[...] przykrych doświadczeń? Oto kilka rad: - Pić codziennie ok 1l chudego mleka, jadać sery, twarogi, jogurty. Zapewni to odpowiednią ilość białka i wapnia - Jadać częściej ryby, drób, rzadziej wołowinę i wieprzowinę. - Jeść dużo warzyw i owoców, najlepiej surowych (o ile oczywiście jest to możliwe, nie zalecam jedzenia surowych ziemniaków, [...]
[...] z kurczaka i warzyw, 200 g kurczaka (bez skórki) ugotowanego lub z rusztu, mizeria z 1 ogórka z 1 łyżeczką jogurtu 0 proc. tłuszczu,1 średni ziemniak, 1 owoc. Kolacja: 100 g ryby w jarzynach na zimno (dorsz, mintaj, morszczuk), 3 liście zielonej sałaty z natką pietruszki, 1 cienka kromka pieczywa, herbata. Przed snem: 1 szklanka soku pomidorowego [...]
[...] mogą wywoływać zaburzenia trawienne, biegunkę lub nudności. Najlepszym źródłem żelaza są naturalne, mało przetworzone produkty spożywcze jak, podroby, chude czerwone mięso, ryby, zielone warzywa (chlorofil ma podobną budowę chemiczną do hemoglobiny), groch, owoce, ostrygi, zioła. Istotny wpływ na zawartość żelaza w pokarmach ma sposób ich [...]
[...] zmęczenia czy wyczerpanie psychiczne, a także stany zapalne dróg moczowych. Produktami szczególnie polecanymi dla osób z grupą krwi B są : nabiał jako źródło białka (także ryby oceaniczne i owce morza), wybrane warzywa i owoce. Niewskazane są przede wszystkim orzechy i pestki. Produkty wskazane: Mięsa: dziczyzna, królik, baranina, jagnięcina [...]
[...] WSZYSTKO WAŻYMY PRZED UGOTOWANIEM. Do mięsa muszą być węglowodany. One dadzą ci energię,pozwolą spalać zbedna tkankę tłuszczową i pomogą wzmocnić ciało. Czyli do mięska lub ryby powinieneś dorzucić do wyboru: -70gr makaronu razowego -70gr ryżu brązowego -70gr ryżu basmati lub kaszy gryczanej lub jaglanej lub pęczak -7-8 kromek pieczywa Wasa lub [...]
[...] pasztety), tłustych ryb (makrela, śledzie, karp), a wybierać chude gatunki: chudy drób (kurczak, indyk - najlepiej bez skóry), chude mięso wołowe, cielęcina i schab, chude ryby (dorsz, mintaj, szczupak). Z wędlin można polecać wędliny drobiowe, chudą szynkę i polędwicę, chude mięsa pieczone. Z mięsa i wędlin należy usuwać tłuste części. Zupy [...]
[...] Przygotowanie: Rozmrozona rybe pokroic w spore kawałki i doprwaic dobrze wymieszac.na patelni rozgrzewamy 2 lyzki oliwy.Wrzucamy rybe na oliwe i mieszamy. Po ze zloceniu ryby wrzucamy warzywa i rowniezr podsmarzamy ok. 10 minut na koniec wbijamy jaja i mieszamy.Co nam wyszlo???ani jajecznica ani omlet ale smakuje rownie dobrze i jest [...]
K-Mg-Zn informacje nie jestem autorem informacji tu zamieszczonych, zbierane one były przez jakiś okres czasu także nawet nie pamiętam linkow do stonki z których je wklejałem ( miały one służyć tylko dla mnie ale postanowiłem się podzielić może komuś się przyda chociaż jakaś część ) Pozdrawiam Potas Podstawowe informacje Potas bezpośrednio [...]
[...] poniedziałku do piątku. Dieta wygląda następująco: (przyjmując: białko 2g/kg mc; wegle: 5g/kg mc: tłuszcz 0.9g/kg mc) Dania "głowne" sładajace sie z kurczaka, makaronu, badz ryby bede jadł dwa razy dziennie (przed i po treningu) oraz po dwa dni z rzędu. Będę mogł wtedy przygotowac porcję na dwa dni. Poniedziałek: 1.Dwa żółtka kurze, 4 bialka, [...]
[...] należy być rozważnym, gdyż nie wszystkie są równe. W praktyce oznacza to beztłuszczowe źródło wysokowartościowych białek. Do nich należą: białka jaj, kurczaki, indyki i ryby. By doprowadzić do największej resorpcji substancji odżywczych, należy ilość spożywanego pożywienia podzielić na małe porcje i częściej je spożywać, np. 4-6 małych [...]
[...] poniedziałku do piątku. Dieta wygląda następująco: (przyjmując: białko 2g/kg mc; wegle: 5g/kg mc: tłuszcz 0.9g/kg mc) Dania "głowne" sładajace sie z kurczaka, makaronu, badz ryby bede jadł dwa razy dziennie (przed i po treningu) oraz po dwa dni z rzędu. Będę mogł wtedy przygotowac porcję na dwa dni. Poniedziałek: 1.Dwa żółtka kurze, 4 bialka, [...]
[...] jest super. A moje ulubione dania to parówki z roztopionym serem (podgrzane w mikrofalówce), polane majonezem. Jem dużo całych jajek, tłustego sera (biały, żółty i topiony), ryby (smażony łosoś w śmietanie - pycha), kiełbaskę. Zapraszam do dyskusji fachowców i laików o zaletach, wadach i doświadczeniach z taka dietą." Wiadomość ta została [...]
[...] tylko orientacyjna. Wiadomo, ze nie bede tak jadl codziennie, tak samo jak wiadomo, ze zrodla poszczegolnych makroskladnikow beda rozne. Tluszcze: oliwa z oliwek, tluste ryby, orzechy wloskie, migdaly. Bialka: ryby, drob, wolowina, twarog, WPC. Weglowodany: kasza gryczana, pieczywo razowe, warzywa. Postanowilem nie jesc ryzu bialego. Nie [...]
[...] Też tak słyszałem o tłuszczach, na których się długo smaży frytki i mięsa i z tych faktycznie powinieneś zrezygnować. Swoją drogą są też tłuszcze zdrowe, jak np. ryby, orzechy, wołowina, oliwa z oliwek i z nich powinieneś korzystać. „A co z węglowodanami?" Batoniki i czekolady także w kąt. Na ich miejsce postaw owoce, warzywa, ryż, [...]
[...] też bezpośrednio powoduje przyrost mięśni. Nacisk na fazę negatywną to prosta technika przeciążenia mięsni i ułatwienia radykalnego przyrostu ich masy. RADA 2: Jedz ryby. Tłuste ryby - jak naprzykład łosoś dostarczają tak zwanych omega-3 kwasów tłuszczowych. Dzięki nim mięśnie stają się bardziej wrażliwe na działanie insuliny. Zatem - [...]