Białko to nie tylko kurczak. Przydałoby się jeść różne mięsa, albo chociaż części. Ryby będą dobrym źródłem omega 3, wołowina (np. rostbef, antrykot) źródło żelaza. Żeby dobudować będziesz musiała jeść, bo inaczej nic Ci z tego nie wyjdzie. A z kolei jak dobudujesz utrzymując poziom bf to sylwetka Ci się fajnie ujędrni :-) Ja bym Ci dała rozkład [...]
[...] ok zwłaszcza że cwice na silowni 2mieaiace i dietę taka też prowadzę,głównie opieram się na płatkach owsianych,ryżu,makaronie pelnoziarnistym,chlebie slonecznikowym i razowym,warzywach papryki,cebula owocach to banan czasem jabłko,białko jaja,pierś z kurczaka,serki wiejskie,twarogi chude odżywkę białka i jakieś ryby.dopijam gainerem po treningu.
[...] jest to główne kryterium, jakim powinniśmy kierować się układając dietę. Źródła białka w diecie mięso chude i tłuste (drobiowe, wieprzowe, wołowe, dziczyzna), ryby chude i tłuste, nabiał, jaja, strączki oraz dodatkowo odżywki białkowe. Pamiętajmy jednak, że odżywki zaliczyć należy do żywności przetworzonej. Węglowodany – ryż [...]
[...] też prowadzę,głównie opieram się na płatkach owsianych,ryżu,makaronie pelnoziarnistym,chlebie slonecznikowym i razowym,warzywach papryki,cebula owocach to banan czasem jabłko,białko jaja,pierś z kurczaka,serki wiejskie,twarogi chude odżywkę białka i jakieś ryby.dopijam gainerem po treningu. Tu nie ma żadnych tłuszczy. A to bardzo niebezpieczne.
[...] dolegliwości obwiniamy produkty najmniej nam znane, najrzadziej przez nas jedzone lub obiegowo postrzegane za „niebezpieczne”, a także pokarmy o wyróżniających się i bardzo charakterystycznych walorach smakowych, choćby takie jak ryby czy jaja. Przeczytaj całość na PoTreningu: http://potreningu.pl/articles/5021/niesmak--do-niektorych-pokarmow
[...] roku pewnie siedział bym przy kawie. Wczoraj zrobiłem plecy + brzuch, wpiski nie było bo kiepsko z czasem. Jutro wpadną barki + triceps a w sobotę jak się uda to jadę na ryby %-) A teraz lecę wypisywać papiery bo nasi kochani urzędnicy na wszystko chcą mieć zgody,pozwolenia, wykazy i inne ciulstwa. Trzeba mi księgową - bo kiedyś utnę w tym [...]
[...] postaram się w weekend ogarnąć zakupy i lepiej to wszystko planować. eveline wiem, że kurczak nie jest jedynym źródłem białka, ale czasami najłatwiejszym ;) Jeżeli mogę to ryby często wrzucam do swojego menu. Wołowiny nie jem, bo słabo się po niej czuję. Kanapki z bułką pszenną można potraktować jako cheat meal :-D naprawdę nie goszczą u mnie [...]
[...] tym odżywkę białkową stosujesz, gdy nie masz możliwości przygotowania/zjedzenia źródła białka a nie jako stały element diety. Daj w miejsce dwóch ostatnich posiłków pełnowartościowe. Dżem do wywalenia. Ryż biały zamieniaj na lepsze jakościowo kasze gryczane, jaglane, ziemniaki. Różne rodzaje mięs, ryby a nie tylko pierś. To samo odnośnie oliwy.
W takiej sytuacji jak najbardziej. Wędzone od czasu do czasu. Świeże można częściej. http://potreningu.pl/articles/3792/ryby-jakie-ile-i-jak-czesto Zmieniony przez - domer w dniu 2016-10-27 10:28:21
[...] Graham często jest barwiony karmelem, dobrze być wymienił jeśli lubisz pieczywo na np. żytnie na zakwasie. 2 . Chleb zostawiłabym w jednym posiłku. Szynki wymień na jaja, ryby, mięcho, podroby. Sklepowe szynki są mocno przetworzone. 3. Nabiał ograniczyłabym. Na pewno mniejszą ilość mleka. 4. Mięso, jak i inne produkty ważysz przed obróbką [...]
Ryby, są w innym jadłospisie ale póki co nie mogę odnaleźć. Tylko kwestia ww, bo wyliczyłem że mam jadać prawie 500g a ja mam zaledwie 405-430. Zostawić tak jak jest i ewentualnie podbijać czy raczej dobić do tej wartości ?
[...] : stosunek kwasów tłuszczowych nasyconych(gównie sery, mięso, masło, kokos, olej palmowy) do jednonienasyconych(oliwa z oliwek, awokado, orzechy) do wielonienasyconych(ryby tłuste, siemię lniane, orzechy włoskie, mięso z hodowli eko) w diecie powinien wynosić mniej więcej 1:1:1 lub 1:2:1 (wiadomo, że te proporcje nijak się mają do diety [...]
[...] raz jeszcze zapotrzebowania http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_sk%C5%82%2E_prod%2E_%C5%BCywno%C5%9Bciowych%2C_%25_bf-t276436.html Tam gdzie masz węgle wyższe wrzuciłabym też owoce, np. po treningu. W niskich węglach wrzuciłabym węgle około treningowo z naciskiem na po treningu tylko i kolację. Dieta ogólnie ok, ryby jadasz ?
Może i nie miarodajne są ale zawsze chociaż w delikatnym stopniu potrafią pokazać czy robi się postępy i spadł fat. Z tym zwiększaniem to właśnie troszkę problem bo gdy delikatnie podnoszę to waga będzie stała w miejscu i nie widać żadnych wyników w pomiarach wtedy. Ryby jem oczywiście ;d. Mam porcje 250g Tialapii we Wtorki a w Piatki mam 200g [...]
[...] takim podziałem makro: Białka okolice 130-140g, okolice 90-95g tłuszczy i reszta węglowodany do wyliczonej kaloryczności. Korzystaj z białka : tłuste i chude mięsa, to samo ryby, podroby, jaja, nabiał raczej w jednej porcji (np. twaróg, czy mozzarella itd) strączki (fasola, groch, soczewica, ciecierzyca itd) w brakach w diecie można pokusić się [...]