pol szklanki SPI 3/4 szklanki mleka (tyle, zeby byla dobra konsystencja) 1 cale jajo wymieszac i usmazyc cienkie placki wersja na slodko twarog + troche smietany + slodzik wersja nie na slodko miesko gotowane z usmazonymi warzywami + przyrawy wszystko zawinac i szamac do syta powinno byc łokeyyyy
a kto mowi ze sa niedobre...dla mnie sa pyszne...mzesz dodac slodzik i cynamon - ja tak przynajmniej robie mniaaam ...i to nie na mleku a na wodzie bo ja masy nie robie:))) oo albo cynamon i jablko starte i do mikrofali mniaaaaamm az zglodnialam....dzisiaj mam paltki!! ihhaaaa! P.
"wole sam wziąśc jakiś shit niz dać komuś" CHLOPIE JESTES ***ANYM SKNERA I NIC WIECEJ NAWET NIE WIESZ CO GADASZ NIEMASZ POJECIA CZYM GROZI ZARCIE NIEZDEFINIOWANEJ SUBSTANCJI MAM NADZIEJE ZETEN TWOJ BIO..... KTORY NAPEWNO JEST WY***KA TO TYLKO SLODZIK DO KAWY.
są różnego rodzaju słodzik posiadające weglowodany jak i inne związki chemiczne o podonych właściwościachale o mniejsej ilośći kalorii albo mocniejszym smaku mają również wiele minusów przyczyniają się do nowotworóworaz przy ich rozkładzeie powstają szkodliwe zwiąski
Słodzik prawie wogole nie zawiera wegli ale sa jeszcze bodajze "srodki zamienne" np. fruktoza, ktore zawieraja ich tyle samo co cukier Zmieniony przez - Charon w dniu 2005-02-24 01:23:48
co sadzicie na temat słodzika, wydaje mi sie ze jest zdrowszy od cukru.dobrze mysle, czy sie myle. a moze zamiast slodzika miód albo glukoze.co wedlug was jest najlepsze,najzdrowsze.chodzi mi o uzywanie np. do poslodzenia herbatki.pozdrawiam
bo we wszystkich poradach tutaj zawartych pisza aby unikac rafinowanego cukru a slodzik jest qrewsko drogi, ciezko jesc niektore potrawy chociazby wspomniany makaron z bialym serem na "sucho"
ja dzis kupilem 200gr glukozy "Delecty" za 2,72 w Tesco a swoja droga to zastanawialem sie czy glukoza bedzie sie nadawala zamiast cukru, jako slodzik do np. makaronu z bialym serem i maslem
[...] pomarudzic tylko zreszta produkt jest git tylko ze pije go na siłe, a były gainery ktore pić lubiłem - np taki n-large2 - gęsty czuć było czekolade, a nie kawe zborzową i słodzik zdenerwowalem sie bo niby produkt inny, firma inna, a smak identyko jak Olimp skoro to nowosc to mogliby smaki zmienić mówie - krótka piłka albo moj dostawca [...]
Dzięki Charon najpierw dałeś mi wyczerpującą odpowiedź a potem piszesz że nie rozumiesz mojego pytania. Cukier ma 100g węglowodanów w 100g produktu a słodzik ma 98g węglowodanów w 100g produktu to chyba o 2 g mniej w 100g produktu no nie? Ale te 2g to jest tylko 2% więc żadna rewelacja
polecam, wpierdzielam to bialko namietnie bo kosztuje 75 zl za ponad 2 kg. Polece Ci recepture na lepszy smak: Dosyp do banki ze 100g gorzkiego kakao i slodzik w proszku albo rozproszkuj taki w tabletkach. I teraz wg mnie najlepszy ketogeniczny pasibrzuch na wieczor po treningu (a w praktyce tylko tak potrafie zrec calymi dniami) + SOJAVIT 85 [...]
kiedys jak zagotowalem wpc (gotowalem tez ovopol) to mi sie ladnie rozpuscilo....problem w tym ze slodzik poddany temperaturze wrzatku na kilka minut traci swoj slodki smak...] ogolnie robilem kiedys sos waniliowy z wpi olimpa i byuo git z deserem bananowym... oczywiscie mozesz sproobowac...jednakze niektore frakcje bialek w wpc i wpi utraca [...]