokwasu – argininy. Połączenie tych dwóch związków w jedną molekułę pozwala wykorzystać zjawisko synergizmu, dzięki czemu AAKG wykazuje właściwości silniejsze niż wolna forma argininy. Alfaketoglutaran poprawia biodostępność argininy hamując jej rozpad do dwutlenku węgla i wody, dzięki [...]
Acesulfam-k (acesulfam potasu; E950) – syntetyczna substancja - słodząca sól potasowa 2,2dwutlenku-5,6-dimetylo-1,2,3-oksatiazyny-4(3H)-onu o krystalicznej strukturze. Słodyczą zbliżona jest do aspartamu i około 130 - 200-krotnie przewyższa sacharozę. Charakteryzuje się wysoką stabilnością chemiczną w niskim pH i w wysokich temperaturach. [...]
Alfaketoglutaran glutaminy - : jest to sól kwasu glutarowego i aminokwasu glutaminy. Połączenie tych dwóch związków w jedną molekułę pozwala wykorzystać zjawisko synergizmu, dzięki czemu otrzymujemy substancję o większej biodostępności i wyższej aktywności antykatabolicznej. Glutamina bierze udział w syntezie białek, utrzymaniu równowagi [...]
Alfaketoglutaran kreatyny - jest to sol kwasu glutarowego i kreatyny. Alfaketoglutaran to produkt pośredniego cyklu Krebsa, który odgrywa bardzo ważną rolę w procesach energetycznych zachodzących w komórce. Kreatyna natomiast to najsilniejsza substancja o działaniu anabolicznym dopuszczona do pozafarmaceutycznego obiegu i stosowana jako element [...]
Alfaketoglutaran ornityny - jest to sol kwasu glutarowego i aminokwasu niebiałkowego – ornityny. Połączenie w/w substancji w jedną molekułę pozwala wykorzystać zjawisko synergizmu, dzięki czemu otrzymany związek wykazywać może właściwości silniejsze niż wolna forma ornityny. Ornityna jest aminokwasem endogennym nie budującym białek mięśniowych, [...]
[...] nie za gęste to niekoniecznie) Przyprawy: czerwona ostra papryka sól, pieprz, zioła prowansalskie/bazylia, zielona pietruszka Mięso traktujemy czerwoną papryką, pieprzem i solą. Na gorący tłuszcz rzucamy małe kawałki mięcha i czekamy aż się zrumieni. Dorzucamy następnie pokrojoną w koche cebulę. Gdy ona też się zrumieni dodajemy pomidory z [...]
Ca-HMB - sól wapniowa kwasy beta-hydroksy-beta-metylo-masłowego. Czyste HMB ma postać płynną, połączenie wapnia i beta-hydroksy-beta-metylo-maślanu w jedną molekułę pozwoliło zneutralizować silnie kwaśny odczyn, a także aplikację w formie "stałej", (tabletki, kapsułki, proszek. HMB jest tłuszczową pochodną leucyny i powstaje w organizmie ludzkim. [...]
[...] - to pierwiastek występujący w organizmie w postaci jonowej, stanowi główny anion przestrzeni międzykomórkowych. Znajduje się także w soku żołądkowym (wchodzi w skład kwasu solnego – HCl) oraz w ślinie ( łącznie z sodem aktywuje enzymy z grupy amylaz- odpowiedzialnych za trawienie skrobi). Bierze udział w regulacji gospodarki kwasowo-zasadowej. [...]
[...] impulsów nerwowych, regulacji ciśnienia krwi; chlor stanowi główny anion w przestrzeniach międzykomórkowych, obecny jest także w soku żołądkowym (wchodzi w skład kwasu solnego – HCl) oraz w ślinie (razem ze wspomnianym sodem aktywuje enzymy z grupy amylaz- odpowiedzialnych za trawienie skrobi). Dzienne zapotrzebowanie na chlorek sodowy [...]
Creatine Nitrate - azotan kreatyny, nowoczesna forma kreatyny ciągle mało popularna na naszym rynku. Z założenia ma łączyć w sobie zalety kreatyny i tlenku azotu. Najprawdopodobniej jest to sól lub ester kreatyny i azotanu, niestety brak wiarygodnej literatury na temat właściwości i budowy tego związku. Kreatyna pełni istotną rolę w przemianach [...]
Cyklaminian sodu - syntetyczna substancja słodząca, sól sodowa kwasu cykloheksylosulfaminowego. Cyklaminian sodu jest 30 - 50 razy słodszy niż cukier sacharaoza (zależnie od stężenie, wartość ta bowiem nie ma charakteru liniowego). W większych stężeniach ma charakterystyczny posmak, stąd też w produktach żywnościowych występuje w zestawieniu z [...]
/ObrazkiSFD/zdjeciaSFD/f330884492724582ae52cc45fd9c3542.JPG Na jedną konkretną porcję: - 250g filetów mintaja lub morszczuka - 125g mozzarelli - 1 cytryna - 4 małe korniszony - 10g oliwy z oliwek - przyprawy: czosnek granulowany, papryka słodka, pieprz, zioła, ewentualnie sól. Z oliwy, soku z połowy cytryny i przypraw robimy gęstą marynatę i [...]