Inne źródło białka. Przecież nie muszą to być kanapki. Poza tym możesz upiec sobie schab i dawać jako wędlinę. http://www.sfd.pl/BIA%C5%81KO%2C_jakie_wybra%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135440.html
[...] podstawą. Dlatego też warto nie ograniczać się tylko do drobiu, a bazować na następujących mięsach: - drób (pierś z indyka, kurczaka, pałki, udka, podroby), - wieprzowina (schab, szynka, łopatka, boczek, karkówka), - wołowina (zrazowa, rostbef, rozbratel, antrykot, polędwica), - cielęcina, - dziczyzna. Poza tym wśród źródeł białka warto również [...]
[...] 17:16:26 Zmieniony przez - kamilplnk w dniu 2018-07-03 17:17:40 Podliczając z podpiętego tematu wyszło mi 2800kcal. Co sugerujesz dorzucić ? Np jeden posiłek wrzucić schab albo karkówkę ? Wyczytałem na jakiejś stronie że słonecznik może być jeżeli jest rano - wrzuce zamiast niego masło orzechowe w takim razie. Do jakiegoś posiłku mogę [...]
[...] zamiennie płatki owsiane,jęczmienne,jaglane -z węgli w II i III posiłku kasza gryczana, ryż, kasza jaglana, makaron pełnoziarnisty, - mięsa filet z kurczaka, indyka, schab i od święta wołowina, mięsa ważone przed gotowaniem/ smażeniem (smażę bez oleju) - do posiłków różnego rodzaju warzywa - z czasem planuję delikatnie zmniejszać ilość ww [...]
[...] jalepszy posiłek to pierwszy reszta do zmian do makaronu dodaj białko np makaron kurczak passata pomidorowa trochę oliwy i już masz posiłek pewno wartościowy drugie śniadanie do wywalenia albo do chleba dodaj np schab wieprzowy pieczony w piekarniku i zrób kanapki plus ser żółty .chodzi o to żeby posiłki zawierały białko węglowodany i tluszcze
[...] ma, ale pochwalić też nie można, produkty podawaj gramaturę przed obróbką (pierś), w pierwszym posiłku gdzie źródło białka? polędwicę zamień na coś przyrządzonego samemu, schab pieczony czy coś innego. Tego masła na co Ci aż 20g, to ma być tylko mały dodatek jak już musisz. postaraj się bazować nie tylko na orzechach włoskich i oliwie z [...]
[...] Oczywiste o ile są wykonywane w prawidłowy sposób. Wrzucenie więc ich trzy razy w tygodniu już na starcie nie będzie rozsądne. Raz w tygodniu jak najbardziej. Wspomniany schab jest bardzo dobrym źródłem białka. Nie widzę konieczności eliminowania węglowodanów z ostatniego posiłku. Kiełbasy można zjeść okazyjnie, a nie jako stały element [...]
[...] Gdzie tutaj jest sens? Wędlin i przetworów mięsnych zdecydowanie nie polecam. Tłuste mięsa jednak już zdecydowanie tak. Dobrym rozwiązaniem będzie np. szynka wieprzowa, schab, boczek, bardziej tłuste elementy wołowe, tłuste ryby, nabiał, orzechy, oleje, oliwa, jajka, itp. Wybór masz spory. [...]
Ogólnie wygląda dobrze. Można zwrócić uwagę na kilka szczegółów, takich jak produkty przetworzone (kiełbasa, gotowe surówki). Lepiej upiec samemu schab, czy jakieś inne mięso, zamiast wędlin. Surówki z kolei można zrobić samemu większą ilość na dwa dni. Tuńczyk w puszce okazyjnie na czarną godzinę, jak nic innego nie mamy a szybko trzeba coś [...]
Tak, mam taką świadomość. Często piekę schab, czasami swój chleb. Wędliny czy kiełbasy kupuje bardzo rzadko. Nie zawsze jest czas na robienie wszystkiego na własną rękę. Czesto trzeba coś dojeść. Śledzie również na wieczór jem, popracuje z surówkami oraz owocami Dziękuję za radę. Pozostaje tylko to pytanie, więc spytam ponownie: 2300 będę planował [...]
[...] dorzucić tłuszcze Ja widze ewentualnie w 4. posiłku do sałatki warzywnej dać znów oliwę 10g, ewentualnie zamiast owoca Dodam, że zamiast drobiowego mięsa często wrzucam schab + 1 raz w tygodniu ryba , ewentualnie tuńczyk z puchy oraz średnio z 10-15 jajek tygodniowo w różnych posiłkach, np. śniadanie jajecznica z boczkiem [...]