Lodzian,w tortownicy 21cm. Mlody, banany dosładzają ciasto, zwróć uwagę ze nie ma tam cukru ani słodzika, truskawki za to są kwaśne i nie wiem czy masa twarogowa by się nie zważyła. Jeżeli nie przepadasz za bananami to zrob zwykły,czysty sernik, świetny przepis wrzucał do działu kupsetrabke. Zmieniony przez - Malinowa w dniu 2014-05-19 14:28:57
Cześć Sernik wyszedł smaczny, przepis strzał w dziesiątkę. Ale mam dwa pytania: Czy zastąpienie twarogu chude półtłustym jakoś wpłynie na konsystencję ? Użyłem 40g budyniu i był słabo wyczuwalny, jaką torebeczkę Ty stosujesz ? (może banany przyćmiły smak wanilii) Zmieniony przez - Unleash w dniu 2014-05-30 12:42:14
Dziękuję za przepis) Bardzo smaczny. Nie udało mi się zrobić gładką masę, bo nie mam miksera, ale i tak wyszło dobrze. Jeszcze zamiast kakao dodałam odżywkę czekoladową. Wzięłam 2/3 produktów, i na cały sernik wyszło 1151kkal, 83g węgli, 21g tłuszczu i 152g białka
Przepis świetny. Smak wręcz idealny jak dla mnie. Dobra alternatywa dla posiłków z twarogu, Polecam wszystkim :) /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/179f53ed6d364e9b8525459a23c12c5f.jpg /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/a96a186152704b78a27c89d3266ac6b9.jpg
...i na parę chwil trafiłam do raju ;-] ... a więc mój serniczek wygląda TAK i smakuje nieziemsko! chwila również historyczna, bo to pierwszy wypróbowany przepis z kuchni SFD ;-) /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/fe6612c77bb3461bbcd6e1ee480de275.JPG
No i na mnie przyszła dziś kolej :-D Wszystko jak w przepisie, z tą małą różnicą, że dałem troche więcej twarogu. Sernik nie jest jakiś imponując wyrośnięty, ale miałem do dyspozcji dużo większą forme, więc siłą rzeczy jest trochę cieńszy. Ogólne przepis na prawdę na plus, smaczne urozmaicenie diety, gratulacje dla autorki :-) Poniżej mała [...]
Przyjemny przepis, nie bardzo pracochłonny i nie za dużo składników ;-) Mam tylko pytanie: w jakim celu jest budyń? "Dosmaczenie" i zagęszczenie czy tylko jedno z tych? (Bo jak tylko "dosmaczenie", myślę, że można zrobić cały z kakao?, a jak tylko zagęszczenie, to nadałaby się np. mąka jaglana?)
Z góry przepraszam za odkopanie, ale chyba tutaj dostanę najlepszą odpowiedź (poza tym przepis godny odkopania :-%) Gdy robię ten sernik to zawsze mi go strasznie 'wydyma' do góry na kilka centymetrów. Potem gdy uchylam drzwiczki do opada, ale na samej górze robi się taka nieprzyjemna skorupa, którą lepiej ściągnąć niż zjeść ... Wiecie może [...]
A tak po przekrojeniu sie prezentuje.. Kuzwa nie sadzilem ze zrobie kiedys ciasto w piekarniku ale przepis kozacki i prosty...chyba bedzie trzeba poeksperymentowac i moze np w srodek truskawki czy brzoskwinie dac /SFD/2017/6/27/5d862df306b443fc833fcb8e81def7c7.jpg Zmieniony przez - kamilplnk w dniu 2017-06-27 20:39:10
dzięki sabak, na pewno skorzystam zajmę się tym w weekend. A teraz podaje dobry przepis na dobrą ;] sałatkę wiosenną- letnią :}:} dużo witamin, dużo białka (jeżeli nie lubisz jeść samego chudego twarogu :P - ja nie lubie bo mi zawszew przełyku schnie). Oto on (dzisiaj go wymyślilem). 1. marchewka cała pokrojona wedle uzania w krążki kwadraty, [...]
Ależ nie chcę! Broń boże. Zwyczajnie chciałem dostrzec zalety oraz wady posiłków smażonych pieczonych i gotowanych. A pytanie zrodziło się w mojej głowie czytając przepis na "chicken nuggets" kiedy to autor tematu zrugał "maja być pieczone! nie smażone!!!". Skoro zrugał, miał cel. A na surowo jadać nie będę :P.
jakby na opakowaniu było info o możliwości zalania wodą to nie zadawałbym tego pytania jem płatki górskie firmy kupiec, widnieje tam tylko przepis na "płatki na mleku" jeicam siejesz zabobony? :) twoja odpowiedź nie satysfakcjonuje mnie oczekuję przemawiających argumentów