Przeglądając tutaj przepisy(choć bardzo nieuważnie
) nie spotkałam się z owym prostym, smacznym i szybkim daniem, może niektórym się przyda. Jeżeli jednak było coś takiego, proszę o usunięcie.
No to zaczynamy :
Składniki
500 gram mięsa mielonego wieprzowego ( najlepiej nie z tacki, blee
)
1 puszka pomidorów
2 duże cebule
jakaś papryka, marchewka czy inne warzywko
4 łyżki oliwy/oleju
łyżka mąki (jak ktoś lubi nie za gęste to niekoniecznie)
Przyprawy:
czerwona ostra papryka
sól, pieprz, zioła prowansalskie/bazylia, zielona pietruszka
Mięso traktujemy czerwoną papryką, pieprzem i solą. Na gorący tłuszcz rzucamy małe kawałki mięcha i czekamy aż się zrumieni. Dorzucamy następnie pokrojoną w koche cebulę. Gdy ona też się zrumieni dodajemy pomidory z puszki łącznie z sokiem. Kolejno wlewamy szklankę zimnej wody. Dusimy ok. 15-20 minut. Do 1/2 szklanki wody wsypujemy łyżkę mąki, dokładnie mieszamy i wlewamy do gotującego się sosu. Chwilę gotujemy. Dodajemy pietruchę i przyprawiamy do smaku.
Najlepiej smakuje z ryżem.
Kaloryczność
1400 kcal
B 66
T 120
WW 12
SMACZNEGO


No to zaczynamy :
Składniki
500 gram mięsa mielonego wieprzowego ( najlepiej nie z tacki, blee

1 puszka pomidorów
2 duże cebule
jakaś papryka, marchewka czy inne warzywko
4 łyżki oliwy/oleju
łyżka mąki (jak ktoś lubi nie za gęste to niekoniecznie)
Przyprawy:
czerwona ostra papryka
sól, pieprz, zioła prowansalskie/bazylia, zielona pietruszka
Mięso traktujemy czerwoną papryką, pieprzem i solą. Na gorący tłuszcz rzucamy małe kawałki mięcha i czekamy aż się zrumieni. Dorzucamy następnie pokrojoną w koche cebulę. Gdy ona też się zrumieni dodajemy pomidory z puszki łącznie z sokiem. Kolejno wlewamy szklankę zimnej wody. Dusimy ok. 15-20 minut. Do 1/2 szklanki wody wsypujemy łyżkę mąki, dokładnie mieszamy i wlewamy do gotującego się sosu. Chwilę gotujemy. Dodajemy pietruchę i przyprawiamy do smaku.
Najlepiej smakuje z ryżem.
Kaloryczność
1400 kcal
B 66
T 120
WW 12
SMACZNEGO



100 % satysfakcji