dzis pierwsy raz zrobilem danie z ryby :) filety z mintaja w panierce.. smazone na oleju.. dobre, ale ociekalo tluszczem.. moze smazyc je na oliwie z oliwek (ale wtedy pojde z torbami!!)? mozecie podac jakies przpisy na dania z ryb? ale takie, zeby byly do zrobienia bez zbyt duzego nakladu czasu i pieniedzy.. no i zeby mozna je bylo wpasowac w [...]
[...] unikamy jogurtow slodzonych, Nie ruszac serkow slodzonych ,cukru stolowego chyba to miałem żle co nie?czyli tamte jogurty zmienic na zwykle nie smakowe? jesli chodzi o ryby lub kurcak to czesto jem( bo codzien co innego jem naobiad , ale zawsze to jakies mieso lub ryby) nie wiem czy wszystko dobrze pisze? posilek potrenigowy moze byc taki [...]
[...] i mikroelementachalkohol też zawiera kalorie http://www.sfd.pl/temat218288/ na noc zjedz biały ser chudy, albo półtłusty z małą porcją oliwy z oliwek i warzyw. Ogólnie nie zapomnij o zdrowych tłuszczach w diecie(1,5-1,8 g/kg) - oliwa z oliwek, tran, jajka, ryby, orzechy nasiona, olej lniany tłoczony na zimno i niewielka porcja nasyconych.
paruje - na patelnie daje talerz na niego klade rybe i przykrywam pokrywka.. chodzi o to, zeby odparowac wode z ryby?? tez nie jestem kucharzem.. cenie prostote i pyszne jedzenie (najlepiej zdrowe - choc nie zawsze :) )
Same przetworzone produkty? czyli co mam jeść? surowe mięso? Ja rozumiem, wyrzucam z diety serki topione, wogóle sery, ryby z puszki, wędlin nie jadam i co jeszcze? Czy jajecznica jest dobra? mięso bez panierki (nie umiem gotować, kupuję na stołówce). Nie wiem, czy serek wiejski albo frommage też są złe? A twaróg? Z czym ja mam go jeść? A z ryb, [...]
[...] zmień chleb zwykły na razowy, dodaj trochę zdrowych tłuszczy z orzechów włoskich, oliwy z oliwek,siemienia lnianego, tranu,omega, słonecznika ,dodaj chudego twarogu i ryby jako źródło białka,płatki kukurydziane zastąp owsianymi, ser żółty też nie jest najlepszy, dodaj jajka wylicz sobie ile potrzebujesz gram btw i skomponuj dietę tak,żeby [...]
[...] i łagodzenie stanów depresyjnych, co może istotnie poprawiać samopoczucie. Fenyloalanina znajduje się w pokarmach zawierających dużo białka, takich jak: mięso, jaja, ryby, mleko, ser oraz (w mniejszych ilościach) w produktach zbożowych, warzywach i owocach. TRYPTOFAN przekształcany jest w serotoninę. Serotonina ma działanie hamujące [...]
[...] Zalecane dzienne spożycie - 700 do 1200 mg ŹRÓDŁA FOSFORU sery podpuszczkowe ok. 500 mg/100g fasola, groch ok. 400 mg/100g sery twarogowe, jaja ok. 200 mg/100g mięso, ryby 150 - 200 mg/100g ciemne pieczywo 100 - 300 mg/100g Fosfor w produktach spożywczych występuje naturalnie, ale może być do nich dodawany jako tzw. substancje dodatkowe [...]
gotowanie na parze to nie jest żadne tam odparowywanie wody z ryby Jest to metoda stworzona w starożytnej japoni, bardzo popularna też w chińskiej kuchni ze względu na prostotę i walory zdrowotne. Najlepszym narzędziem jest oczywiście specjalny kosz do gotowania na parze. Wygląda to jak takie duże drewniane sito. Można też użyć dużego metalowego [...]
[...] 2 łyżki szalotek drobno posiekanych 3 łyżki oleju (najlepiej kukurydzianego) Przygotowanie: 1. Opłukaj rybę i wysusz papierowym ręcznikiem. W najgrubszym miejscu ryby, po obu stronach, zrób dwa głębokie, ukośne nacięcia (oddalone od siebie o 3 cm). 2. Połóż rybę na podłużnym, żaroodpornym półmisku. Obie strony ryby obsyp solą, na [...]
[...] zrezygnować z serów, ze śmietany, wędllin, ryb w puszkach. Mam jeść otręby i jakies warzywa. A sledzie solone albo rolmopsy moga być czy tez nie przechodzą selekcji? tylko ryby świerze? bo serek wiejski, jak rozumiem, odpada w przedbiegach? Dręczy mnie jeszcze niepewność dotycząca kawy z torebek 2 w jednym bez cukru i gum do żucia bez cukru.
[...] są najlepszym pomysłem (osłabienie i wolniejsza regeneracja) aczkolwiek umiarkowany zestaw siłowo - aerobowy mogą tu zrobić wiele dobrego. Z produktów: chude mięso, tłuste ryby, chudy nabiał, tranik, oliwa z oliwek, ograniczone ilości orzechów i nasion a dla zapchania gotowane warzywa (kalafior, brukselka, marchew, buraki - ostrożnie z [...]
[...] to naturalne barwniki, bardzo rozpowszechnione w przyrodzie. Ich ważne znaczenie biologiczne polega na tym, że z jednej strony liczne zwierzęta zwłaszcza ptaki, owady i ryby oraz cały świat roślin zawdzięczają im swoje piękne ubarwienie czyli to właśnie karoteny przyczyniają się do tego, że otaczająca nas przyroda nie jest szara i smutna, [...]
[...] się ograniczyć do 1-2 dziennie),chleb razowy lub pełnoziarnisty, otręby,glukoza... źródła tłuszczy: oliwa z oliwek, olej lniany awokado, tran orzechy ,nasiona ,tłuste ryby źródła białek :jajka, ryby, drób(szczególnie chude piersi),wołowina nabiał chudy twaróg, soczewica soja , odzywki białkowe... z tyvh produktow najlepiej uluz diete [...]
[...] będziesz wiedziec co ma ile białka, węgli, tłuszczu i kalorii. Potem przystąp do układania diety według takich wskazówek: w każdym posiku białko zwierzęce (mięsio, mleko, ryby, jaja), źródła węglowoodanów powinny zawierac niski IG, na noc ogranicz ww, posiek co 2-3 godziny. Kiedy skońćzysz ukłądac dietę, znajdź dla siebie 3-dniowy plan [...]
[...] przykrych doświadczeń? Oto kilka rad: - Pić codziennie ok 1l chudego mleka, jadać sery, twarogi, jogurty. Zapewni to odpowiednią ilość białka i wapnia - Jadać częściej ryby, drób, rzadziej wołowinę i wieprzowinę. - Jeść dużo warzyw i owoców, najlepiej surowych. - Jeść produkty zbożowe z tak zwanego grubego przemiału, czyli ciemne [...]
Spie okolo 7h co do diety jako takiej nie mam ale wcinam jajka ryby, orzeszki itp, obiady zjadam to co mi mama nagotuje. Co do zbrylenia obawiam sie ze to moze miec jakis wplyw, bo czytalem ze jeden z czlonkuw tego forum mial zbrylone zrobil cykl i mial zonka bo Xpand nic mu nie dal. Chyba bede musial sie poskarzyc sprzedwacy...
[...] żyją w zbiornikach naturalnych. Zastanów się więc, jakie łososie kupujesz. Te dzikie są o wiele droższe. Ale przecież nasze zdrowie jest bezcenne. Jeśli to możliwe, jedz ryby świeże. Podczas ich smażenia i mrożenia kwasy omega-3 utleniają się i tracą cenne właściwości. To samo dotyczy zamykania ryb w puszkach. Czytaj informacje na etykietach, [...]
[...] coś takiego: 30% białka, 45 węgli, 15% tłuszczu. Węglowodany stosuj głównie niskoglikemiczne, zaś tłuszcze roślinne nierafinowane (oliwa z oliwek, tran itp) Mile widziane ryby jako źródło białka i omega 3. No i przede wszystkim zacznij od obliczenia swojego zapotrzebowania na kalorie wg wzoru: waga x 24 x współczynnik aktywności. Odejmiesz od [...]