[...] obroty byłbym w stanie zrobić sobie zapas mięcha na tydzień (około 3 kg). Z jednej strony słyszę dobre rzeczy o parowarach; z tego, co czytałem zaletą jest większa od kombiwara pojemność (w przypadku dużego modelu z kilkoma pojemnikami), wadą jest to, że mięso jest na parze (podejrzewam, że też wolicie smażone/pieczone). Kombiwary zaś [...]
Cześć Już od dawna planowałem zakup kombiwaru, ale ostatnio dostrzegłem podobne urządzenie, którego nazwa to parowar :D Czy ktoś mi może wytłumaczyć na czym polega różnica i co lepiej kupić. Jeżeli możecie jeszcze to jakiej firmy? Z góry THX.
Siemanko, na dniach chce kupić coś co ułatwi mi robienie mięska, warzyw do codziennej diety. Myślałem nad grillem elektrycznym ale gdzieś na forum przeczytałem ze kombiwar lepszy. Co o tym myślicie i jakie grille/kombiwary polecacie mi w rozsądnej cenie ?
Co bardziej polecacie? Co lepsze będzie do piersi z kurczaka itp? Aby przyrządzić bez tłuszczono dobre mięsko?:) Jakieś propozycje do 150 zł ? Pozdrówki!
Witam, może trochę tutaj nie pasuje to pytanie, ale spróbuje. Czy piecze ktoś z Was ciasta w kombiwarze botti? jak piec aby nie wychodził zakalec? Zawsze mi wychodzi spalone na wierzchu i do tego surowy w środku zakalec. Proszę o pomoc jak piec w tym ciasto. Pozdrawiam!!! Nie chodzi o parowar tylko o kombiwar, pomyłka w nazwie, sorki Zmieniony [...]
Mam grill i kombiwar. Ten drugi mimo, że zajmuje więcej miejsca to jest lepszym urządzeniem, więc polecam zakup kombiwaru. Do 150zł spokojnie się zmieścisz.
Mam dokladnie taki sam jak w pierwzym linku. Jest ok, ale czesciej uzywam kombiwar. Trzeba co jaki czas obracac mieso czy ryby bo niestety przykleja sie. Drugi ma kratke ala kombiwar, tutaj takiego problemu nie ma.
Tez mam kombiwar od wielu lat i jestes zadowolony. Nie sa to duze koszta, wiec nie ma co sie zastanawiac i kupic ten parowar a sam sie przekonasz czy jedzenie z niego bedzie ok. Mysle, ze tak. Czyli polecasz kupić parowar czy kombiwar? Opinii jest sporo, zdania podzielone. pozdro
Ja uzywam kombiwar codziennie. 5-10min i mieso jest upieczone. Zamiast parowaru mam garnek do gotowania na parze, ale uzywan glownie do warzyw. Polecam zdecydowanie kombiwar, ograniczysz smazenie i stracisz mniej czasu na pieczenie w piekarniku. Cenowo spokojnie do 150zl kupisz.
Skoro smakują Ci produkty grillowane, to rozwiązanie takie na pewno będzie odpowiednie. Grill elektryczny, kombiwar, powinny się dobrze sprawdzić. http://potreningu.pl/articles/2888/piec-elementarnych-zasad-zdrowego-grillowania Zmieniony przez - domer w dniu 2017-01-07 14:57:36
Posiadam grill elektryczny, patelnie, kombiwar, garnek do gotowania na parze i piekarnik z tych 4 urzadzen zdecydowanie najczesciej urzywam kombiwar. Oczywiscie zalezy tez do czego. Wszysko ma swoje plusy i minusy.
http://allegro.pl/halogen-oven-kombiwar-halogenowy-piekarnik-turbo-i1205123434.html co sądzicie o takich piekarnikach?? zbliża się rok akademicki i nie powiem ze by mi to urządzonko ułatwiło życie