[...] płatków owsianych Składniki płatki owsiane 50g otręby pszenne 10g jajka całe 130g (2 sztuki) białka jaj 70g (2 sztuki) kilka kropel aromatu do ciasta (ja wybrałam waniliowy) słodzik Wykonanie Płatki owsiane wraz z otrębami zalewamy wrzątkiem i dodajemy słodzik. Gdy płatki nasiąkną, wbijamy jajka i białka, dodajemy kilka kropel aromatu, dokładnie [...]
[...] - pół łyżeczki ostrej czerwonej papryki - pół pęczka natki pietruszki - kilka listków świeżego rozmarynu (niekonieczne) - 15 g oliwy z oliwek - sól, pieprz, odrobina słodziku ( bez aspartamu) - 150 g makaronu pełnoziarnistego nitki + dowolna surówka bez majonezu (np. z kapusty pekińskiej) + DO POJEMNIKÓW 75 g ryżu białego i 30 g [...]
[...] Dwuketopiperazyna DWUKETOPIPERAZYNA ( DKP ) To jest niezwykłe. Aspartam składa się z trzech, mniej lub bardziej trujących substancji, jednak jest on uważany za najlepszy słodzik na świecie i dlatego daje nam jeszcze ... BONUS. Taak! DKP. Czwartą truciznę choć ma tylko trzy składniki, czwartą, bo w postaci metabolitu! Nadzwyczajne! DKP jest [...]
[...] Dwuketopiperazyna DWUKETOPIPERAZYNA ( DKP ) To jest niezwykłe. Aspartam składa się z trzech, mniej lub bardziej trujących substancji, jednak jest on uważany za najlepszy słodzik na świecie i dlatego daje nam jeszcze ... BONUS. Taak! DKP. Czwartą truciznę choć ma tylko trzy składniki, czwartą, bo w postaci metabolitu! Nadzwyczajne! DKP jest [...]
[...] Instagramu. Na koniec podam źródło. Do przygotowania użyłem: - 1 jajko L - 60g płatków jaglanych - 80g twarogu chudego - 25g wpc - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - słodzik i cynamon do smaku. Całość blendujemy, wrzucamy do kubków i do mikrofalówki na 3-4 minuty. Ja na górę dla podbicia fatu dałem jeszcze 10g masła migdałowego. Moje [...]
CIASTO KOKOSOWE LOW CARB -ala Marcin Olb 250 gram twarogu taki jakby jogurt gesty.> 125 gram mielonych migdalow 125 gram wiorkow kokosowych 3 cale jajka Slodzik 1 aromat vaniliowy calosc mieszaj w misce az sie dobrze wymiesza razem. Dajesz do piekarnika na 175 stopni na okolo 25/30 min w formie z papierem do pieczenia. Mozesz kombinowac i dodac [...]
[...] tłuszcz! (tu pytanie do specjalistów co proponujecie dodać zamiast masła do ciast- czy masło orzechowe sie nadaje do obróbki termicznej?) Następnie cukier zastępujemy słodzikiem (nie wszystkie można podgrzewać bo tracą smak!, w szczególności aspartam się nie nadaje) lub ewentualnie fruktoza/melasa/cukier trzcinowy Gdybyśmy dodali słodzik [...]
[...] czy sacharoza. Ksylitol pomaga w przyswajaniu wapnia, dlatego pozytywnie działa na zęby i kości. Nie powinno się spożywać więcej niż 40 g ksylitolu dziennie. Popularny słodzik ksylitol może u psów powodować poważne uszkodzenie wątroby, a nawet śmierć. Spożycie ksylitolu w ilości >100 mg/kg masy ciała wywołuje u psa wydzielanie dużych ilości [...]
[...] podrzuce taki oto artykulik. Myśle że jest wartościowy, tym bardziej przyda się osobą które rzuciły się na nowy produkt Coca Coli - Cola ZERO. Aspartam, czyl popoularny 'słodzik nie zawierający cukru'. Popularny wśród osób odchudzających się, jest dodawany do żywności, zawierają go produkry oznaczowane "0 cukru" czy też "0 kalorii" (np Pepsi [...]