[...] więcej - to Twoja droga do zwycięstwa! Przykładowe składniki dla smaku truskawkowego: Protein blend (izolat białek mleka, chrupki z białka sojowego (izolat białka sojowego, skrobia z tapioki, barwnik- węglan wapnia; sól), koncentrat białek serwatki (z mleka)), syrop glukozowy, 14% polewa o smaku białej czekolady (cukier, nieutwardzony olej [...]
Witam chciałbym przedstawić artykuł o diecie dla grupi krwi 0. Wiem że już był taki artykuł ale na podstawie ksiązki Dr Peter J.D'Adamo i Catherine Whitney "Jedz zgodnie ze swoją grupą krwi" a poniżsdze informacje zostały pobrane z ksiązki tych samych autorów ale wydane dwa lata później (Gotuj zgodnie ze swoją grupą krwi). Tysiące zaświadczeń [...]
[...] Są smaczne, kruche i śmiało mogą zastąpić niezdrową przekąskę ze sklepowych półek. Składniki: - mąka (u mnie z ciecierzycy, wg oryginalnego przepisu mąka ryżowa) - 100 g. - skrobia ziemniaczana - 30 g. - olej kokosowy - 65 g. (u mnie forma stała) - jogurt naturalny grecki - 2 łyżki - soda oczyszczona - 1/2 łyżeczki - sól himalajska - 1/2 [...]
https://www.sfd.pl/sklep/produkt_img/Trust_Protein_Filled_Cookie_i40370_d400x400.png Opis Przepyszne ciasteczka proteinowe Aż 20g białka w jednej porcji Niska zawartość cukru Słodycze bez poczucia winy Trust Protein Filled Cookie to aż 20g białka ukryte w miękkim iwilgotnym ciastku skrywającym pyszne nadzienie o wyjątkowym smaku. Trust Protein [...]
[...] - polędwica z indyka - 30g - oliwa z oliwek - 10g tuńczyk w oleju - ok, ale zdecydowanie lepszy byłby w sosie własnym - makrela w sosie pomidorowym - nie Skład surowcowy: skrobia pszenna, skrobia kukurydziana, margaryna, mąka ryżowa, sok z rodzynek, mąka gryczana, wysłodki buraczane, mleko w proszku, cukier, drożdże, sól, guma guar, pochodna [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] czy fruktoza w składzie odżywki typu carbo jest pożądana? Czy raczej wybrać produkt o innym składzie? Opis jednego z wielu dostępnych na rynku produktów - dlatego producent zadbał, aby w produkcie znalazły się zarówno maltodekstryna, jak również fruktoza, dekstroza, czy skrobia ryżowa. Zmieniony przez - Bronti w dniu 2015-09-23 20:52:36
[...] i będziesz miała mąkę. Ale możesz też ją zastąpić. Ja ją wzięłam bo akurat miałam w domu, ale chodzi o jakąś lekką mąkę beglutenową. Może być mąka ziemniaczana (nie skrobia), ryżowa, tapioka, kokosowa, kasztanowa, z ciecierzycy. Warto kupić kilka i kombinować z dodatkami. Takie mąki sporo kosztują ale one są tylko dodatkiem a nie bazą. [...]
[...] i będziesz miała mąkę. Ale możesz też ją zastąpić. Ja ją wzięłam bo akurat miałam w domu, ale chodzi o jakąś lekką mąkę beglutenową. Może być mąka ziemniaczana (nie skrobia), ryżowa, tapioka, kokosowa, kasztanowa, z ciecierzycy. Warto kupić kilka i kombinować z dodatkami. Takie mąki sporo kosztują ale one są tylko dodatkiem a nie bazą. [...]
[...] i będziesz miała mąkę. Ale możesz też ją zastąpić. Ja ją wzięłam bo akurat miałam w domu, ale chodzi o jakąś lekką mąkę beglutenową. Może być mąka ziemniaczana (nie skrobia), ryżowa, tapioka, kokosowa, kasztanowa, z ciecierzycy. Warto kupić kilka i kombinować z dodatkami. Takie mąki sporo kosztują ale one są tylko dodatkiem a nie bazą. [...]
[...] Do producenta tego specyfiku trzeba się odpowiednio zdystansować, mnie nie przekonywał mączny posmak na języku który jest albo oznaką obecności białek pszenicznych, albo to skrobia ryżowa tak smakuje. Mimo to, nawet jak tego białka będzie 25% to i tak się opłaca. O ile smak nie jest argumentem pierwszorzędnym. Zmieniony przez - Ventor90 w dniu [...]
[...] to nigdy koło wanilii nie stała, chemiczny smród przypomina mi olejki do ciasta z delecty które mama wlewa na święta do sernika :) W smaku troche sieje mąką, nie wiem czy to skrobia ryżowa która rzekomo jest w składzie, czy po prostu białko pszeniczne. No ale z braku laku lepsze to niż głodówka. Z tanich białek weź sobie WPC z Olimpa, smak [...]