SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

sery

  • Frequently Asked Questions by Si2uiel

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] pełnoziarniste , zupy, owoce , warzywa. A do białek : Białe mięso (kurczak, indyk) , mięso czerwone (wołowina) , jaja , odżywki białkowe , chude produkty mleczne : mleko, sery, twarogi. Dodatkowo spożywać można produkty dodane w pkt. 3 . Należy zrobić tutaj zastrzeżenie że do codziennego bilansu azotowego nie liczymy białka roślinnego gdyż [...]

    Odpowiedzi: 225 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2002-05-29 21:46:49 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] szczególne umiejętności ich magazynowania. Z pośród produktów pochodzenia zwierzęcego duże ilości tych substancji mogą zawierać produkty wędzone, peklowane oraz żółte sery. Azotany posiadają zdolność utleniania hemoglobiny krwi, niszczenia witaminy A i beta-karotenu jeszcze przed wchłonięciem ich do krwi a także wykazują zdolność do [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 3717 Data: 2005-05-17 16:25:24 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] z grupy B - skutecznie działają przeciw trądzikowi, a dodatkowo przynoszą ulgę w stanach napięcia nerwowego. Ich bogatym źródłem są: orzechy, groch, słonecznik, migdały, sery twarogowe i drożdże. W wielu przypadkach sama dieta jest wystarczającym lekiem na twoje problemy z trądzikiem. Także należy położyć duży nacisk na przestrzeganie diety. [...]

    Odpowiedzi: 162 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-03-25 20:13:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DIETY, MASY, FAKTY!!!

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] pojawia się jednak przy niektórych gatunkach czekolady, bo obniżono w nich zawartość cukru, albo zastąpiono go słodzikiem, ale tłuszczu pozostało tyle samo. Czy jedząc sery, można schudnąć? Tak, ale należy ograniczyć spożywanie serów żółtych, które są ogromnie kaloryczne i zawierają dużo cholesterolu. Lepiej zrobić z nich np. sałatkę z [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 2199 Data: 2007-11-29 19:43:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] uszkodzonych tkanek. Jak i jakie białko w diecie? • Unikaj produktów konserwowanych. • Zapomnij o tłustym mięsie, wędlinach i serach topionych. • Niewskazane są sery pleśniowe. • Jedz ryby - przynajmniej raz - dwa razy w tygodniu. • Drób jest znakomitym źródłem protein. • Jeśli mięso czerwone - to bez tłuszczu. • Białko roślinne [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 7594 Data: 2008-07-11 13:30:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • DIETA TAO (+ dieta a suplementy + dieta a doping)

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] owoce, itd.) - roznych rodzajow bialek pochodzacych z roznych grup produktow (rosliny straczkowe (bob, groch, fasola - kazda to inne rodzaje aminokwasow), miesa, ryby, jaja, sery, orzechy, nasiona, itd.) co mozna laczyc: - warzywa/rosliny zielone (typu: salaty, papryki, rzodkiewki, brokuly, szpinak, itp.) laczyc mozna i nalezy z miesami, rybami, [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 10109 Data: 2003-09-11 05:30:12 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Dieta redukcyjna super - mojej siostry

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] bez dodatku soli) - lizaki bez cukru - guma do żucia bez cukru - twarde cukierki bez cukru - owoce - warzywa - pestki dyni - pestki slonecznika - oliwki czarne i zielone - sery i prod. mleczne niskotluszczowe Jeśli poczujesz glod miedzy glownymi posilkami nie ma rady musisz sięgnąć po przekąskę. Mimo tego, że można, proponuję je ograniczać. Nie [...]

    Odpowiedzi: 2 Ilość wyświetleń: 16693 Data: 2005-02-06 20:04:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [ART]Co nam daje natura

    Temat
    Ladies SFD

    [...] produktów żywieniowych. Szacuje się ze tylko ok. 30-40% ludzi posiada enzym trawiący laktozę, ale mimo to, mogą konsumować bez problemów sfermentowane produkty mleczne jak sery i jogurty i kefiry oraz zsiadłe mleko W naszej kulturze najbardziej popularne są mleko krowie,owcze oraz kozie. Mleko zwierząt karmionych trawą zawiera kwasy Omega3, [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 14035 Data: 2011-04-04 13:46:22 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • 10 rad co do odżywiania!

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] ustrój potrafi sobie sam skonstruować, o ile ma odpowiedni do tego budulec. Wartość białka zależy od jego zestawu aminokwasów. I tak białka pochodzenia zwierzęcego (mleko, sery, jaja, mięso) mają wszystkie konieczne aminokwasy, uznano więc je za pełnowartościowe. Białka pochodzenia roślinnego nie odpowiadają białku naszego ciała, są nieco inne. [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 8773 Data: 2008-11-02 09:29:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • >>> SUPER TRENING NA WYSKOK!! <<<

    Temat
    Inne dyscypliny

    [...] wody z pewnością nastąpi odwodnienie organizmu. Co więc trzeba robić, żeby uniknąć takich przykrych doświadczeń? Oto kilka rad: - Pić codziennie ok 1l chudego mleka, jadać sery, twarogi, jogurty. Zapewni to odpowiednią ilość białka i wapnia; - Jadać częściej ryby, drób, rzadziej wołowinę i wieprzowinę; - Jeść dużo warzyw i owoców, najlepiej [...]

    Odpowiedzi: 54 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-06-25 18:28:13 Szacuny postu: 4,66 (cały temat: 0)
  • [...] się kalorii , ale białko powodooje że czujesz się pełniejszy , kiedys byłeś przyzwyczjony do spozywania mnóstwo kalorii , a teraz je ograniczasz ... co jeść ???..chudye sery /białka jaj /ryby / chude mięsa /.. Punkt 3 uMIARKOWANA ILOŚĆ WĘGLOWODANÓW Węglowodany /cukry proste i złożone/ są niezbędnym paliwem dla naszego organizmi ,są [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-02-12 17:31:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Skladniki mineralne

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] konieczne jest zwiększenie zawartości Ca w racji pokarmowej aby nie powodować dodatkowego odpływu wapnia z kości. Zalecane dzienne spożycie - 900 do 1200 mg ŻRÓDŁO WAPNIA sery podpuszczkowe ok. 800 mg/100g mleko i napoje mleczne, ser twarogowy ok. 100 mg/100g sardynki, śledzie 85 - 110 mg/100g jarmuż ok. 250 mg/100g fasola ok. 150mg/100g Aby [...]

    Odpowiedzi: 8 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-09-04 19:07:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] jest w tłuszczach i występuje w kilku formach. W postaci retinolu można ją znaleźć w produktach zwierzęcych, takich jak jajka (żółtko), wątroba, tran, mleko i żółte sery. Natomiast w czerwonych i żółtych owocach i warzywach, np. w brzoskwiniach, morelach, marchwi, dyni, a także w zielonych warzywach, np. brokułach witamina A występuje w [...]

    Odpowiedzi: 7 Ilość wyświetleń: 2900 Data: 2011-12-02 12:30:16 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • konserwanty, antyutleniacze...

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] prowitamina A - żółty, naturalny; produkty tłuszczowe (np. masło) E 160b - annato, biksyna, ekstrakt z nasion Bixa orellana L. - żółty, naturalny; margaryna, oleje, sery żółte E 160c - kapsantyna, kapsorubina (występuje w papryce czerwonej) - czerwony, naturalny; różne E 160d - likopen, likopina, psi-karoten (występuje w pomidorach) - [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 6313 Data: 2002-08-25 03:32:07 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • POZYTYWNY WPŁYW ŻYWIENIA NA NASTRÓJ

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] centralny układ nerwowy, przez co zmniejsza napięcie nerwowe i podatność na stres, działa więc uspokajająco i relaksująco. Najwięcej tryptofanu zawierają soja, kasza manna, sery żółte); KWAS GLUTAMINOWY przekształca się w GABA (gamma-aminobutric acid).Wywołuje podobny efekt co serotonina. Dopamina i serotonina to substancje neuroprzekaźnikowe, [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 16397 Data: 2005-09-04 18:24:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • co wlasciwie jemy ?? emulgatory etc.

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] prowitamina A - żółty, naturalny; produkty tłuszczowe (np. masło) E 160b - annato, biksyna, ekstrakt z nasion Bixa orellana L. - żółty, naturalny; margaryna, oleje, sery żółte E 160c - kapsantyna, kapsorubina (występuje w papryce czerwonej) - czerwony, naturalny; różne E 160d - likopen, likopina, psi-karoten (występuje w pomidorach) - [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 12368 Data: 2004-03-21 16:56:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • zdrowo jesc

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] dostarczana organizmowi przez przyjmowanie pokarmów, w których proteiny mogą być dwojakiego pochodzenia: — zwierzęcego; dużą ilość tego typu białek zawierają: mięso, ryby, sery, jaja, nabiał; — roślinnego: soja, migdały, orzechy laskowe, zboża pełno-ziarniste oraz niektóre rośliny strączkowe (groszek, soczewica...). Ideałem byłoby spożywanie [...]

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-03-10 16:26:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • wszystko o witaminach

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] dla sprawnego działania narządu wzroku i układu nerwowego prawidłowego funkcjonowania skóry i błon śluzowych Główne źródła: mięso i wędliny wieprzowe oraz drobiowe mleko i sery jaja kasza gryczana pełnoziarniste produkty zbożowe (chleb, musli) drożdże Objawy niedoboru: zapalenie błony śluzowej jamy ustnej i nosa zmiany skórne m.in pękanie warg, [...]

    Odpowiedzi: 3 Ilość wyświetleń: 15723 Data: 2005-09-05 23:35:45 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mikro i makroskładniki - zapotrzebowanie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] Prawidłowe stężenie wapnia redukuje ryzyko wystąpienia chorób serca, udarów, raka jelita grubego oraz kamieni nerkowych, wchodzi w skład wielu enzymów. Źródła: Sery żółte, sery białe, mleko, sardynki, rzeżucha, jaja, kapusta, mięso, ziemniaki, buraki, rośliny strączkowe, orzechy. Zapotrzebowanie: Wapń wyraża się w tabelach żywieniowych w [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-11-03 09:41:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] wywoływać zaburzenia metabolizmu wapnia i fluoru w tkance kostnej. Źródła: Szczególnie bogate w molibden jest ziarno pełne, ryż naturalny, nasiona roślin strąkowych, mleko i sery, zielone warzywa liściaste, jarzyny, mięso i podroby. Dzienne zapotrzebowanie: Zapotrzebowanie dobowe na molibden wynosi 0,15 - 0,5 mg. W pożywieniu dostarczamy do [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 14514 Data: 2009-06-19 14:36:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)