Własnie miałem go wkleić i zapytać czy jest git ;) Czy przyswajalność tego białka będzie taka sama jak tych droższych? Czy ktoś mi może wyjaśnić czy różnica będzie odczuwalna? Zmieniony przez - hejka12 w dniu 2014-08-12 10:52:50
Tu masz sporo o piro i citro zarazem "Okazuje się, że produkty rozpadu (katabolizmu) białek i aminokwasów, wprowadzone do organizmu, niezwykle silnie stymulują anabolizm. W pierwszym etapie badań sądzono, że chodzi tu tylko o ich aktywność antykataboliczną – hamowanie aktywności enzymów niszczących białka. Jednak, ten mechanizm nie [...]
PONIEWAż podczas smażenia wydzielaja sie związki rakotworcze Tłuszcz, pod wpływem wysokiej temperatury, tlenu oraz pary wodnej wydostającej się ze smazonego produktu ulega przemianie do różnych związków chemicznych , które bardzo szybko ulegają dalszym niekorzystnym reakcjom. W wyniku napowietrzania się smażonego tłuszczu dochodzi do powstania [...]
walenie po 90-100gr bialka z odzywki jakiejkolwiek, dla gowniarza ktory wazy 70-80kg dzien w dzien jest po***ane ani to qrwa smaczne ta ostrowia, ani zdrowe, ani tanie za 40zl mozna miec spokojnie do 4kg piersi z kurczaka, wspaniala jakosc, pelna przyswajalnosc, zdrowe i naturalne
[...] az 44 kilogramow z 88kg przy wzroscie 200cm.. i to wlasnie na bialku spozywczym.. owszem bylo to bialko spozywcze 95 proc w workach 15 albo 10 kg(nie pamietam juz:P) gdzie przyswajalnosc organizmu ludzkiego to okolo 95-97 proc!! a wiec prawie wszystko.. nawet jesli trenujesz juz troche to po wziecieu 3-4 lyzek zormieszanego w mleku bialka [...]
mj_outlaw - jeszcze w ramach uzupełnienia: w kontekście denaturowanych / niedenaturowanych frakcji białka chodzi o aktywność biologiczną poszczególnych frakcji raczej niż o przyswajalność a jeśli chodzi o tanie źródła probiotyków - to kiszona kapusta / sok z kiszonej kapusty, ogórki kiszone, niektóre przetwory mleczne
Witam Ciekawa dyskusja. A czy ktoś pomyślał przez chwilę, że gainer jest dodatkiem całodziennej diety (dodatkiem !!!). Końcowy efekt naszego wysiłku zależy od odżywiania (a od gainera, kiedy ktoś zjada całą torbę dziennie - efekt końcowy jest jednak kiepski). Osobiście preferuje hiteca - smak jest zdecydowanie lepszy (co prawda to kwestia gustu). [...]
Pewnie gdybym nie widział że te białka się sprawdzają to też bym tak sądził,pewnie jest słabsza absorpcja,ale zważywszy że każdy bierze multiwitaminy,probiotyki jako suplementacja prozdrowotna może zwiększyć ich przyswajalność,łatwiej by było gdyby faktycznie po białkach firmowych zyskiwało się kilka kg mięcha więcej,ale tak nie jest,więc w [...]
Wartości odżywcze maja takie same, ale surowe bez namaczania są gorzej przyswajalne. Jak każde zboża. 2. Czy jedzenie płatków jako smoothie moze wystarczyć na dłuższą metę ? // Chyba że w.w. sposób też jest ok, wtedy na przemian. Nie rozumiem do końca pytania :D 3. Jeżeli w.w sposoby się nie sprawdzają , czy jest jakaś alternatywa dla owsianki , [...]
Jajko odpada. Surowe i tak ma niska przyswajalnosc. Zamiast bialka to juz lepiej dodac sera bialego chudego. Trzeba to dobrze zmielic. Tylko wtedy nie mozna przesadzac z takim gainerkiem,bo ser to laktoza i moze obtluscic. Dla smaku mozna dodac kakao. Zamiast glukozy i miodu. Kombinowac mozna bardzo ciekawie. Ja lubilem robic sobie tak - [...]
Kiedyś piłem po 10 dziennie, całych, bo w żółtku jest więcej białka niż w białku. Ale dowiedziałem się, że surowe jajko ma przyswajalność 24%, a ugotowane 96-98%. Rocky(Sly) pił surowe Mogę się mylić Pozdrawiam wszystkich
Zaletą spożywania cukru prostego (jak glukoza)zaraz po treningu jest jego latwa i szybka przyswajalnosc. Jest ona wieksza niz cukrow zlozonych (np.saharozy- czyli cukru z cukierniczki ;p)poniewaz organizm nie traci czasu na rozbijanie cukru zlozonego na cukry proste. A wracajac do miesni.. po treningu komorki miesniowe potrzebuja max. szybko [...]
Malo dobrej jakosci weglowodanow i bialka a roboty troche jest, szczegolnie z mycie miksera. Surowe jaja odpadaja z uwagi na przyswajalnosc i salmonelle.
Obróbka termiczna zmniejszy nieco przyswajalność (o reakcji milarda już ktoś napisał), wydłuży kinetykę (tempo wchłaniania) i pozbawi serwatkę aktywnych mikropeptydów. Trochę szkoda tego białka do takich eksperymentów kulunarnych. Ja robiłem omlety z EGG.
Jeszcze pytanie takie mi się nasunęło. Jakie białko polecacie najbardziej/jest najlepsze? Czy jest to albumina jaja ktorego przyswajalnosc wynosi 97% i jest określana mianem "białka idealnego", czy może serwatka WPC, czy izolat?
Procesy trawienne się spowalniają, a nie stopują. Nic nam na żołądku nie zostanie. Nie budzicie się czasami rano ze "ssaniem"? Białka nieserwatkowe poleca się ze względu na dłuższą przyswajalność, ale co zrobić jeśli ktoś ma kasę tylko na serwatkę? Będzie to też dobry wybór. Danone
ehe , to 65 , 95 , 70 w nazwie to jest procent białka w porcji a nie jego przyswajalność więc rady kolegi wypszczaj drugim uchem ------------------------------ Szukasz taniej odżywki białkowej?'Ovopol'-pytaj o szczególy pod nr.GG 11 35 964 Zamiast dać mi soga kliknij w pajacyka http://www.pajacyk.pl "Moderator w dziale Trening"
Był niedawno program w telewizji o odzywianiu , czego nie jeść itp. , mówili żeby nie jeś żadnych produktów co mają w sobie mleko w proszku , ponadto mówili o soji że źle wpływa na nasz organizm , hamuje przyswajalność białek , więc nie polecam białka ovopolu - WYPOWIADALI SIĘ JACYŚ PROFESORZY PS. Mówli tez o glutaminie sodu , która występuje w [...]