Tutaj możesz przeczytać o podstawach: https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz Ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w [...]
co do pytania generalnie jw warto też przeczytać o prolaktynie https://potreningu.pl/articles/1146/prolaktyna--biologiczna-rola-oraz-przyczyny-i-skutki-jej-nadmiaru
[...] masz w tabeli udko z kurczaka to już oszacowane jest razem z kością, jak masz napsiane w tabeli mięso z ud kurczaka tzn że jest już bez kości Różnie jest to podawane np. na potreningu jak wklepiesz udko z kurczaka i mięso z ud kurczaka ze skórą to kcal na 100g masz tyle samo. Dajmy na to że ważysz sobie 300g mięsa z udek i pieczesz, to samo [...]
[...] Poza tym nie wyliczyłeś zapotrzebowania kalorycznego pod swój organizm. Wklej tutaj obliczenia na podstawie dokładnego wzoru, który znajduje się tutaj: https://potreningu.pl/articles/5255/zapotrzebowanie-kaloryczne-dla-wnikliwych- Ocenić można jedynie jakość dobranych produktów. Zdecydowanie brakuje w niej urozmaicenia, które jest [...]
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz Ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w [...]
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz Ok 300 kcal . http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w [...]
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w diecie. [...]
Ankieta działu to podstawa do rozpoczęcia sprawdzania i poprawiania diety. Poza tym, sugeruję jednak poczytać o podstawach diety zbilansowanej i eliminacji produktów przetworzonych: https://potreningu.pl/articles/1300/dieta-prawidlowo-zbilansowana
[...] Kolejnym etapem układania diety jest prawidłowe wyliczenie zapotrzebowania kalorycznego. Zrobić to możesz za pomocą tego wzoru: https://potreningu.pl/articles/5255/zapotrzebowanie-kaloryczne-dla-wnikliwych- Następnie odjąć należy od uzyskanego wyniku około 300 kcal. U Ciebie wygląda to bardzo dziwnie. Jednego [...]
[...] a nie na najgorszych. Przede wszystkim musisz wiedzieć, ile tych kalorii powinieneś jeść, aby budować masę mięśniową. Wyliczyć to możesz za pomocą dokładnego wzoru: https://potreningu.pl/articles/5255/zapotrzebowanie-kaloryczne-dla-wnikliwych- Do uzyskanego wyniki dodajemy około 300-400 kcal i dzielimy je na zalecane ilości składników [...]
Tutaj możesz przeczytać o podstawach: https://potreningu.pl/articles/290/jak-zabrac-sie-za-ukladanie-diety Zacznij od policzenia zapotrzebowania kalorycznego http://www.sfd.pl/-t276436.html Jeżeli Twoim celem jest redukcja to odejmujesz ok 300kcal, jeżeli masa to dodajesz Ok 300 kcal http://www.sfd.pl/-t1135388.html - Źródła węglowodanów w [...]
Z tego nic nie wynika. Wyże masz podane w jaki sposób wypełnić ankietę działu i wrzucić poprawnie rozpiskę diety w formie zrzutu z dziennika żywieniowego potreningu.pl
[...] a o zdrowiu i wyjść z tej patologicznej sytuacji. Polecam zacząć od prawidłowego wyliczenia zapotrzebowania kalorycznego. Możesz to zrobić za pomocą tego oto wzoru: https://potreningu.pl/articles/5255/zapotrzebowanie-kaloryczne-dla-wnikliwych- Następnie przez minimum miesiąc wejść na lekko dodatni bilans kaloryczny. Do uzyskanego wyniki dodać [...]