[...] dwie bułki zajmują Ci 500kcal. Ogólnie Twoja dieta jest sztywno monotonna. Czerp zdrowe tłuszcze również z innych źródeł nie tylko z oliwy z oliwek, masz do wyboru ryby morskie, oleje takie jak - kokosowy, lniany wysokolinolenowy, żółtko jaj, masło, orzechy. Notabene, nie widzę problemu aby przygotowywać sobie posiłek dzień wcześniej. [...]
[...] po prostu wprowadzaj ilość jajek, chleb tostowy wywal wymień na pełnoziarnisty najlepiej z dobrej piekarni, tłuszcze podbiłabym do 70-80g mało kalorii, liczyłeś zapotrzebowanie? w takiej ilości białka, odżywka Ci nie potrzebna, wrzuć tłuste mięsa, ryby, brak owoców, ryż biały wymień na basmatii, czy paraboliczny, ew kasze różnego rodzaju.
Źródła tłuszczy: tłuste ryby, olej lniany, jajka, oliwa z oliwek, orzechy, masło, olej kokosowy i wiórki, sery podpuszczkowe, awokado, nierafinowany olej rzepakowy Możesz usunąć słonecznika i dodać coś z ww do przedtreningowego np.
[...] źródła białka takie jak wołowina, tuńczyk, łosoś są drogie ale masz kurczaka,indyka, wieprzowinę,śledzie,dorsza,jajka,wpc,twaróg,podroby, z tłuszczy masz: tłuste mięsa,ryby,żółtka jaj, orzechy, olej kokosowy, oliwa z oliwek,nasiona/pestki,ser,masło, węgle: ryże, kasza jaglana/gryczana, makaron, banany, ziemniaki, chleb na naturalnym [...]
[...] czyli schab w panierce, to trochę kiepsko, ale taki rosół np. to bardzo dobra rzecz carbo to syf, a białko według braków w diecie, a nie jako stały punkt programu ryby sa ok, ale akurat nie z puszki - produkt przetworzony, mało odżywczy, od czasu do czasu można zjeść, ale znowu nie należy na tym diety opierać nie ma potrzeby jedzenia [...]
Nigdy nie wybieraj tilapii i pangi, mają szkodliwy wpływ na zdrowie człowieka. Ryby w puszcze to również kiepski wybór, są wysoce przetworzone - ubogie w wartości odżywcze. Szkoda pieniędzy, wybieraj świeże lub mrożone. Owoce należy wliczać w bilans. Olej lniany wybieraj bugwinowy, jedną-dwie łyżki do sałatek jako dodatek może być lecz nie [...]
[...] półtłusty twaróg i nie oblewać go oliwą ;-) Bo jest tłustszy od chudego, prawda ;-)? Nikt nie mówi, że masz jadaać pół kilo mięsa ;-) Masz też jajka, podorby (bardzo tanie), ryby, inne rodzaje mięsa np. tłuste (które mają większe nasycenie ;-) i powiinny znaleźć się codziennej diecie, a są sporo tańsze od piersi z kurczaka). Kwetia sposobu [...]
Ryby wrzucaj nawet 2-3 razy w tygodniu. Mascarpone (nie wiem jaki masz skład). Ale chodzi ogólnie byś wymieniał produkty, nie bazował na jednych. Jak jadasz warzywa, to wrzuć gdzieś pod spodem, czy coś by było wiadomo ;-)
[...] 1 posiłęk ok (masło orzechowe od czasu do czasu) 2 posiłek za mało białka minimu 20g na posiłek. 3. waż mieso i inne produkty przed obróbką 4. makaron zostaw w 1 porcji 5. ok Wrzucaj ryby, orzechy, awokado, tłuste mięsa. Poza tym jest całkiem ok. Jeszcze co do wagi, jak długo jadałaś te 1600 ? /SFD/2016/11/5/da64d7a8c45b4f138f35e1dbb62f4942.jpg
[...] kurczaka), wołowinę (rostbef, antrykot, ligawa), wieprzowiną (odtłuszczona szynka, ewentualnie schab, choć te już mają troszkę więcej tłuszczu). Doskonałym źródłem białka są ryby, np. dorsz, miruna lub jeśli możemy sobie pozwolić na bardziej tłuste to pstrąg, halibut, makrela i inne. Więcej na temat mięsa w diecie: [...]
Proszę bardzo przysiadłem trochę i ułożyłem coś takiego. z białek będę dodawał ryby jak śledź, miruna itp i podroby, udka, skrzydełka. Z tłuszczy będę też wrzucał awokado i olej kokosowy jak mi się skonczy lniany, a gdy mi się skonczy kokosowy znowu zarzuce lniany :) /SFD/2016/11/27/c5fe5a66cd94421caa602cc447b0e219.jpg Zmieniony przez - Psotnicky [...]
A z jakiego przepisu robisz tą pastę? I czy gdybym dodał do niej tak jak to robimy zwykle u mnie w domu na kolację rodzinną śledzia w sosie pomidorowym z puszki zamiast innej ryby, do tego jajka na twardo, cebulkę i majonez to byłoby okej czy może jednak nie da się tak zaszaleć ? :D
[...] dostępne na sklepowej półce to SYF niczego nie warty i warto poszukać głębiej i dokładniej za pozyskaniem odpowiedniego suplementu, np. z makreli, sardynek, siemienia, czy lnianego, a nie z łososia czy dorsza co w 99% jest pozyskiwane z fermowanej ryby, która jest, jaka jest, czyli bardziej nam zaszkodzi, niż pomoże. rozumiem, że to za to nagana?
Miałem styczność, jak i brałem udział w badaniach ryb hodowlanych z zastosowaniem HPCL. Wyniki badań nie do końca odzwierciedlają te tragiczne warunki, o których piszesz. Tak jak wcześniej wspomniałem, sytuacje takie mają miejsce i należy mieć to na uwadze. Nie tylko odnośnie demonizowanych przez Ciebie ryb hodowlanych, ale wszystkich tego typu [...]
[...] to w jakimś konkretnym celu? Według mnie (jeśli się mylę proszę nie krytykować za bardzo) powinno się jeść 2-3 g/kgmsc, zwłaszcza, że ćwiczę 5 razy w tyg (3 siłowo, 2 aeroby). Innym aspektem jest moje przyzwyczajenie i natura, po prostu lubię mięcho, sery i ryby, a tego wszystkiego u mnie w domu nigdy go nie brakuje :D, dlatego tyle wychodzi.
Witaj, Po pierwsze zły stosunek kwasów omega 3 do omegi 6 , brak źródeł omegi 3 ... Do diety dodajtłuste ryby jak śledź, makrela czy losoś, druga sprawa brak uwzglednienia warzyw to też do poprawy. Radziłbym wyrzucić masło orzechowego ponieważ [...]
Omega 3 jest 1g dziennie tak jak uwzględniłem to w ankiecie. Ryby jem średnio 3-4 razy w tygodniu, natomiast jeśli chodzi o jarzyny są w każdym posiłku tylko nie są tu uwzględnione bo codziennie wpada coś innego. A masło orzechowe jem tylko raz w tygodniu ale takie bez soli,.cukru i oleju palmowego. Zmieniony przez - GrUbYgr w dniu 2017-01-24 [...]