Oliwe z oliwek też stosuje. Ryby to najczęściej dorsz, sandacz, mintaj, raz na jakiś czas makrela (ale to może z raz w miesiącu) i jeszcze rzadziej łosoś.
Właśnie będzie musiała pomyśleć chciała koniecznie ten od AllDey coalgen ale okazuje się że brak smaku malina poziomka a tych 2 dostępnych smaków bleee. Najważniejsze żeby nie było smaku ryby bo to już całkowicie eleminuje produkt
Ani trochę nie ma posmaku ryby, więc nie musisz się tego obawiać. Piłem wszystkie smaki z tego produktu i wszystkie one są bardzo dobre. Dużo lepsze niż np. Allnutrition Collagen Pro. Podobnie w kwestii rozpuszczalności. Bez problemu możesz rozpuścić łyżka w szklance. Mimo, że smaki z całej serii Alldeynn są jedynymi z lepszych dostępnych na [...]
[...] węgli (a może nawet większą część z dnia) i solidną porcję białka, sosy gotowe tez stosuj okazyjnie, a nie jako baza, korzystaj ze zdrowych tłuszczów – oliwa, awokado, ryby, orzechy tosty, dżem, cukier – kiepskie śniadanie, ale np. po treningu jak dodałbyś tam jakieś źródło białka to już by można było przymknąć oko, tuńczyk z puszki tez [...]
[...] czy ogórka, to trochę mało. https://potreningu.pl/artykuly/dietetyka-i-zdrowe-odzywianie/warzywa-niezbedny-element-posilku-5256 Poza tym, warto wprowadzać czasami jakieś urozmaicenie, jak wieprzowina, wołowina, różnego rodzaju ryby, podroby. https://potreningu.pl/artykuly/dietetyka-i-zdrowe-odzywianie/dlaczego-dieta-powinna-byc-urozmaicona-914
[...] powiedzmy gruby a inne partie ciała aż za suche, problem tez jest z różnymi produktami ponieważ różne rzeczy z automatu wywołują u mnie odruch wymiotny np nie lubie żadnej ryby, a jeżeli chodzi o trening to problem mam w tym ze np podciągne sie 3 razy i więcej nie dam rady, czy robie np klatke na lawce a czuje triceps, kompletnie nie wiem [...]
[...] powiedzmy gruby a inne partie ciała aż za suche, problem tez jest z różnymi produktami ponieważ różne rzeczy z automatu wywołują u mnie odruch wymiotny np nie lubie żadnej ryby, a jeżeli chodzi o trening to problem mam w tym ze np podciągne sie 3 razy i więcej nie dam rady, czy robie np klatke na lawce a czuje triceps, kompletnie nie wiem [...]
[...] powiedzmy gruby a inne partie ciała aż za suche, problem tez jest z różnymi produktami ponieważ różne rzeczy z automatu wywołują u mnie odruch wymiotny np nie lubie żadnej ryby, a jeżeli chodzi o trening to problem mam w tym ze np podciągne sie 3 razy i więcej nie dam rady, czy robie np klatke na lawce a czuje triceps, kompletnie nie wiem [...]
[...] naturalnych. Ogólnie to mleko to bym wywalił. Jogurt naturalny jeszcze spoko, białko policzyłbym sobie w okolicach 180g ale pochodzenia zwierzęcego same czyli mięsa, ryby, jaja, odżywki białkowe. Teraz to białko rozdzielił w każdym posiłku po równo, czyli 180g podzielić na 5 posilków to masz około 36g białka na posiłek, czyli 175g [...]
Siemka Jak wyżej z kreatyną na lajcie możesz sobie działać i nic złego się nie stanie 5g dziennie, codziennie i styka ;) Ogólnie warto też zainwestować w suplementy prozdrowotne ;) Ale same podstawy jak wit d3+k2 i omega 3 bo pewnie dieta też uboga w ryby ;) Ja jeszcze bym pewnie zainwestował w magnez bo dość często ludzie mają niedobory ;)
[...] możesz stosować bez problemu w tym wieku kreatynę, jest ona bezpieczna i najlepiej przebadana ze wszystkich substancji na rynku suplementów. Naturalnym źródłem kreatyny są ryby, mięso wołowe, wieprzowe oraz drób. Jednak żeby dostarczyć 5 gramów kreatyny musiałbyś jeść na przykład 1 kg mięsa dziennie, są to ilość dla wielu osób nieosiągalne i [...]
[...] pod tym pojęciem. Zapewne alergia na białka mleka. Jeżeli tak, to wystarczy nic innego, jak wyelimnować nabiał z diety. Masz do wyboru inne źródła białka, np. różnego rodzaju mięsa, ryby, jajka, rośliny strączkowe, odżywki białkowe jajeczne, wołowe, czy wegańskie. Wybór jest spory. Zacznij od wyliczenia zapotrzebowania kalorycznego organizmu.
[...] współczynnika aktywności, wtedy wynik bedzie się diametralnie różnił. Co do źródeł produktów to kolejno bazowa bym na: Białko: mięsa, jaja, nabial(jeśli dobrze tolerujesz), ryby, odżywki białkowe(chociaż postawił bym w Twoim przypadku na jedzenie, a nie na proch) Węglowodany: skrobiowe - ryze, kaszy, makarony, ziemniaki, pieczywo(jeśli dobrze [...]
Zdecydowanie nie można stwierdzić, że wymienione przez Ciebie ryby, szczególnie śledź, makrela, szprotki, czy tuńczyk z puszki są niezdrowe, czy niebezpieczne dla naszego zdrowia. Mają one swojej plusy, jak i minusy. W zasadzie jak każdy inny produkt. Dlatego też dla nich, jak i innych znajdzie się miejsce w naszej diecie. Zakładając oczywiście, [...]
[...] wartości odżywcze produktów przed ich obróbką. Niektóre z nich po ugotowaniu wchłoną wodę, np. kasze, ryże, makarony. Inne po pieczeniu tracą sporo wody, np. mięsa, ryby. Nie jesteś w stanie stwierdzić ile tej wody się wchłonie lub wyparuje. Dlatego też wartości odżywcze w tabelach są przed obróbką. Czasami są podane po obróbce, ale [...]
[...] w aptece ale to też nam nie daje gwarancji że wcześniej w magazynach czy transportach był odpowiednio przechowywany . Ja zrezygnowałem z lnianego właśnie przez ww sprawy i głównie używam w kuchni . Masło z fistaszków , oliwa , rzepakowy , smalec, masło extra .ryby tłuste a rzadziej mięsa tłuste . orzechy wloskie codziennie , jaja , nabiał
[...] poziomie aktualnie jestem więc dlatego podbijam w takim okresie diete tłuszczami Bazując na Oliwie z oliwek Olej lniany Orzechy włoskie, migdały, nerkowce Awokado Tłuste ryby- Łosoś Bądź ze zwierzęcych typu rostbef /antrykot Jaja wiejskie sam mam kury na szczęście :) Chodzi mi w kwestii tłuszczy wyłącznie bo dodaje po 20g w 5 posiłkach co [...]
[...] żadnych zastrzeżeń ;) Kreatyna 5g dziennie w zupełności Ci wystarczy, odżywka białkowa tutaj traktowana jest jako uzupełnienie braków w diecie lub jako zamiennik mięsa, ryby, jaj itp. Ogólnie jako źródło białka więc tez nie ma problemu z tym że celowałbym w jakieś lepsze jakościowo białka tak żebys nie miał to nich gazów lub innych [...]