Podpowiedź: źródła białka - mięso różnego rodzaju (białe, czerwone, ryby), jaja, mogą być strączki jak tolerujesz źródła tłuszczu - olej kokosowy, oliwa z oliwek, olej lniany, awokado, jaja, tłuste ryby, orzechy (ale nie za dużo) źródła ww - ryż (może być brązowy, basmati), kasza (może być gryczana, jaglana), owoce, ziemniaki, bataty, możesz [...]
[...] zarabiasz znacznie więcej niż przelicznik cen produktów w porównaniu z Polską, więc żyć nie umierać. Możesz spokojnie pozwolić sobie na wszystko. Najtaniej na pewno będą ryby, np w porównaniu z mięsami. Zmieniony przez - domer w dniu 2016-06-04 10:52:45 Ryby wcale nie sa niestety tanie, chociaz maja ich dostatek. Lepiej samemu lowic. Tak, [...]
[...] bez przerwy tylko to. Owoce jem w zależności od humoru. Ostatnio miałem fazę na truskawki, banany i jabłka. Tłuszcze też mam różne, bo jem orzechy, wiórki, olej z pestek, ryby, wołowinę. Frytki wpakowałem do piekarnika bez tłuszczu, bo akurat zachciało mi się ziemniaków a nie miałem zwykłych pod ręką to samo z wędliną, przecież nie wrzucę ryby [...]
[...] Kurczaka ostatnio się boję, że tak chemią napakowany i szukam chociaż zagrodowego w sklepach, ale średnio mi idzie. Ryby wędzone to też nie zdrowe. Pozostają mi świeże ryby a raczej świeża makrela bo na to mnie stać i indyk, ale za indykiem niestety nie przepadam. Lubię sobie zjeść taką jakby kanapkę z łososiem wędzonym na cienkich waflach [...]
[...] vegeta itp) Do mięsa muszą być węglowodany. One dadzą ci energię,pozwolą spalać zbedna tkankę tłuszczową i pomogą wzmocnić ciało. Czyli do mięska lub ryby powinieneś dorzucić do wyboru: 70gr makaronu razowego rzadziej pełnoziarnistego 70gr ryżu brązowego 70gr ryżu basmati lub kaszy gryczanej , jaglanej lub pęczak 7 [...]
[...] 80, obniż ww. Wg mnie za krotkie okno żywieniowe, za mało kcal i absolutnie nie dawaj 100 g białka z proszku, to jakiś absurd. Pół kilo bananów to również bez sensu. Mięso,ryby,jaja to źródla białka, ww z ryżu,kaszy, ziemniaków, batatów, owoców i tłuszcze jaja, masło,olej kokosowy, awokado, tłuste mięsa, ryby. Że if, to nie znaczy że możesz [...]
[...] 80, obniż ww. Wg mnie za krotkie okno żywieniowe, za mało kcal i absolutnie nie dawaj 100 g białka z proszku, to jakiś absurd. Pół kilo bananów to również bez sensu. Mięso,ryby,jaja to źródla białka, ww z ryżu,kaszy, ziemniaków, batatów, owoców i tłuszcze jaja, masło,olej kokosowy, awokado, tłuste mięsa, ryby. Że if, to nie znaczy że możesz [...]
W śniadaniu nie ma pełnowartościowego białka, szynki kanapkowe wymień na mięso, ryby,. RYby w puszkach od czasu do czasu i jak już to wybieraj te w sosie własnym/ w wodzie. Sosy sobie daruj, nabijaj Ci tylko węgli niepotrzebnie, w dziel kuchnia znajdziesz mnóstwo przepisów na proste i szybkie do zrobienia dipy, sosy. Jajecznica na maśle, to [...]
[...] problemach z kręgosłupem i tym, że ćwiczysz siłowo? Białko załóż 2g na kg masy ciała spokojnie te 160-170g Ci wystarczy. Masło orzechowe SANTE niestety ma sporo cukrów, więc to raczej od czasu do czasu, są takie bez dodatku soli i cukru, ryby w puszcze j.w od czasu do czasu, tutaj świeże ryby tłuste, tłuste mieso. Na kolację daj węglowodany
Po pierwsze, masz same nasycone tłuszcze, daj olej lniany, tłuste ryby, oliwę z oliwek. Po drugie, rotuj źródłami białka i węgli, masz sam ryż i 3 razy dziennie odżywa, no sorry, przy Twojej wadze 600 g mięcha zmieścisz w 2 posiłkach i Ci styknie. Po 3, nie sugeruj się CHYBA BĘDZIE ZA MAŁO I DOŁOŻĘ. Dokładaj wedle tego czy waga idzie lub nie [...]
[...] ankietą wrzuć w tej formie wymaganej, z opisu nic nie wynika http://www.sfd.pl/ZRZUT_DIETY_JAK_ZROBI%C4%86_ANKIETA_i_REGULAMIN_DZIA%C5%81U%2E-t922822.html Tuńczyki i ogólnie ryby w puchach raz na jakiś czas z białka to przede wszystkim: białka w postaci tłustych i chudszych ryb (smażone, duszone, grilowane), to samo z mięsem chudsze i tłuste (też [...]
[...] wymień na bardziej wartościowe węglowodany (kasze, ryże, ziemniaki) 3. Wale od czasu do czasu, warzywa na patelnię wymień na świeże. 4. Ryby w puchach raz na jakiś czas 5. Wrzucaj zamiast jajecznica bez tłuszczu to po prostu ilość jaj jakich używasz 6. Szynki sklepowe są wysoko przetworzonym produktem. Wymień na jaja, ryby, mięcho, podroby
[...] i minerałów, tak więc ten dodatkowy posiłek może być nawet kompletnie bezwartościowy. Z racji skromnego budżetu starałem się unikać drogich produktów takich jak migdały, ryby czy mięsa. Szacowany koszt ułożonej diety wyszedł ok. 10zł dziennie + koszt tych 400 dodatkowych kalorii. 300zł+ miesięcznie za pełnowartościowe posiłki to chyba nie [...]
[...] kurczaka, udźce z indyka, żeberka, części łopatki , kaczka , podroby, rostbef, szynka wieprzowa (w kawałku) + te "chudsze" czyli kurczak, indyk, polędwiczka wieprzowa Tłuste ryby: łosoś, śledz, makrela, halibut, karp, a nawet węgorz + te chude dorsz, morszczuk, czy mintaj, topałyga Jaja Rośliny strączkowe (i na tym na białku się skup) W brakach w [...]
[...] mięsem w diecie, ale dobrze by było gdyby zawierała solidne źródła białka - czyli właśnie RÓŻNE mięsa, też wieprzowe, czerwone, nieco tłustsze (karkówka, schab, łopatka), ryby, jajka, podroby... Owoce i warzywa powinny być na co dzień, ale jeśli dotąd nie jadłeś - wprowadzaj je powoli - najlepiej dodawaj niewielkie porcje do posiłków i co [...]
[...] bo większość białka, to z węgli / orzechów wpadnie. W każdym posiłku powinno być minimum 20-25g białka. Po treningu dobrze byłoby chociażby banana ;-) Wrzucaj też tłustsze ryby, brakuje warzyw ten kawałek ogóreczka i brokułka, to nieco mało. Wzięłabym zminimalizowała ilość posiłków do 4, by były bardziej sycące i byś mógł osiągać próg [...]
[...] opcjonalnie makaron razowy czy razowe pieczywo, Źródła tłuszczu: Oliwa z oliwek, oleje (np. lniany, kokosowy), masło klarowane, orzechy, awokado, jaja, tłuste mięso i ryby Źródła białka: Mięso, ryby, jaja, strączki, opcjonalnie nabiał Warto również zadbać o źródło: - witamin i minerałów – poprzez dodawanie warzyw do posiłków i spożywanie [...]
[...] talerzu nieco było ;-) Daj koło 150-160g Ryby z puchy raz na jakiś czas, tłuszcze rzeczywiście do urozmaicenia, olej koko jest ok, ale wiadomo bez przesady. Tłuste mięsa, ryby, np. sezam też możesz, pestki dyni, orzechy, awokado, masłko klarowane. http://www.sfd.pl/T%C5%81USZCZE%2C_jakie_wybiera%C4%87_Z_czego_czerpa%C4%87_-t1135648.html#post1 [...]
[...] lipidów (1.2-1.5g/kg). Jednocześnie zmniejszając ilość białka do tych 1,8g/kg żeby coś było na talerzu. Zadbaj o odpowiednią podaż omega-3 wprowadzając do diety tłuste ryby (DHA I EPA) uzupełniając jadłospis roślinnymi produktami (ALA); orzechy włoskie, olej lniany wysokolinolenowy, rzepakowy dobrej jakości. Nasycone również będą mile [...]