Źródłami tłuszczy nasyconych są np. tłuste mięsa, masło, smalec, śmietana, sery, czyli produkty pochodzenia zwierzęcego. Do tłuszczy nasyconych zaliczamy także niektóre oleje jak np. olej palmowy i olej kokosowy. Więcej informacji dotyczącej wszystkich kwasów tłuszczowych, znajdziesz w fenomenalnym artykule Macieja, który załączam niżej. [...]
[...] diecie. Jeżeli chodzi o smażenie, to warto do tego używać minimalnej ilości tłuszczu aby rozsmarować patelnię. Jako źródła warto wybrać olej kokosowy, masło klarowane, czy smalec. Polecam poczytać więcej na ten temat w artykule poniżej: https://potreningu.pl/articles/1927/najlepsze-tluszcze-do-smazenia Z kolei do smarowania pieczywa np. masło. [...]
Zacznę od 50 mg propa i 50 mg Mastera e2d. Może być coś takiego? Myślę że to będzie akurat póki co. Chcę spalić ten smalec co go nabyłem po wypadku a potem wejść dopiero na masę.
[...] ci szczerze, powinieneś zrobić jak ty uważasz. Masz dwie opcje, najpierw zredukować, a potem gdy będziesz miał mało mięsni, to je budować. Albo już teraz budować, a potem smalec, który zostanie zredukować. Jak chcesz być po prostu wielkim napakowanym chłopem, to proponowałbym najpierw masować, jak chcesz mieć fajną, plażową sylwetkę, to bym [...]
Nie musisz nic kombinować i na tym pierwszym etapie redukcji dokładać. Leć sam teść. Daj ujemny bilans kcal , trening+ cardio i smalec będzie schodził... Nie wiem jak wyglądasz ale jak robisz pierwsza redukcję w życiu to spodziewaj się utraty wagi z 20kg:) Bo organizm musi się w końcu wyczyścić z syfu i smalcu
Jeżeli jesteś w stanie dodać jakiś extra wysiłek to ja bym poszedł w tą stronę z kalorii zawsze jeszcze możesz zejść a już teraz jesteś dość nisko. Musisz jeść żeby mieć energię w ciągu dnia może dodatkowy ruch jeszcze trochę podkręci metabolizm i to pozwoli choć na jakiś czas utrzymać te 2400 i ruszyć smalec
Widze ze bez pomiarów się nie obędzie :d czyli teraz gdzieś na 2tygodnie dodać z 200-300kcal wyrzucić cardio aby organizm odpoczął i znowu atakować smalec ?
[...] z podobnego do obecnego poziomu to z doświadczenia wiem ze bedziesz musiał szybko redukować bo bodyfat będzie juz zbyt wysoki a większość zbudowanyvh kg to będzie woda i dodatkowy smalec. W ten sposób można się kręcić w kółko bez większego progresu. Więc zdecydowanie zszedł bym jeszcze z bfu i dopiero wtedy przeszedł do etapu budowania masy.
[...] a nie przyrosty ;) Body fat masz na takim poziomie że jedyne w co przyrośniesz to dodatkowy tłuszcz ;) Na Twoim miejscu wszedłbym na deficyt kcal i zaczął redukować ten smalec. Ilości dni treningowych na siłowni też bym raczej postawił na cztery u Ciebie tak żebyś dawał radę się regenerować przy treningach siłowych, cardio i sztukach walki [...]
[...] śmierć i nie wiadomo co jeszcze. A najczęściej mylnie postrzegany okres po zawodach gdzie ludzie mają skrajnie niski bf to zanim nie osiągną swojego set pointu budują tylko smalec, oczywiście SAA przełamują pewne bariery, ale nie wiadomo czy całkowicie i często złudnie wyglądająca czysta masa na bfie rzędu 6% to jest retencja wew. mięśniowa od [...]
[...] przychylam do tego, ale z drugiej strony dalece nieparktyczne jest schodzenie do poziomu szkieleta z bfem, bo w w większości przypadków pierwsze przyrosty to będzie czysty smalec i często może się skończyć tak jakbyśmy tej redukcji nie robili o to się tyczy głównie poczatkujacych. Ja zawsze zaznaczam rób to co lubisz. Jeśli nie przeszkadza Ci [...]
Świetna robota. Najlepsze źródła t. nasyconych to masło, olej kokosowy, smalec i różnego rodzaju mięsa. Jeśli obwody i waga stoją w miejscu to zwiększ kalorykę o 100/200 i obserwuj. Natomiast jesli dalej rośniesz na obecnych kaloriach to tego nie ruszaj. Szymon pompa pozdrawia