SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

same

  • ZDJĘCIA NASZEJ SZAMY v3

    Post
    Kuchnia SFD

    a na same śniadanko wpadły delikatne placuszki z sosikiem,pychaa ;-] /SFD/Images/2015/3/29/2a64900c9aa342d0824fa5fc1496c564.jpg Z czego te placuszki i jak zrobic takie delikatne i puszyste ?

    Odpowiedzi: 2979 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2015-03-29 08:14:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Szukałam na SFD sernika na redukcji (do porcjowania, bo trzeba unikać nabiału...), ale znalazłam same z kupą odżywki, do której ja jeszcze nie doszłam. Czy jakaś Lady ogarnia ten temat? Bez żadnych sernixów srisków i doktorów Lekterów.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-23 23:40:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Szukałam na SFD sernika na redukcji (do porcjowania, bo trzeba unikać nabiału...), ale znalazłam same z kupą odżywki, do której ja jeszcze nie doszłam. Czy jakaś Lady ogarnia ten temat? Bez żadnych sernixów srisków i doktorów Lekterów. mozesz zrobic sernik tak- ja tak kiedys pieklam - kilo serka - najlepij tlustego - 9 jajek - stewia/slodzik [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-24 07:03:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ciecierzycę i soczewicę traktuję jak ziemniaki/makaron. Robię z nimi dokładnie takie same rzeczy.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-12-08 21:28:48 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • dzięki dziewczyny. przyjmuję te wartości co na wstępie. na zagranicznych portalach te same wartości znalazłam. nie spodziewałam się, że indyk będzie takie tłusty :-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-01-29 14:34:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Ja tego akurat nie próbowałam, ale kiedyś robiłam placki kalafiorowe i były takie same - mokre i łamiące. Myślę, że dodatek mąki załatwia sprawę :>

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-07-08 22:50:01 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • migotka, spokojnie, nie same warzywa - białko i tłuszcz również (z uwzględnieniem źródeł oczywiście;-)) po prostu unikaj węgli i powinno być ok, ale: nie wiem jakie masz szczegółowe zalecenia co do miski. Kociszcze / DuzaGocha - jak to "ma co prawda dużo omega 3 i 6 ale w niekorzystnej proporcji"?, ja tam widzę proporcje akurat - o6:o3 w stosunku [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-08-17 12:01:58 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • u mnie same mrożone :-( ale chyba się rozejrzę, bo mam ostatnio ochotę na jakąś rybę, ale wszystkie są w jakichś marynatach albo innym syfie :-( czyli wystarczy tylko podsmażyć na maśle klarowanym cebulkę, wrzucić śledzia, posolić i będzie dobre? %-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-17 22:24:54 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] No i teraz na święta można narobić różnych ciast. Poza tym, jak robią sobie jajecznicę to mogą sobie dać więcej samych żółtek. Im nie zaszkodzi. Mój tata się nawet cieszył, że będzie smaczniejsza };-) U mnie też dość często tatara jedzą a tam idą właśnie same żółtka. Jeszcze można zrobić domowy majonez, lody, ajerkoniak 8-). Trochę tego jest. :-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2012-12-18 13:28:41 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] to wyjdzie, czy muszę jeszcze teraz dorobić zakwas na mące jaglanej i dopiero mieszać te dwie mąki razem. W internecie nieraz trafiałam na przepisy z dwoma zakwasami, ale nie doczytałam się, czy to na pewno konieczne. Dodam, że piekę chlebek bezglutenowy, ale zasady pieczenia i tworzenia są w sumie takie same jak przy normalnym na zakwasie.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-02-10 13:47:28 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Czesc z Was zna juz pewnie te metode... Wiekszosci z nas filmik sie nie przyda bo Laidis przeciez jedza zoltka :-) ale dla tych ktore jedza takze same bialka, taka wiedza moze sie przydac, moze czasem zycie ulatwic :-P http://www.youtube.com/watch?v=MIoidBecar4

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-10 16:27:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • natura. zawsze będą wahania składników. jeżeli coś ma mieć zawsze takie same wartości - od tego jest fabryka. tam znormalizują mleko, żeby zawsze miało 3,2%, soczki owocowe, żeby zawsze miały tyle a tyle cukru. a co wyrośnie w glebie, zawsze będzie miało trochę inne wartości.

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-03-12 11:13:05 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Mąka typ 450 - mielone są same środki ziaren Mąka typ 2000 - mielony jest pies z budą (ziarno z otrębami, otoczkami i co tam jeszcze) Czym wyższy numer mąki tym więcej budy z tym psem Potem są teorie o chlebach, które ciasta dźwignie sam zakwas a które trzeba dźwigać drożdżami. Buszując dalej mamy teorie o skórce chrupiącej i o piecach do chleba [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-09 13:03:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Seler jest dobry w sałatce-zarówno na słodko( z winogoronem,pomarańczą,orzechami ect) jaki na słono z męskiem lub same warzywa.LUbię też jeść zupę kremz selera naciowego.No i do zapiekanki wrzucić też mi się zadarzało czasem:-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-05-17 12:42:53 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Udało mi się kupić mąkę owsianą Melwit i mam pytanie czy mogę ją traktować tak jak płatki owsiane po zmieleniu czy też jej właściwości odżywcze w 100g są inne (z tabelki wynika że takie same ale wolę się upewnić czy jest ok)? Zmieniony przez - aaricia w dniu 2013-06-17 09:49:56

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-06-17 09:49:36 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Tak. Któraś z Was o tym pisała, a potem wyszukałam w sieci i zrobiłam wg tego: http://gotujsie.pl/domowe-maslo-migdalowe/ Kompletnie nic się nie dodaje - same migdały. Prażyłam krócej - 15 min i teraz się zastanawiam czy prażenie jest w ogóle konieczne albo czy można jeszcze krócej. W każdym razie pycha. Mi wyszło półpłynne prawie że, ale to [...]

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-21 13:56:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] zrobię wszystko wg. tego przepisu http://www.wielkiezarcie.com/recipe34563.html , ale nie dam cukru? Mój mąż prosił, żebym mu zrobiła korniszony. Hmm...zastanawiam się w ogóle, czy takie ogórki w occie też mają jakieś dobre wartości tak, jak kiszone, czy może lepiej same zwykłe kiszone robić? Zmieniony przez - Agnese w dniu 2013-07-30 09:18:03

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-07-30 09:16:04 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • hmmm, poczekaj chwilkę...ja znalazłam: 350 kcal 15 białka 7,9 tłuszczu i 73,4 węgli - w dwóch źródłach te same dane> jedne są z ile waży, a drugie z tabele-kalorii

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-10-10 21:18:27 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Wszystkie mają podobne wartości, więc nie wiem, czy to ma znaczenie... Ja zawsze wpisuję jako "Jaja kurze (100g)". Podobne ale nie takie same, Czachorowski ma więcej tłuszczu %-)

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2013-11-15 22:57:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • aniitka155, ja tam ekspertem nie jestem, ale my tutaj robimy masło orzechowe same, to zajmuje 10 minut i wiadomo, co jest w środku... poza tym warto użyć np migdałów czy włoskich, by mieć bardziej wartościowe masełko :-)).... ed. ktoś mnie ubiegł :-) Zmieniony przez - Julietta w dniu 2014-01-20 12:36:35

    Odpowiedzi: 3000 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-01-20 12:35:52 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)