[...] dobrej jakości margarynę. Czym jest tłuszcz z kurczaka? Skąd go bierzesz? Przecież masz już wliczone udko z kurczaka w posiłku. W diecie Twojej brakuje kwasów tłuszczowych omega 3. Sugeruję wrzucać regularnie tłuste ryby morskie lub suplementację omega 3. Śmietana jak najbardziej może być źródłem tłuszczów w diecie, ale niekoniecznie głównym.
[...] z kurczaka? Skąd go bierzesz? Przecież masz już wliczone udko z kurczaka w posiłku. W diecie Twojej brakuje kwasów tłuszczowych omega 3. Sugeruję wrzucać regularnie tłuste ryby morskie lub suplementację omega 3. Śmietana jak najbardziej może być źródłem tłuszczów w diecie, ale niekoniecznie głównym. Tłuszcz z kurczaka wziął się z tego, że z [...]
Białko terakotowal bym jako alternatywę dla kurczaka, ryby, białek jaj, skyra czy twarogu niż jako suplement, który da Ci „cos”. Jak białko trzymasz tj piszesz bez niego to nie jest to konieczne, oczywiście jest to mega wygodne i smaczne przy okazji, bo rozrabiasz sobie z woda mlekiem pijesz i masz :D Co do kreatyny to bez znaczenia czy [...]
[...] najbardziej można podbić ilość spożywanego białka do sugerowanych 2 gramów na kilogram masy ciała. Mając aż 5 posiłków ciężko może być jeść w jednym tak małe ilości mięsa/ryby, a trochę więcej zawsze daje lepsze poczucie zaspokojenia sytości. Ogólnie dzień który wrzuciłeś wygląda ok. Jedynie te grzyby przed treningiem będą niekoniecznie [...]
[...] najbardziej można podbić ilość spożywanego białka do sugerowanych 2 gramów na kilogram masy ciała. Mając aż 5 posiłków ciężko może być jeść w jednym tak małe ilości mięsa/ryby, a trochę więcej zawsze daje lepsze poczucie zaspokojenia sytości. Ogólnie dzień który wrzuciłeś wygląda ok. Jedynie te grzyby przed treningiem będą niekoniecznie [...]
[...] lepiej (zdrowiej) kupić świeżą lub mrożoną rybę, niż konserwę. Ostatnio natknęłam się na zalecenia, że tuńczyk nie częściej niż dwa razy na miesiąc - czyli ten gatunek ryby raczej okazyjnie, niż na co dzień. Natomiast makaron wystarczy żeby nie był zwykły pszenny (który się łatwo rozgotowuje, trawi i przez to szybko podnosi poziom cukru we [...]
[...] badaniach, kreatynę - prawie na pewno skorzystasz, szczególnie jeśli jesz także mało innych produktów odzwierzęcych jak jajka,ser. Zależy jeszcze czy jadasz w miarę często tłuste ryby (niektórzy ludzie nie jedzą mięsa, ale jedzą ryby). Wtedy jest inna suplementacja - mniej prawdopodobne są braki. Zmieniony przez - M-ka w dniu 2023-04-26 13:01:00
[...] z tego domową szynkę do kanapek. Produkty białkowe jakie jeszcze możesz wykorzystać do kanapek to jajka na twardo, sery np. mozzarella light, mozarella (jak masz więcej tłuszczy w diecie), ser żółty "Piórko" lub inny żółty light. Tak wiem, ale głównie to jadam kurczaka/indyka lub ryby z mięsa i do tej pory ta szynka, ale zacznę robić ten schab.
W toku redukcji czy budowania masy możesz popełnić rozmaite błędy w planie dietetycznym. Niektóre są błahe, inne dość poważne, a rzadko zdarza się spotkać naprawdę istotne problemy. Oto kilka z najczęściej spotykanych kwestii, mogących rzutować na kolejne miesiące czy nawet lata treningu. Modne kontra sprawdzone diety „Stosuję dietę ketogeniczną, [...]
Moze troche zle doprecycowalem pytanie. Ja jem, jajka, ryby, orzechy i te wszystkie inne rzeczy, ktore maja zdrowe zdrola tluszczy. Bardziej chodzilo mi o grupe oleji: oliwa z oliwek, olej z awokado, konpny, z wiesiolka itd. Ktore z tych grup sa najbardziej polecane, ale widze, ze kazdy z nich ma jakas wartosc wiec w moim przypadku zamykanie [...]
Urozmaicaj i korzystaj z różnych źródeł tłuszczy jak oleje , ryby , miesa , jaja , twarogi orzechy .. Lniany jest bdb ale jest ciężki w przechowywaniu i szybko traci wartosci [...]
Nie, żebym się czepiała, ale samo "nie jem mięsa" tak naprawdę bardzo mało mówi o diecie... Można nie jeść mięsa, ale jeść jajka, nabiał i może nawet ryby i do tego mieć różnorodność warzyw, owoców i nasion i małe ryzyko niedoborów. A jeśli ktoś od słabej i mało urozmaiconej diety jeszcze odejmie mięso, to żadne konopie czy inne wegańskie dodatki [...]
policz wg tego wzoru https://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82._prod._%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html Składni wyglądają ok, można by się pokusić o dodanie innych źródeł tłuszczy jakieś oliwy, ryby.
[...] Dodajemy NEAT: 2133 kcal + 400 kcal = 2533 kcal 6. Doliczamy efekt termiczny pożywienia (TEF) 2533 + TEF(10% z 2533 = 253) = 2533 + 253 = 2786 kcal Obliczenia wydają się podobne, postaram sie dolozyc do diety ryby, nie jestem ich fanem ale przynajmniej raz w tygodniu postaram sie je jeść Zmieniony przez - Southsun1 w dniu 2023-05-09 22:11:33
W dzisiejszym odcinku z cyklu poświęconego deficytowym składnikom wegańskiej diety zajmiemy się problemem potencjalnego niedoboru anseryny, albowiem po odkryciu omawianej w jednym z wcześniejszych artykułów karnozyny w wołowinie, naukowcy zaczęli poszukiwać tej substancji również w tkance mięśniowej innych gatunków zwierząt. Wprawdzie, jak [...]
[...] standardowych potraw. Nie są to rozwiązania, na których należy opierać każdy dzień tygodnia, ale są dostosowane do potrzeb organizmu, na pewno pomogą Ci uniknąć niedoborów substancji niezbędnych i nadmiarów cukru, tłuszczu i soli. Na co dzień warto spożywać więcej świeżych warzyw, a także uwzględniać w diecie ryby, owoce morza czy podroby.
800 g batatów, 400 g chudej ryby, 300 g warzyw Omlet z banana, 4 jaj, 150 g płatków owsianych, posmarowany jogurtem naturalnym z miodem. Ćwierć pieczonego kurczaka, 150 g ryżu brązowego, sałatka warzywna z jogurtu naturalnego i rzepy. Pierś kurczaka w sosie tikka masala - 300 g + 150 g ryżu jaśminowego + na deser jakiś dietetyczny przepis z [...]
[...] sposób i jeść więcej białka, niż potrzebujesz w celu kształtowania sylwetki? Z tego nie będzie żadnych korzyści. Jedynie smakowe, w sytuacji gdy ktoś woli mięsa, ryby, jajka, czy nabiał, niż źródła tłuszczów i węglowodanów. SDDP (swoiście dynamiczne działanie pokarmu, inaczej termogeneza poposiłkowa) liczona jest w skali tygodnia, a [...]
[...] a nie lubię. Magia :-D Jakby ktoś był ciekaw, Shelfie Sushi w Poznaniu, knajpa otwarta dopiero od kilku miesięcy i taka bardzo hmmm autorska ;) Nie mam nic do surowej ryby jako takiej, raczej smaki azjatyckie nie są dla mnie. Jakieś glony, sos sojowy, słodko-kwaśne rzeczy, owoce morza... No to nie mój klimat. Zmieniony przez - Hesia w dniu [...]