[...] Ogólnie, to ma być zdrowo i już, nic nie układałem. Dużo owoców i warzyw, często makaron z sosem włoskim, drób, dużo płynów (ponad 1.5 litra dziennie), dużo sera, jogurty, ryby itd. Igor też ma sporo racji. Aha, też właśnie kupiłem pluszzz. Tran zażywam gdzieś od zimy, ale jakoś nic nie zauważyłem, żeby coś dało. Może jest to spowodowane tym, [...]
[...] podczas kuracji warto dac jak najwięcej argininy wiec skoro i tak juz ja przyjmjuje w ogromnych ilosciach w tych kapsułkach to co ma za znaczenie jezeli jeszcze troche jej dodam np w rybach? Chodzi o to ze dziaj zaczalem tą kurację i tej nocy juz biorę kapsulki a jutro jak wiadomo wigilia takze ryby i inne zakazane produkty wartalo by zjesc :D
a ten dalej swoje \-) Twoje pytanie brzmi w tym stylu: kupillem sobie APL (bede rósł!) czy moge to łączyć z pokarmem? moge jesc dalej mieso , ryby, jajka , nabiał? Bo tu i tu jest spora ilosc aminokwasów, bardzo sie boje czy nie zniszcze efektu mojego efekciarskiego APL . Kumasz teraz o co chodzi? Wiesz jak bardzo głupie pyt zadajesz? Takimi [...]
[...] więc samo picie mleka nie wiele daje. Lepszy jest ser moim zdaniem, bo tłuszcz zawiera sam w sobie, plus witaminę D, ale to i tak dużo za mało niż potrzeba. Jednak ryby mają dużo witaminy D i to jeden z powodów dlaczego Skandynawowie są wysocy pomimo małej ilości dni słonecznych. Podobnie jak z białkiem - bez odpowiedniej ilości [...]
[...] dieta dostarcza Ci odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! Przede wszystkim z Twojego opisu nie wiemy jak wyglądasz. Dobrze by było abyś wrzucił jakieś zdjęcia i wypełnił ankietę działu. Biorąc pod uwagę że masz 184cm wzrostu to Twoje 73kg, to naprawdę niewiele. Natomiast jeżeli uważasz, że jesteś otłuszczony, oraz jesteś osobą początkującą, to możesz spróbować zrobić "rekompozycję". Zacznij od [...]
[...] tluszcze hamuja przyswajanie bialek a i negatywnie wplywaja w polaczeniu z weglowodanami. To ponizej z jakiegos tematu z sfd: Źródła kwasów tłuszczowych OMEGA-3: tłuste ryby (halibut, łosoś, makrela, pstrąg), tran, olej lniany. Źródła kwasów tłuszczowych OMEGA-6: orzechy, pestki słonecznika, dyni, porzeczki, olej z wiesiołka i ogórecznika. [...]
[...] odjąć kalorii i zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] kiepskie rozwiązanie, celuj w świeże/mrożone: łosoś dziki, pstrąg, śledź (DHA i EPA). Jeśli nie masz problemów trawiennych po dwóch paczkach brązowego ryżu to jestem pod wrażeniem. Jak wygląda spożycie warzyw, owoców? gdyż to co przedstawiłeś zawiera głębokie niedobory. Smakuje Ci aż 400g ryby z tak dużą ilością ryżu? dośc kontrowersyjny posiłek.
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] dobrym pomysłem będzie podzielenie kalorii w poniższy sposób: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
Cześć! W Twoim systemie odżywiania nie ma nic złego, to tak zwany jem/niejem, IF (intermittent fasting) lub po prostu przerywany post. Kwestia nad jaką musisz zapanować to ilość spożywanych kalorii. Nie ma znaczenia, czy jesz zdrowo czy nie, jeżeli spożywasz za dużo w stosunku do swojego zapotrzebowania, to będziesz tyć. Zmieniony przez - [...]
[...] warto zadbać o odpowiedni podział makroskładników: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
W kwestiach smakowych wystarczy doprawić ziołami unikam jak mogę smażonego i pieczonego głównie gotowane często wędzone cukier tylko do kawy jakoś nie smakuje mi bez, a na śniadanie to mogę mieszać smaki nie przeszkadza mi nawet śledź z dżemem a co do ryby mogę na zmianę dać z filetami dorsza lub innej ryby na parze ? do otrębów to out
[...] nie przesadzić. Ważny też będzie podział na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]
[...] nie przesadzić. Ważny też będzie podział na makroskładniki: Białko powinno być na poziomie 2-2,5g na kg masy ciała. 1g białka to 4 kcal. Źródłami białka są: mięsa/podroby/ryby/jaja/twarogi/sery/odżywki białkowe. Tłuszcze powinny stanowić 30% kaloryczności Twojego żywienia. Stanowią one podstawę w budowie gospodarki hormonalnej. 1g tłuszczu to [...]