SFD.pl - Sportowe Forum Dyskusyjne

Wyszukiwarka

Znalezione pod frazą:

ryby bogate w białko

  • DLA KAZDEGO

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] i wielkość wydatkowanej energii w czasie pracy i treningu. Pozwoli to na świadome zaplanowanie posiłków od strony ilościowej i jakościowej. Białka pełnowartościowe: mięso, ryby, wędliny, konserwy rybne i mięsne, drób, podroby dziczyzna — zawierają około 15% białka Jaja—11% białka sery — 20% białka mleko— 1-3% białka warzywa, ziemniaki i [...]

    Odpowiedzi: 14 Ilość wyświetleń: 12572 Data: 2003-01-22 17:18:06 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Odżywianie

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] i wielkość wydatkowanej energii w czasie pracy i treningu. Pozwoli to na świadome zaplanowanie posiłków od strony ilościowej i jakościowej. Białka pełnowartościowe: mięso, ryby, wędliny, konserwy rybne i mięsne, drób, podroby dziczyzna - zawierają około 15% białka Jaja-11% białka sery - 20% białka mleko- 1-3% białka warzywa, ziemniaki i [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 12247 Data: 2006-11-04 22:17:32 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] tylko BTWw czasami z dodatkiem cukrów czy też tłuszczy. ‘Czystym’ produktem z całą pewnością można nazwać produkty, którymi obdarzyła nas natura,wszelkiego rodzaju mięsa,ryby,jaja,nasiona,orzechy,warzywa i owoce. Jeśli ludzka ręka nie tknęła tych produktów,nie są wysokoprzetworzone,za to bardzo bogate w składniki odżywcze, witaminy i minerały [...]

    Odpowiedzi: 39 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2014-02-20 15:43:05 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • zdrowo jesc

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] skorupiakach, jajach i kurczakach (bez skóry); — tłuszcze obniżające poziom cholesterolu; obecne są w olejach z oliwek, rzepaku, słonecznika, kukurydzy itd... Jeśli chodzi o ryby, ich tłuszcze nie mają żadnego wpływu na metabolizm cholesterolu, chronią natomiast przed chorobami serca i układu krążenia, obniżając poziom trójglicerydów i [...]

    Odpowiedzi: 20 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2003-03-10 16:26:02 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] Pokarmy pozwalające uzupełnić niedobory chromu to drożdże piwne, nisko-przetworzone kasze i płatki, pełnoziarnisty chleb, ser, jaja, chude mięso, wątroba, nerki wieprzowe, ryby, sałata, groszek zielony, niektóre przyprawy i zioła brokuły, sok winogronowy, mięso indycze i owoce morza, wątroba cielęca, kurczaki, olej, kiełki pszenicy. Dzienne [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 14515 Data: 2009-06-19 14:36:09 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] ale białko powodooje że czujesz się pełniejszy , kiedys byłeś przyzwyczjony do spozywania mnóstwo kalorii , a teraz je ograniczasz ... co jeść ???..chudye sery /białka jaj /ryby / chude mięsa /.. Punkt 3 uMIARKOWANA ILOŚĆ WĘGLOWODANÓW Węglowodany /cukry proste i złożone/ są niezbędnym paliwem dla naszego organizmi ,są głównym, najtańszym i [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2005-02-12 17:31:33 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • powtórka z Arnolda dla wszystkich WARTO

    Temat
    Po siłowni, o siłowni

    [...] wytwarzanych w organizmie. Produkty zawierające białko są uszeregowane wg ich biologicznej wartości produkty o najwyższej wartości pochodzą od zwierząt: mięso, jaja, nabiał, ryby i drób. Znacznie mniejszą wartość biologiczna posiadają zawarte w produktach roślinnych takich jak pszenica, fasola, kukurydza, ryż, groch, orzechy. One powinny być [...]

    Odpowiedzi: 5 Ilość wyświetleń: 3347 Data: 2005-11-28 20:03:18 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • powtórka z Arnolda WARTO dla wszystkich

    Temat
    Trening dla początkujących

    [...] wytwarzanych w organizmie. Produkty zawierające białko są uszeregowane wg ich biologicznej wartości produkty o najwyższej wartości pochodzą od zwierząt: mięso, jaja, nabiał, ryby i drób. Znacznie mniejszą wartość biologiczna posiadają zawarte w produktach roślinnych takich jak pszenica, fasola, kukurydza, ryż, groch, orzechy. One powinny być [...]

    Odpowiedzi: 12 Ilość wyświetleń: 3506 Data: 2005-11-26 13:40:43 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [ART]Co nam daje natura

    Temat
    Ladies SFD

    [...] żywność jak najmniej przetworzoną 2. nie boj sie tłuszczów to nie one, lecz węglowodany proste są winne otyłości 3. w miarę możliwości spożywaj mięso, włączając w to ryby, owoce morza, drób, wołowinę, baraninę, dziczyznę, podroby i jaja pochodzące od zwierząt dzikich lub pochodzące z hodowli gdzie zwierzęta maja stały dostęp do naturalnie [...]

    Odpowiedzi: 0 Ilość wyświetleń: 14036 Data: 2011-04-04 13:46:22 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • Facet po 40 i jego hormony

    Temat
    Po 35 roku życia

    [...] w okres andropauzy powinni wyraźnie zwiększyć ilość tego składnika pokarmowego w diecie. Na talerzu powinny więc dominować takie produkty jak chude mięso i produkty mięsne, ryby, chude mleko i przetwory mleczne, gdyż zawierają one znaczne ilości pełnowartościowego białka o zbilansowanym składzie aminokwasowym. Wspaniałym uzupełnieniem codziennej [...]

    Odpowiedzi: 72 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2011-11-15 12:09:42 Szacuny postu: 4,5 (cały temat: 0)
  • Wstęp do odżywiania

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] pełnowartościowe pod względem składu aminokwasów (zawierają w sobie pełną pule aminokwasów egzogennych). Do takich produktów należą głównie pokarmy zwierzęce : mięso mleko ryby jaja Ok czyli już wiemy że jesli idzie o dostarczanie organizmowi białka to powinnismy się skupić własnie na tej w/w grupie produktów. Ale co z innymi źródłami białka ? [...]

    Odpowiedzi: 144 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2002-11-11 18:10:27 Szacuny postu: 4,83 (cały temat: 0)
  • [...] frytki, chipsy i szybkie jedzenie. Tłuszcz zwierzęcy, a przede wszystkim ten towarzyszący mięsu czerwonemu też powinien stać Ci się obcy. Jeśli mięso - to tylko drób lub ryby, one także są źródłem białka (tak jak mięso zwierząt rzeźnych), a na dodatek zawierają mniej tłuszczu i cholesterolu oraz korzystny skład kwasów tłuszczowych. [...]

    Odpowiedzi: 162 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-03-25 20:13:25 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [ART] Dieta 90/10.

    Temat
    Odchudzanie i forma po męsku

    [...] trans w minimalnych ilościach Czyli nasza dieta powinna bazować na świeżych i gotowanych warzywach, powinny znaleźć się też świeże i suszone owoce, chude i półtłuste mięsa, ryby morskie, orzechy włoskie, migdały, jaja od kur z wolnego wybiegu, ryż, ziemniaki, kasze grube, razowe pieczywo. Słowo klucz –BAZOWAĆ! Czyli opierać się,stanowić lwią [...]

    Odpowiedzi: 23 Ilość wyświetleń: 13175 Data: 2013-12-05 15:18:00 Szacuny postu: 5 (cały temat: 0)
  • [...] spuściznę. Wskazuje, że ludzie, aż do bardzo niedawna, byli myśliwymi - zbieraczami, których dieta składała się z kombinacji chudych pokarmów zwierzęcych (wliczając ryby) i nie hodowlane warzywa i owoce. Bazując na tych analizach diet 229 pre modernistycznych kultur, Cordian wywnioskował, że „przeciętna" starożytna dieta zawierała 55% [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-05-01 11:50:42 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Charakterystyka makroskładników

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] z tkanki lub mleka zwierząt lądowych oraz tkanek zwierząt morskich. Źródłem tłuszczu zwierzęcego oprócz tłuszczów jadalnych (masło, smalec, słonina) są mięso i wędliny, ryby, jaja, produkty mleczne. W mięsie zależnie od gatunku zwierzęcia i części tuszy zawartość tłuszczu waha się od 3-55%, podobnie jak w wędlinach. Ryby zawierają od 0,1-13% [...]

    Odpowiedzi: 4 Ilość wyświetleń: 10574 Data: 2008-03-03 19:01:10 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] i Minerały (Pochodzenia Roślinnego i Zwierzęcego oraz Mineralnego): Witamina A (Akseroftol, Beta-Karoten, Prowitamina A, Retinol): - Jaja - Mleko pełne - Niektóre tłuste ryby - Produkty mleczne - Śmietana - Tran - Wątroba Witamina B1 (Anueryna, Czynnik Antyneurotyczny, Czynnik przeciw Beri-Beri, Tianina): - Drożdże - Groch - Fasola - Mięso [...]

    Odpowiedzi: 37 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2009-05-10 15:53:35 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] (bezpośrednio np. białka mleka takie jak: laktoferryna, immunoglobuliny G i M, lizozym. Skąd czerpać zatem białko ? 2/3 z produktów zwierzęcych takich jak: mięso, nabiał, ryby, jaja. Czemu nie więcej ? Z racji, iż kieruję słowa do młodszych osób staram się przedstawić moją wizję odżywiania nastawionego na osiągnięcie celu przy prowadzeniu [...]

    Odpowiedzi: 10 Ilość wyświetleń: 11097 Data: 2009-11-30 08:51:23 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • Supersiła i supermasa wg Arnolda - dieta

    Temat
    Odżywianie i Odchudzanie

    [...] wytwarzanych w organizmie. Produkty zawierające białko są uszeregowane wg ich biologicznej wartości produkty o najwyższej wartości pochodzą od zwierząt: mięso, jaja, nabiał, ryby i drób. Znacznie mniejszą wartość biologiczna posiadają zawarte w produktach roślinnych takich jak pszenica, fasola, kukurydza, ryż, groch, orzechy. One powinny być [...]

    Odpowiedzi: 11 Ilość wyświetleń: 4821 Data: 2009-06-21 11:37:13 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] odzywcze), ale o roznym skladzie ilościowym. Najczęściej stosowany jest podzial na 12 nastepujacych grup: IProdukty zbozowe. IIMleko i produkty mleczne. IIIJaja. IVMieso, ryby i ich przetwory. VMaslo i smietana VIInne tluszcze. VIIZiemniaki. VIIIWarzywa i owoce zawierające duzo witamin C. IXWarzywa i owoce zawierające duzo karotenoidow. XInne [...]

    Odpowiedzi: 6 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2008-04-19 14:12:47 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)
  • [...] tłuszczy zwierzęcych. (Tłuszcze zwierzęce są źródłem cholesterolu) a zastąpienie ich tłuszczami roślinnymi - Spożywanie przynajmniej dwa razy w tygodniu tłustej ryby morskiej (gdyż są one bogate w nienasycone kwasy tłuszczowe:omega-3, działające antyzakrzepowo). - Wzbogacać swoje posiłki w przyprawy zbijające poziom złego [...]

    Odpowiedzi: 40 Ilość wyświetleń: 20000 Data: 2006-01-12 16:37:20 Szacuny postu: 0 (cały temat: 0)