[...] bo dieta sie na tym opiera. Ryba musi być niestety chuda, makrela odpada. Dorsz lub pstrąg. Fileciki mogą być. Z tą bułą miast grzanki też nienajlepiej. Tu chodzi o to żeby skórka chleba się spiekła - wtedy ma niższe IG. A bułeczka się nie spiecze bo jako takiej skórki nie ma. Skoryguj to. Ale diety nie zaczynaj od początku. Ciekawe czy ktoś to [...]
Tolka masz moze przepis na chleb z wkładka z ziemniaków gotowanych. Jako dziecko jadłam taki domowy upieczony przez sąsiadke. Uwielbiałam ten jej chleb. Zmieniłam miejsce zamieszkania i nie mam kontaktu z sąsiadka ale chcialabym odtworzyc ten jej chlebuś. Z moich doswiadczen z zakwasem to wiem, ze zakwas musi zadomowic sie. Moj udomawial sie kilka [...]
Hihihehe ryż surowy nawet by się nie wchłonął, tak samo jak twarda skórka chleba też się nie wchłania. Nie pamiętam nazwy procesu i dlaczego tak jest, ma to miej inaczej związek z tym że nie ma w niej wody oraz niedochodzą enzymy. Jeśli chcesz to poszukam i Ci podam link i nazwę procesu.
POdziele sie tym co mam. Nie przegladalam jednak calego tego tematu, wiec jesli ktos juz wrzucal ta ksiazke salatek, to prosze moderatora o usuniecie mojego wpisu. Przestrzegam przed jednym - nie kazda z tych salatek jest niskokaloryczna, ale liczy sie pomysl i kombinacje. Smietane i majonez zamieniajcie na jogurt naturalny i bedzie git. [...]
[...] proporcji kwasów tłuszczowych omega6 i omega3 mogą należeć: -trądzik -otyłość -depresja -procesy zapalne -zamglona pamięć -wypadanie włosów -mniej groźne: kurza skórka na tyle ramion, zniszczona skóra Wszystkim tym procesom chorobowym można zapobiegać stosując zdrową, zbilansowaną dietę bogatą w kwasy tłuszczowe omega 3. Istnieje [...]
Tak naprawdę to dopiero zaczynam przygodę z pieczeniem i ciagle sie ucze, poprawiam itp. jednak po kilku probach juz w miare wychodzi mi ten fasolowy patent wiec podziele sie przepisem. Na koniec napisze cos o zmodyfikowaniu go. Podam jeden ogolny przepis na ciasto ktory jest baza: podane propocje sa na sredniej wielkosci keksowke (ciacho wychodzi [...]
"Dlaczego trzeba jeść grzankę a nie zwykły kawałek świeżego pełnoziarnistego chleba?" Bo taka zapieczona skórka dłużej się trawi, a na to trawienie zużywa się więcej kalorii podobnie jajko na twardo a nie na miękko. Na temat pieczywa Montignac napisał: "Z chleba zjedz samą skórkę, a miąższ oddaj wrogowi"
Ufff...u mnie koniec dnia trzeciego...i tak sie zastanawiam...czy to duzo czy malo.....dla mnie duzo...hihihi chatcat - ja dzisiaj mialam kromke z ciemnego chleba upieczona w tosterze...i byla naprawde PYYYYSSZZNNA.. Lepsza jest taka opieczona...bo wtedy skorka ma wysoki IG...a o to w tej diecie chodzi... Jutro mam prawdziwa wyzerke..hehhe..ale [...]
[...] świetnym przykładem. Niestety podczas tego procesu dochodzi do uwalniania związku o nazwie akrylamid. Im mocniej wypiekamy chleb i im bardziej brązowa czy chrupiąca będzie skórka tym więcej akrylamidu zostanie uwolnione a ten ma szkodliwy wpływ na stan naszego zdrowia. Według wielu badań, akrylamid wykazuje właściwości rakotwórcze. Może on być [...]
Też tak kiedyś miałem tylko ,że mi tam siedziała skórka z chleba popiłem i przeszło Brat miał to samo tylko ,że z ością stary go zawiózł do lekarza i mu to wyciągnoł... Po harkaj sobie to może wyleci (mówie serioA jak nie to lepiej iść do lekarza...
obliques bo to była skórka, a skórka cięższa niż miękisz (no i lepsza) Chyba najbardziej mi świeżego, chrupiącego chleba z masłem właśnie brakuje :-)) Chociaż ostatnio chodziły za mną lody waniliowe. Zdejmowałam koszulkę po siłowni i mi zapachniała wanilią %-) Potem cały dzień miałam ochotę na lody waniliowe, nie mówiąc o tym, że sprawdziłam w [...]
[...] ugotowanej kaszy jęczmiennej, marchewka z groszkiem (150 g). Halibut w sosie cytrynowym Stek z halibuta (150 g), cebula, 2 łyżki białego wina, 2 łyżki wody, sok z cytryny, skórka z cytryny, sól i biały pieprz, liście sałaty, koperek, plasterki cytryny, jajko. Stek gotować z plasterkami cebuli, winem, sokiem i skórką z cytryny, solą i pieprzem [...]
Małgosiu, takie sobie menu 1. Jajecznica albo jajka sadzone, chleb chrupki/jajka na twardo, chleb chrupki/omlet z jajek i płatków owsianych/kanapki z chleba chrupkiego z upieczonym albo gotowanym mięsem (chudym), sałatą, pomidorem, ogórkiem itd. Zamiast wasy może być razowiec, ale na zakwasie, taki prawdziwy (mogę podesłać przepis). Ewentualnie [...]
mi sie bardziej wydaje ze to: a) sos przed treningiem, ale wątpie, bo juz sie tak zdawało, a zaczęło mnie mulic dopiero koło 19-20 b) jakaś skórka z pomidota lub czegos podobnego przykleiła się gdzie nie powinna c) wirus(oby nie) zjadłem troszke chleba z dzemem na sniadanie pije herbaty, juz troche lepiej wypiska z treningu bedzie dzis, jesli [...]
szampana nie piłem, tylko życzyłem co jest idiotyzmem xD piłem same specjały - trochę rosyjskiego paliwa lotniczego, potem denaturat zagryzany skórką od chleba %-) a serio: whiskey z czystą, we wtorek pójdzie dobrze grzbiet.
[...] pierwszej fotce jest ciasto z miski przed przełożeniem do foremek. Na drugiej po wyjęciu z piekarnika. Odstał swoje do rana zanim go pokroiłam... Temu okrągłemu odkleiła się skórka w trakcie pieczenia i potem opadła. Ogólnie skórka fajna, średnio twarda, środek kleisty, glutowaty, wręcz obrzydliwy z wyglądu... tak jakby bryły zakalca połączone [...]
[...] odpowiedniego programu i trzeba bardzo kombinować, tzn włączać program do wyrabiania, wyłączyć czekać aż wyrośnie (a to różnie wychodzi) i potem samemu włączyć. Po drugie skórka z piekarnikowego lepsza wychodzi. Jak masz taką słabość do chrupiącego chlebka jak ja, to tylko piekarnik. I to w zasadzie z wad. Zaleta jest jedna i niewątpliwa: [...]
MEGA awokado + pieczony kurczak ze skórką (2x piersi + 2x skrzydełka + udko) + warzywa + garść pestek dyni + vinaigrette + świeże zioła i chilli + tabasco + cały bochenek ciepłego chleba z chrupiącą skórką prosto z Lidla - ZA JE BIS TY! "włoski" grubo posmarowany masełkiem 8-). Do tego zielona herbata, witaminy i Omega3 :)