[...] jego deficytu jest on intensywnie pobierany z kości. Jest to proces nieustanny i wówczas masa substancji kostnej zaczyna zmniejszać się. Wiemy już, że wysoko przetworzone produkty między innymi mleko, mięso, cukier i jego wyroby, tłuszcze zwierzęce, podczas procesu trawienia dostarczają organizmowi dużej ilości szkodliwych kwasów organicznych. [...]
[...] dostarczeniem makroskładników, wtedy powinniśmy się zaopatrzyć w odzywki typu: - węglowodanowo-białkowe (tzw. Gainery - czyli nic innego jak posiłek w proszku) Przykladowe produkty z naszej firmy: Best Mass Extreme , Whey Best Mass Dibencozide Positive , Gainbody 30 Machine Man , Massive GAINBody , Whey GAINBody Dibencozide Positive , Musli [...]
[...] 2 litry wody dziennie. Nagłe dostarczenie organizmowi dużej dawki błonnika może wywołać wzdęcia i bóle brzucha. Dotyczy to zwłaszcza roślin strączkowych. U niektórych osób produkty zawierające dużo błonnika, szczególnie pszenne, mogą podrażnić żołądek. ZAPOTRZEBOWANIE NA BŁONNIK W Polsce spożycie błonnika kształtuje się na poziomie 15 g [...]
[...] słynne badanie na temat otyłości („Obesity Reasearch“, Kwiecień 2004). Na podstawie uzyskanych wyników, wysunął następujący wniosek: „Osoby, których menu bogate jest w produkty mleczne, dwukrotnie szybciej spalają nadmiar tłuszczu w stosunku do osób, które spożywają przetwory mleczne w małych ilościach (zakładając identyczną dzienną ilość [...]
[...] w artykułach żywnościowych? Jest on używany w produktach żywnościowych w celach nadania im smaku, poprawienia go bez nadawania smaku słodkości. Jednakże, są też takie produkty, w których cukier jest niezbędnym elementem struktury i przepisu, np. w ciastach czy też herbatnikach. 5 W jaki sposób cukier wpływa na ludzki organizm? Celem [...]
[...] skok insulinowy powodują cukry o wysokim indeksie glikemicznym takie jak słodycze, jasne pieczywo, słodkie napoje, itp. Problem ten jeszcze wyraźniej nasila się, gdy produkty będące źródłem szybko wchłanialnych węglowodanów spożywane są jako przekąski miedzy posiłkami lub na pusty żołądek. Pojawiający się w takich okolicznościach nagły [...]
/SFD/2017/10/4/29fbde24bddb400486e139c0acb0158d.jpg Aktualizacja: Grudzień 2020 Gainery ranking Obecne trendy suplementacyjne wymagają, aby produkty węglowodanowo-białkowe nie były już tylko zwyczajną mieszanką makroskładników “gorszego sortu”. Odchodzi się od opinii, że produkt typu gainer to tylko “torba cukru”. Składy zaczynają być imponujące [...]
[...] płynów ustrojowy po treningu. Unikalna formuła EAA Xtra została dodatkowo wzmocniona dużą dawką Dibenkozydu aby zmaksymalizować działanie anaboliczne. http://www.activlab.pl/produkty/dla-mezczyzn/sila-i-muskulatura/view/346/EAA-Xtra 2.Crea Shot Crea Shot - 3 strzały prosto w mięśnie: 1. CreaShot - siła, energia, masa - 4 formy kreatyny o różnym [...]
[...] antydopingowym w Kolonii, były kontynuowane w ramach projektu realizowanego na zlecenie MKOl. W okresie od października 2000 do listopada 2001 przeanalizowano 634 produkty. Aż 94 zawierały niedeklarowane steroidy anabolicznoandrogenne, co stanowiło 14,8% przebadanych próbek. Najwięcej zanieczyszczonych suplementów było zakupionych w: [...]
[...] diety w odpowiednich ilościach jest dość łatwo. Zapotrzebowanie na nie waha się między 0,6 a ok. 2,5g na kg masy ciała więc jest stosunkowo niewielkie a a nietrudno znaleźć produkty zawierające ponad 50% tego składnika pokarmowego. Trawiony jest jednak stosunkowo wolno. Większym problemem jest dostarczenie odpowiednich - zdrowych - tłuszczy [...]
[...] smażony produkt, a następnie wraz z nim spożywany. Oczywiście ilość wchłoniętego tłuszczu jest uzależniona od rodzaju smażenia oraz od produktu.( Najwięcej tłuszczu chłoną produkty smażone na głębokim tłuszczu - frytki, pączki, faworki, oraz wszystkie potrawy panierowane - zwłaszcza ryby.) Smażenie z reguły prowadzi do [...]
Od nowego roku chcą zabronic naturalnych witamin , minerałów , suplementów i w pewnym sensie żywności ekologicznej . Jak dla mnie to absurd w biały dzień . Myślę że za tym stoi korupcja i nieczyste interesy . Czy tym razem wygra dobro czy zło ? Wkleję tu materiały na ten temat które znam . Można złożyc podpis online pod petycją przeciw temu [...]
[...] lepszym wyjściem jest podanie dziecku mleka krowiego niż głodzenie go. II. Produkty mlekopochodne, pasteryzacja i jej konsekwencje Znacznie łatwiejsze do przyswojenia są produkty mlekopochodne, np. jogurty. Są one nieporównywalnie łatwiej trawione przez ludzki żołądek z jednej prostej przyczyny: to co ludzki żołądek trawi bardzo długo dużym [...]
[...] tym 1/4 surówki) - mleko, sery, jaja ok. 15%- desery z owoców danego sezonu 10%2. zboża kompletne 50%- nasiona strączkowe 5-15%- potrawy na bazie sfermentowanej soi 50%- produkty sojowe, jarzyny 30-40%(w tym 1/3 surówki) Centralnym elementem każdego posiłku powinna być potrawa ze zbóż kompletnych, latem z jarzyn. Jako uzupełnienie mogą jej [...]
[...] z owoców i warzyw, i nic nie zapowiadało, że otyłość będzie tak znaczącym problemem. (5) Why does fructose cause fat-gain? / Dlaczego fruktoza powoduje tycie? Fruktoza i produkty, które ją zawierają powodują, że jedzenie smakuje lepiej, przez co zjada się więcej niż potrzeba i niż się planowało. Uczucie sytości pojawia się przez krótki okres [...]
[...] sumienie, szczególnie wtedy, gdy się źle odżywiają. Lekarze zalecają, aby ZAMIAST SZTUCZNYCH WITAMIN SPOŻYWAĆ NATURALNE. Tzn. owoce, warzywa, mleko i jego przetwory oraz produkty zbożowe. Podkreślają także, że nieprawidłowe żywienie nie zniszczy nas od razu, lecz dopiero po latach. Witaminy syntetyczne są w takim samym stopniu przyswajalne [...]
[...] sokach, konfiturach) oraz miodzie. Zawiera go również wiele gotowych produktów, których wcale byś o to nie podejrzewała, np. pieczywo i musztarda. Dosładzane są nawet produkty reklamowane jako wyjątkowo zdrowe lub dietetyczne, m.in. płatki śniadaniowe, serki i jogurty. Dlatego uważnie czytaj etykiety i wybieraj produkty o możliwie [...]
[...] na leucynę wzrasta wówczas do 7 - 12 g/dobę. Leucyna, walina i izoleucyna występują dość obficie w produktach spożywczych. Szczególnie bogatym źródłem tychże aminokwasów są produkty mleczne. W izolacie białek serwatkowych ilość BCAA wynosi aż 26 g a leucyny 14 g/100g białka. Biorąc pod uwagę powszechne występowanie BCAA w pokarmie nieco [...]
[...] przyjmowanie produktów zawierających witaminę C, która stymuluje układ limfatyczny. Zwłaszcza podczas przeciążeń fizycznych, umysłowych)likwiduje wolne rodniki). Ponadto produkty zawierające magnez (usprawnia pracę serca i krążenia, łagodzi skutki stresu) selen (wzmacnia odporność organizmu, eliminuje toksyny), cynk (zmniejsza podatność na [...]
[...] racjonalnego odchudzania, które zalecają spożywanie 4-5 posiłków dziennie o małej objętości. Istnieje duże prawdopodobieństwo wystąpienia niedoborów pokarmowych, ponieważ produkty i potrawy zalecane w diecie kopenhaskiej są monotonne i mało urozmaicone: zbyt duża ilość jaj, czarnej kawy i mięsa, brak produktów zbożowych, zbyt mała ilość [...]