[...] więcej feomelaniny charakteryzują się jasną karnacją, skłonnością do występowania piegów i włosami o rudawym zabarwieniu. U tych osób występuje większe ryzyko powstawania raka skóry po wpływem promieniowania UV, dlatego, że feomelanina pod wpływem promieniowania UV ulega rozkładowi i w wyniku tego powstają produkty o właściwościach mutagennych [...]
[...] ciastka. Częste ich spożywanie ma negatywny wpływ na nasze zdrowie. Kobiety, których dieta obfituje w tłuszcze trans są dwukrotnie bardziej narażone na zachorowanie na raka piersi. Co więcej, tłuszcze te, powodują wzrost stężenia we krwi złego cholesterolu oraz przyczyniają się do wzrostu ryzyka wystąpienia miażdżycy, cukrzycy, oraz chorób [...]
[...] stale zatruwając organizm. Tego typu samozatruwanie jest jedną z podstawowych przyczyn bólów głowy, migren oraz alergii. W czasie sekcji Johna Wayne'a, zmarłego na raka jelit, wyciągnięto mu z brzucha ponad10 kg masy kałowej i choć on był martwy, robaki (pasożyty) w tej masie jeszcze żyły. Zapchane jelita są właśnie ulubionym [...]
[...] W pierwszej grupie - palaczy, gdzie spodziewano się zmniejszenia ilości chorób, a w szczególności chorób nowotworowych efekt doświadczenia był zaskakujący. Zachorowalność na raka płuc wzrosła o 18 %. W grupie, w której podano sztuczną witaminę E (alfatokofertol) nieco rzadziej zdarzały się nowotwory prostaty, jelita grubego i zawały serca, [...]
[...] stale zatruwając organizm. Tego typu samozatruwanie jest jedną z podstawowych przyczyn bólów głowy, migren oraz alergii. W czasie sekcji Johna Wayne'a, zmarłego na raka jelit, wyciągnięto mu z brzucha ponad10 kg masy kałowej i choć on był martwy, robaki (pasożyty) w tej masie jeszcze żyły. Zapchane jelita są właśnie ulubionym [...]
[...] przecież wykazują właściwości toksyczne. Co robią? Mogą uszkadzać błony komórkowe, struktury wewnątrz komórkowe, unieczynnić enzymy i jest możliwość rozwoju miażdżycy czy raka. Jednak toksyczność ich ulega osłabieniu, jeśli dostają się przez przewód pokarmowy gdyż podczas wchłaniania w jelitach znaczna ich część zostaje zmetabolizowana przez [...]
[...] publikacja zachwalająca cudowne właściwości tej pospolitej rośliny. Badacze, tym razem chińscy, odkryli, że jedzenie surowego czosnku może zmniejszyć niemal o połowę ryzyko raka płuc. Liczne wcześniejsze analizy udowodniły, że czosnek zapobiega przeziębieniom, obniża ciśnienie krwi oraz poziom cholesterolu, a także zabija bakterie E. coli. [...]
[...] androgenów lub wzrost oporności na androgeny są również przyczyną pojawienia się ginekomastii u chorych ze schyłkową niewydolnością nerek. W przypadkach marskości wątroby, raka wątroby, zaburzeń krążenia wątrobowego ginekomastia jest częstym objawem, który tłumaczy się zaburzeniami metabolizacji hormonów w miąższu wątroby. Podobny mechanizm ma [...]
[...] czyni nawet z najspokojniejszego mężczyzny wybuchowego zrzędę. Panom po 50-ce trochę testosteronu pochodzenia zewnętrznego przydałoby się także w ramach profilaktyki raka prostaty. Dobry poziom testosteronu to najlepsza ochrona przed tym rodzajem raka, aczkolwiek trzeba podkreślić, że jeśli już tego raka się ma, to branie testosteronu [...]
[...] aerodynamikę. Dzięki ściśnięciu klatki piersiowej zmniejszyła się także powierzchnia czołowa zawodnika, a tym samym spadły opory jazdy. Wkrótce jednak rozpoznano u Lance’a raka, a grupa Cofidis rozwiązała kontrakt. Kiedy Lance odzyskał siły po chemioterapii, na nowo podjął trening pod nadzorem Chrisa. Początkowo utrzymywał pozycje wypracowana [...]
[...] którzy bazując na wynikach badań, wykazywali, że braki mikroelementów w powiązaniu z dietą zachodnią to najważniejsza przyczyna epidemii chorób przewlekłych, w tym raka, cukrzycy i chorób serca. Skąd zatem te absurdalne wnioski o śmiertelnej szkodliwości witamin? - Były tylko jedne badania w latach 90., i to dotyczące syntetycznych [...]
[...] do użytku i nie szkodzą. A najstarszym konserwantem jest sól, tyle że produkty konserwowane w ten sposób wcale nie są zdrowe. Sól w nadmiarze przyczynia się do udarów mózgu, raka żołądka. Jemy 14 g soli dziennie, a powinniśmy jeść 5-6 g. Najtańszy dżem Dżem truskawkowy Sympathica. 0,5 litra - 2,39 zł Najtańsze dżemy to sam ulepek. Bo bierze się [...]
[...] Nawet podczas stosowania dla celow medycznych, dlugotrwales korzystanie z tej substancji moze spowodowac nowotwor watroby. W jednym z przypadkow kobieta zachorowala na raka hepatokomorkowego wkrotce po leczeniu oksymetolonem, gdy przez 3 lata walczyla z aplastyczna anemia. Na szczescie operacja uratowala jej zycie, ale historia ta jest [...]
[...] mogą wywoływać poważniejsze ostre choroby, przechodzące często w przewlekłe. Do chorób przewlekłych należy marskość wątroby, która w skrajnych przypadkach może przechodzić w raka wątroby. We wczesnym okresie choroby WZW można pomylić z grypą przebiegającą z gorączką, zmęczeniem, nudnościami, wymiotami, biegunką, bólami mięśni i stawów, utratą [...]
[...] do takich wniosków po przebadaniu 4035 mężczyzn w wieku od 30 do 60 lat. Stan ich zdrowia śledzono przez 18 lat. W tym okresie zmarło 339 pacjentów, w tym 176 z powodu raka, a 56 z powodu choroby serca. Okazało się, że mężczyźni, którzy na początku badań mieli najwyższy poziom jonów miedzi w organizmie, byli o 50 proc. bardziej narażeni na [...]
[...] zwiększające ryzyko chorób serca 3) Zmiany metaboliczne cukrów 4) Nadciśnienie 5) Zmian psychiatryczne i/lub psychologiczne 6) Zwiększone ryzyko wystąpienia pewnych form raka, w tym raka wątroby i prostaty 7) Zmiany funkcji reprodukcyjnych, w tym atrofia jąder 8) Zaburzenia seksualne 9) Zmiany trądzikowe na skórze Powyższe zmiany związane [...]
[...] gęsta niż normalnie, w związku z tym serce musi ciężej pracować, żeby ją pompować. Przewiduje się, że doping z użyciem IGF-1 i VEGF może skutkować zwiększoną podatnością na raka. Zagrożenia dla środowiska wynikają z tego, że w organizmach sportowców stosujących doping genetyczny znajdują się komórki z użytymi do transformacji wektorami. W [...]
[...] białka w ciele. Istnieje jasny dowód z wielu źródeł, że gotowane tłuste i wysokobiałkowe pożywienie jest pierwszym winowajcą w naszym kraju, jeśli chodzi o wywoływanie raka, jak również zapalenia okrężnicy, choroby Crohna i wielu innych schorzeń (natychmiast uleczyłem się z długich chorób, wrzodziejącego zapalenia jelit, 17 lat temu po [...]
[...] - zwłaszcza nasyconych i wielonienasyconych z rodziny 06 - sprzyja powstawaniu niektórym chorobom układu krążenia,może powodować otyłość czy nawet może sprzyjać rozwojowi raka. Wielonienasycone kwasy tłuszczowe są oznaczane skrótem PUFA (poliunsaturated fatty acid -> wielonienasycone kwasy tłuszczowe). Do kwasów wielonienasyconych należą [...]
[...] ale z kolei może wywoływać niekorzystne zmiany w układzie płciowym, trądzik oraz nadmierne łysienie. Ponadto długotrwałe przyjmowanie testosteronu stwarza ryzyko powstawania raka prostaty i chorób układu sercowo-naczyniowego. Pewnym brakiem logiki wydaje się łączenie wysokich dawek testosteronu i innych środków anaboliczno-androgennych [...]