Nie siejmy paniki, wszystko się da wyjaśnić, niektórzy się przejmują soją a na codzień niby zdrowego tuńvzyka wcinają, i nie zwracają uwagi na pochodzenie żywności w sklepach i jej stopnia przetworzenia.
p.s też sie troche zaczytałem bo jakas "afera" wyszła na jaw ze w białku sfd econo jest wałek ze jest soja jakis koleś dał do badania Miałem na dniach zamawiać ten shit %-) Mógłbyś zapodać linka ?
[...] balety(pomarańcza w katowicach) i od niedzieli ruszamy na pełnej;-) p.s też sie troche zaczytałem bo jakas "afera" wyszła na jaw ze w białku sfd econo jest wałek ze jest soja jakis koleś dał do badania ale pewno to juz tez widzieliscie oby to było jakies nie porozumienie bo dziś własnie do mnie paczka przyszła%-) Zmieniony przez - MARIAN 17 [...]
Ale ileż tego białka roślinnego w diecie jest. Warzywa nie mają praktycznie w ogóle białka, chyba że strączkowe a je mało kto jada. Soja, fasola, groch... Roślinne białko to w produktach węglowodanowych, też nie ma go zbyt wiele, no chyba że ktoś jada z kilogram makaronu dziennie %-)
[...] i przedramię ps. żeby nie zakładać nowego tematu: na urodziny dostałem coś takiego: vegamilk napój sojowy z błonnikiem roślinnym 2,3 białka, 70,1 ww i 24 tłuszczu. skład olej sojowy,syrop kukurydziany, soja po obróbce cieplnej, błonnik z cykorii). brać to czy wywalić? a jak brać to kiedy? Zmieniony przez - Hejchaczi w dniu 2011-10-25 22:34:13
[...] procesy energetyczne, są niezbędne do wszelkich procesów życiowych. Źródłami białka w codziennej diecie są jaja, mięso, ryby, nabiał, a także niektóe pokarmy roślinne (soja, orzechy, warzywa strączkowe).Niedostateczna podaż protein prowadzi do niedożywienia białkowego, czego konsekwencją jest osłabienie organizmu, zburzenie mechanizmów [...]
[...] wtedy rodniki tokoferoli i tokotrienoli, które w zależności od warunków panujących w otaczającym środowisku, ulegać mogą dimeryzacji lub trimeryzacji. Ze względu na rozpuszczalność tokochromanoli w tłuszczach największą ich ilość można odnotować w nasionach roślin oleistych. Przykładem takich roślin jest rzepak, palma czerwona, soja i słonecznik.
[...] jest ochronne działanie w stosunku do frakcji LDL cholesterolu Jako przedstawicieli należy wymienić genisteinę, daidzeinę oraz glyciteinę. Bogatym ich źródłem jest soja oraz nasiona roślin strączkowych. 2.6.Antocyjany Antocyjany nie posiadają grupy karbonylowej przy węglu C4, dzięki czemu w pierścieniu C występuje ładunek dodatni. tym [...]
[...] fałdka prosi się o jej zredukowanie). Zastanawiam się nad zwiększeniem ilości białka(często nie jem wcale jajek ani mięsa oraz nabiału, acz zawsze soczewica, rybka fasolka, soja - której tak tutaj nie lubicie). Mimo, że starałam się by było go dużo - wyszło jak wyszło. Jeśli chodzi o moją postawę. Zdjęcia nie kłamią, lecz nogi mam równej [...]
Warzyw powinnaś zjeść chociaż te 750g. Puszek unikaj, dlatego, że ich wewnętrzna część pokryta jest substancjami, które zapobiegają rdzewieniu, ale jednocześnie zawierają bisphenol A (BPA) oraz ftalany. Te substancje mimikują działanie ludzkich hormonów płciowych. Z puszki przedostają się do żywności i dalej do ciała drogą pokarmową. Kura jest [...]
[...] ale czekam na opinię osób z większą wiedzą na ten temat Mam kilka zastrzeżeń: - unikaj słonecznika, zawiera dużo o-6, a tych staramy się jeść jak najmniej na korzyść o-3 - soja zdecydowanie out - staraj się jeść jak najmniej jedzenia puszkowanego - jedz inne mięsa niż kurzy cyc, tego de facto jak najmniej - ile warzyw dziennie jadasz? myślałam, [...]
czytales co pisalem ?? sojawit to czysta soja provit to mix soja i wpc prosze zanim zaczniesz temat zorientuj sie, ze producent nie ma jednego prosuktu takiego jednego takiego ... dobre i tanie: WPC http://www.sfd.pl/sklep/SFD_SFD_WPC_Protein_ECONO_80-opis26459.html http://www.sfd.pl/sklep/SFD_SFD_Wpc_protein_plus-opis3653.html MIX [...]
[...] być ok Jak masz problem z dobiciem do przyzwoitych ilości to możesz też podratować się odżywką- to też zawsze jakieś rozwiązanie. Ps. Fasolki szparagowej nie wliczaj do bilansu To warzywo zielone Co innego suche ziarna fasoli czy innych strączkowych. A soja jest be, dobrze że nie lubisz Zmieniony przez - Oveja w dniu 2011-10-03 23:11:26
bulinka ciężko będzie nie szaleć, biorac pod uwage ze nie jem miesa i jaj, a zapotrzebowanie na B jest spore.. w sumie tez mi sie nie usmiecha jesc tyle twarogu.. maslane uwielbiam ale twarog niekoniecznie.. oprocz soczewicy, fasolki i groszku co moze jeszcze podbic bialko? (za soją nie przepadam) co do puchnięcia tez miewam z tym problem..
[...] zajmuje uprawa genetycznie modyfikowanych roślin (stanowi to 2,7% ilości gruntów rolnych na świecie) - główne rośliny genetycznie modyfikowane na świecie – soja kukurydza rzepak bawełna (w Europie dochodzi ziemniak który budzi wiele kontrowersji) - w zakresie towarom wolne od genetycznych modyfikacji pozostają na chwilę obecną [...]
[...] uszy trzęsły, a teraz bee. bo kiedys byla to jedyna okazja by kupic wpc pelnowartosciowe tanio, jak chcielismy cos innego taniej to musielismy zadowolic sie wpc+pszenica/soja, obecnie konkurencja szaleje z tanimi bialkami, stad stalismy sie bardziej wybredni ja zawsze polecalem ostrowie swego czasu jak nie bylo nic innego z taniego wpc na [...]
[...] sie niesamowitych zaparć... z którymi i tak miałam problem, stad ta dieta oczyszczeniowa... miala trwac 8 tyg. potem mialam przyjsc na kontrole i miala byc dodana do diety soja, ciecierzyca itp. Niestety nie umiem podkręcić metabolizmu tylko zaczynam wiecej jesc momentalnie tyje... przy ostatniej probie utyłam w 2 tyg. 3 kg (ktore potem [...]