[...] dnia: praca,szkola,trening silowy Uprawiany sport lub inne formy aktywności: tylko silowni 5 razy tygodniowo Odżywianie: jem bialy ryz,piers z kurcz. got...bialka jaj ..ryby chleb pelnoziarnisty warzywa..banany...ser bialy,wiejski itp. Cel: redukcja rozłożona w czasie Ograniczenia żywieniowe: niema Stan zdrowia: dobry...brak innych [...]
[...] pytanie co ja mogę jeść? albo jak się odżywiać? aby dostarczać tego białka bo jak wiadomo bez białka to nie ma mięśni :( Dodam że do produktów uczulających należą też m.in. ryby, soja, gluten, wołowina i cielęcina, kakao, czekolada, białko jaja kurzego, owoce cytrusowe, orzechy, orzeszki ziemne, migdały i pistacje. Wiem bardzo trudny przypadek [...]
[...] dni i dobór ćwiczeń, dlatego chciałbym w końcu poradzić się kogoś ogarniętego kto wprowadzi mnie na dobrą drogę :) Co do diety to staram isę jeść 4x w ciągu dnia, produkty bogate w białko typu twaróg jajka fasola pierś z kurczaka kurczak, ryby, surówki rybne itp. Moim celem jest ogólna poprawa sylwetki i zwiększenie siły. Mam 185 cm i ważę 84kg.
[...] dobrze, jednak strasznie tyją mi uda, jestem zmuszony wydawac pieniadze na nastepne spodnie bo poprzednie sa poprostu za ciasne. nie mam diety, jednak jem produkty bogate w bialko,węgle (ryż,chleb ciemny pełnoziarnisty,jajka,ryby,mięso wołowe)dodam że oprocz siłowni cwicze rowniez boks.Niewiem co dalej czy przystopowac z masą czy masować dalej?
[...] wytwarzanych w organizmie. Produkty zawierające białko są uszeregowane wg ich biologicznej wartości produkty o najwyższej wartości pochodzą od zwierząt: mięso, jaja, nabiał, ryby i drób. Znacznie mniejszą wartość biologiczna posiadają zawarte w produktach roślinnych takich jak pszenica, fasola, kukurydza, ryż, groch, orzechy. One powinny być [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
PRO
[...] przyjemność z ich spożywania. Najważniejszymi źródłami makroskładników, które możemy spożywać na redukcji są: Białka: mięso z kurczaka (zwłaszcza pierś), inne chude mięsa, ryby, jaja, twaróg chudy lub półtłusty Węglowodany: kasze, ryże, owoce, warzywa, płatki owsiane, chleb razowy Tłuszcze: oliwa z oliwek, olej rzepakowy, masło orzechowe (nie [...]
[...] Drugi (właściwy) spożywamy w 30-60 minut po pierwszym, a składać się on powinien ze sporej ilości białka i węgli złożonych i umiarkowanej ilości tłuszczu, np. 100g ryby, 100g kaszy gryczanej i surówka z 10g oliwy z oliwek. Na CKD spożywamy normalny posiłek ok. 30 min. po treningu. Na TKD będzie to ok. 30-50g wegli prostych (najlepiej [...]
[...] uczucie sytości na długo dzięki temu nie zmagamy się z głodem. -w każdym posiłku musimy mieć porcje białka, najlepszymi jego źródłami są: mięso drobiowe i wołowe, jaja, ryby(polecam głównie makrele, śledzia i łososia z racji zawartych w nich kwasów tłuszczowych omega-3, którego znaczenie pro zdrowotne jest olbrzymie). -unikamy jako źródła [...]
[...] szczególnie te chude części - schab, szynka, czasem można też włączyć do diety karkówkę, wieprzowina jest najbardziej kalorycznym mięsem ze względu na zawartość tłuszczu. * ryby - ryby jadamy bez względu na zawartość tłuszczu, tłuste ryby morskie takie jak łosoś, śledź, makrela to poza białkiem bogate źródło kwasów tłuszczowych omega-3. Warto [...]
[...] krąży we krwi. Ma to swoje odbicie w identyfikowaniu niedoborów cynku. Cynk w znaczących ilościach znajduje się w takich produktach, jak: chude, czerwone mięso, wątróbka, ryby, owoce morza (w szczególności śledzie i ostrygi), groch, orzechy, nasiona dyni, kakao, bób i fasola. Bogate w cynk są także nie łuskane ziarna zbóż, lecz jego [...]
[...] wydala się z moczem lub, podobnie jak węglowodany jest magazynowany w organizmie w postaci tkanki tłuszczowej. Dobrymi, ubogimi w tłuszcz źródłami białek są, jaja, drób, ryby, przetwory sojowe, biały ser i mleko. 2. Węglowodany.Dzielimy je na trzy rodzaje: cukry, skrobię i włókno. -Cukry występujące w sposób naturalny w niektórych produktach [...]
[...] tłuszczu, masło surowe, olej słonecznikowy, sojowy, oliwa z oliwek, jaja na miękko, chude mięso cielęce, wieprzowe, z kurcząt i indyków, gotowane, pieczone w folii, chude ryby (dorsz, sandacz, karmazyn, szczupak, karp), gotowane, faszerowane, w galarecie, niewielkie ilości chudych wędlin, ziemniaki gotowane lub puree, sosy łagodne na wywarze z [...]
[...] margaryny zamiast masła,ale smaruj nią cienko. *Przestaw sie na 1-lub 2-procentowe mleko. *Ogranicz minimum kremowe sosy *Chude czerwone mięso,kurczak bez skóry oraz ryby są dobrym przykładem na niskotłuszczowe i bogate w białka jedzenie. Białka są niezbędne w procesie wzrostu i odbudowy organizmu.Są one składnikiem większości komórek [...]
[...] rozwoju komórek układu nerwowego i rozwoju siatkówki oka. Poziom EPA i DHA oraz ich wzajemne proporcje w tłuszczu rybim zależą od gatunku i stanu fizjologicznego ryby oraz od pory roku i akwenu połowu. Ryby z zimnych północnych mórz i oceanów zawierają więcej EPA, a z południowych są bogatsze w DHA. Kwasy tłuszczowe wielonienasycone [...]
[...] NA KILOGRAM WAGI CIAŁA: Następnym ważnym sposobem na przyrost mięśni jest białko - dostarczone z pokarmem aminokwasy, wywodzące się z białek ( mięso, drób, ryby i produkty mleczne) stają się częścią nowej tkanki oraz zapewniają przyrost i odbudowanie mięśni. Jednak Berning ostrzega: „oczywiście białko jest potrzebne dp [...]