[...] i zakłócać równowagę hormonalną zakłócając rozwój sexualny i funkcje rozrodcze. Niektóre z tych substancji przenikają do rzek i stawów. Ksenoestrogeny są podejrzewane o raka piersi i proliferacje komórek nabłonka pochwy oraz za hamowanie wytwarzania męskiego nasienia i raka jąder. Ksenoestrogeny wykazały zdolność do indukowania aktywności [...]
[...] sporty wytrzymałościowe i infekcje Wyniki badań wykazały fenomenalne i różnorodne działania tego warunkowo niezbędnego aminokwasu. Badania na pacjentach chorych na raka, poddanych operacji przeszczepu szpiku kostnego wykazały, że suplementacja L-glutaminy wyraźnie ogranicza spodziewany spadek bilansu azotowego, redukuje częstość [...]
[...] sposób odżywiania się, który zapobiega tej chorobie. Pewien dwukrotny laureat Nagrody Nobla w dziedzinie medycyny twierdzi, że jeśli chcecie zapobiegać powstawaniu raka oraz go leczyć musimy przyjmować 10 000 mg witaminy C dziennie. Noblista ma dzisiaj 94 lata, cieszy się dobrym zdrowiem i świetną kondycją. Pracuje po 14 godzin dziennie [...]
[...] po łyżeczce 4 razy dziennie. - Na tarce zetrzeć l jabłko i l cebulę, wszystko wymieszać. Przyjmować po 2 łyżeczki 3 razy dziennie. - Zetrzeć na tarce szklankę czerwonego buraka, wlać stołową łyżkę octu, odstawić na kilka godzin, następnie odcisnąć sok do szklanego naczynia. Sokiem buraka z octem płukać gardło i łykać po 1-2 łyżki stołowe. [...]
[...] u zawodników, m.in. także o tym, że w 1971 r. 7 miotaczy w USA poddało się operacji gruczołu krokowego. Także w tym okresie zmarł 1 z czechosłowackich miotaczy kulą z powodu raka gruczołu krokowego. Powstanie i rozwój nowotworu przypisuje się kuracji steroidowej. W 1974 r. ukazała się w Szwecji książka Per Olafa "Pelle" Svenssona, zapaśnika, [...]
[...] owoce, warzywa, soczewicę, fasolę i produkty pełnoziarniste. Spożywanie pokarmów zawierających duże ilości błonnika chroni przed zaparciami, zmniejsza ryzyko zachorowania na raka jelita grubego, cukrzycę i uchyłkowatość jelit. Błonnik, mimo że powszechnie uważany za niestrawny, uczestniczy w trawieniu, absorbując wodę, dzięki czemu zwiększa [...]
[...] pewna witamina o nazwie B17 (inaczej amigdalina lub letril). Poszperałem trochę w necie i z tego, co zdążyłem się dowiedzieć, to za pomocą tej witaminy można się wyleczyć z raka! Sprzedaż tej witaminy została zakazana przez jej rzekomą toksyczność, ponieważ zawiera ona cyjanek. Jest on jednak niegroźny w takiej postaci, gdyż każda molekuła B17 [...]
[...] u zawodników, m.in. także o tym, że w 1971 r. 7 miotaczy w USA poddało się operacji gruczołu krokowego. Także w tym okresie zmarł 1 z czechosłowackich miotaczy kulą z powodu raka gruczołu krokowego. Powstanie i rozwój nowotworu przypisuje się kuracji steroidowej. W 1974 r. ukazała się w Szwecji książka Per Olafa „Pelle" Svenssona, zapaśnika, [...]
[...] białka w celu produkcji energii. Ale większość z nas spożywa wręcz za dużo kalorii, więc całe nadmierne białko będzie zamienione w energię przy okazji trując nas powodując raka, tworząc toksyczne związki, o których wspominam w tym wykładzie dostępnym na CD. Toksyny, które znacznie zwiększają ryzyko chronicznych chorób i raka. I ostatni aspekt [...]
[...] o wiele więcej, niż notuje się wśród populacji jako całości. Coś ci teraz powiem. Te 15 procent - to samobójstwo. Jeśli mi nie wierzysz, sprawdź statystyki umieralności na raka i na zawały serca oraz przejrzyj materiały National Academy of Sciences, gdzie wymienione są rodzaje potraw, których należy unikać, i jest podane, ile zawierają [...]
[...] się, który zapobiega tej chorobie. Pewien dwukrotny laureat Nagrody Nobla w dziedzinie medycyny twierdzi, że jeśli chcemy zapobiegać powstawaniu raka oraz go leczyć musimy przyjmować 10 000 mg witaminy C dziennie. Noblista ma dzisiaj 94 lata, cieszy się dobrym zdrowiem i świetną kondycją. Pracuje po [...]
[...] i długiego życia.' Ale takze poprawia nastrój, zapewnia lepszą przemianę materii, pomaga w leczeniu przewlekłych stanów zapalnych, czy wreszcie redukuje komórki powodujące raka. To co nas powinno cieszyc to tez że tego typu diety powodują wzrost masy mięśniowej! Na jakiej zasadzie? Na pewno przewineły Wam sie przez uszy diety typu anabolic [...]
[...] u pacjentek leczonych Tamoxifenem jest większa niż u nieleczonych, szczególnie gdy grubość śluzówki jest większa niż 5 mm. Wyraźna jest tendencja do zwiększonego ryzyka raka endometrium wraz z wydłużeniem czasu trwania leczenia. Istniejąjednak kontrowersje dotyczące właściwego podejścia do analizy dalszych obserwacji tych pacjentek oraz [...]
[...] Są bowiem tak samo pewne, jak wyżej wymienione trucizny tradycyjne. Przy odpowiedniej dawce, nieuchronnie i w dość krótkim czasie (idącym w miesiące), prowadzą do powstania raka i śmierci ofiary. Ironizując można by je uważać za odpowiednik arszeniku, który w dawnych czasach, na początku ubiegłego stulecia (t.j. XX), służył do powolnego [...]
[...] Są bowiem tak samo pewne, jak wyżej wymienione trucizny tradycyjne. Przy odpowiedniej dawce, nieuchronnie i w dość krótkim czasie (idącym w miesiące), prowadzą do powstania raka i śmierci ofiary. Ironizując można by je uważać za odpowiednik arszeniku, który w dawnych czasach, na początku ubiegłego stulecia (t.j. XX), służył do powolnego [...]
[...] ponad 100 referencji) dla różnych czasopism naukowych. Opracowanie to dowodzi, że dieta wegetariańska prowadzi do znacznej redukcji ryzyka wystąpienia chorób serca, raka i innych dolegliwości. Równocześnie, doktorzy ci pokazują, że standardowa dieta o niskiej zawartości tłuszczu - oparta na konsumpcji kurczaków i ryb - redukuje poziom [...]
[...] sercowego u osób pijących w nadmiarze pewne gatunki piwa, w którym obficie występował kobalt. Źródła Największe ilości kobaltu znajdują się w wątróbce, cynaderkach, burakach, mleku, ostrygach i mięczakach. Duża ilość kobaltu nieorganicznego może występować w niektórych rodzajach piwa, do których dodaje się kobalt, w celu ograniczenia ich [...]