[...] Oprócz wysokiej gęstości energetycznej, jak na owoce, są również bombą witamin i składników mineralnych. Wraz z ich konsumpcją dostarczymy organizmowi znaczących ilości: potasu, magnezu, miedzi, manganu, fluoru, a także witamin: C, B1, B2, PP, B6, kwasu foliowego i kwasu pantotenowego. 1. Co z tą fruktozą? 2. Banany obniżają ciśnienie [...]
[...] Oprócz wysokiej gęstości energetycznej, jak na owoce, są również bombą witamin i składników mineralnych. Wraz z ich konsumpcją dostarczymy organizmowi znaczących ilości: potasu, magnezu, miedzi, manganu, fluoru, a także witamin: C, B1, B2, PP, B6, kwasu foliowego i kwasu pantotenowego. 1. Co z tą fruktozą? 2. Banany obniżają ciśnienie [...]
[...] Oprócz wysokiej gęstości energetycznej, jak na owoce, są również bombą witamin i składników mineralnych. Wraz z ich konsumpcją dostarczymy organizmowi znaczących ilości: potasu, magnezu, miedzi, manganu, fluoru, a także witamin: C, B1, B2, PP, B6, kwasu foliowego i kwasu pantotenowego. 1. Co z tą fruktozą? 2. Banany obniżają ciśnienie [...]
[...] Oprócz wysokiej gęstości energetycznej, jak na owoce, są również bombą witamin i składników mineralnych. Wraz z ich konsumpcją dostarczymy organizmowi znaczących ilości: potasu, magnezu, miedzi, manganu, fluoru, a także witamin: C, B1, B2, PP, B6, kwasu foliowego i kwasu pantotenowego. 1. Co z tą fruktozą? 2. Banany obniżają ciśnienie [...]
[...] jarmuż i inne warzywa kapustne), wapnia (sery podpuszczkowe, mleko i inne przetwory mleczne, migdały, sezam, niektóre warzywa zielone, wody wysokozmineralizowane), potas z kolei jest w większości warzyw i owoców ( banany, wyżej wymienione ziemniaki, pomidory, bataty, brokuły, kiwi etc) bowiem ze spożyciem potasu należy niezwykle uważać. [...]
[...] się wody podskórnej, Co ciekawe, spalacz ten jest całkowicie naturalnym produktem, bez dodatków syntetycznych. W jego skład wchodzą takie substancje, jak: - witamina B6, - potas, - l-karnityna, - lecytyna, - cholina, - inozytol, - metionina, - siemię lniane, - mieszanka ziół (mącznica lekarska, buchu, perz właściwy, wąsy kukurydzy, korzeń [...]
[...] 20% błonnika pokarmowego. Bogaty pod względem jakościowym i ilościowym jest zestaw witamin: A,B1,B2,B6,C i E oraz składników mineralnych (wapń, żelazo, miedź, cynk, mangan, potas i sód). Korzeń „macy” (Lepidium meyenii Walp. = Lepidium peruvianum Chacon) odżywia i równocześnie oddziaływuje na cały organizm człowieka, celem [...]
Generalnie suszone owoce są wysoko przetworzone, zawierają trzykrotnie więcej cukrów jak i są wzbogacone olejami roślinnymi, w dodatku są pozbawione wielu wartości odżywczych. Fruktoza może okazać się potencjalnie niebezpieczna dla naszego zdrowia tylko wtedy gdy jest dostarczana z produktów wysoko przetworzonych, zwłaszcza przy nadwyżce [...]
[...] budować kolagen mogą się przydać w zwiększonej, niż na co dzień, ilości, czyli ryba i mięso z "galaretką", żelatyna, zupy na odpowiednich mięsach. Również wapń, magnez, potas itd. Mięsa mają najwięcej witamin z grupy B na surowo i krótko przyrządzane - np. tatar (z surowym żółtkiem) jest na pewno lepszy do regeneracji, niż izolat... [...]
[...] nabiału, czy jako dodatek z odżywki białkowej. Warto również zastanowić się nad badaniami, które pokażą szerzej, co dzieje się w organizmie, warto zbadać: jonogram (sód, potas, magnez, wapń) mocz morfologia z rozmazem profil lipidowy (LDL, HDL, trójglicerydy, cholesterol całkowity) profil trzustkowy (amylaza, lipaza) glukoza nad czczo profil [...]
[...] zwykli ludzie. Dotyczy to również osób redukujących wagę. Co w pierwszej kolejności należałoby uzupełnić? Podstawa to witamina D3, - kwasy tłuszczowe omega-3, - magnez, - potas, - wapń, oraz w przypadku mężczyzn także cynk. Oczywiście można iść na wygodę i wybrać jakiś kompleksowy zestaw jak np. [...]
[...] ilości kalorii dziennie aby utrzymac stałą masę ciała. W związku z wydłużonym metabolizmem zwiększa się również czas przeznaczony na odpoczynek i regeneracje... ~~Jony potasowe:~~ Dla osób trenujących bardzo ważne jest zaopatrzenie organizmu w potas. Brak potasu może byc spowodowany nieprawidłowym odżywianiem, brakiem warzyw, owoców i [...]
[...] którą może gromadzić w swych mięsistych liściach. Aloes jest bardzo cenną rośliną leczniczą, zawiera witaminy A, C, B1, B2, PP, B12 oraz pewne ilości biopierwiastków jak: potas, wapń, magnez, sód, fosfor, cynk, siarkę i żelazo oraz śladowe ilości krzemu, manganu, niklu, boru, glinu, litu, chromu, miedzi, molibdenu i baru. Ważnym składnikiem [...]
[...] ogółu populacji) ilości białka: 4.3 ± 1.2 g/kilogram masy ciała, dziennie. Ogólna podaż kalorii też była imponująca: 5,621.7 ± 1,354.7 kcal. Zmierzono ilości kreatyniny oraz potasu w serum oraz zbadano ile azotu i kreatyniny znajduje się w moczu. Dodatkowo zmierzono ilość wydalanego wapnia i fosforu. Badani trenowali więcej niż 4x w tygodniu, po [...]
SFD/Images/2015/7/26/c9fb469d8d26406c8c0770243f1ef7ee.jpg Na wstępie chciałbym serdecznie podziękować sponsorowi zestawu testowego - HI TEC NUTRITION oraz szanownemu gronu moderatorskiemu za umożliwienie przeprowadzenia tego testu !!! Podziękowania również dla Faftaq'a i Mawashiego, którzy pomogli mi zsetapować odpowiednio dietę i tren. [...]
[...] skład każdego posiłku. Warzywa i owoce zaliczamy do produktów zasadotwórczych, czyli alkalizujących. Powodem tego jest to, że przeważają w nich pierwiastki takie jak wapń i potas, wykazujące te właściwości. Kwaśny smak owoców jak np. cytryny, spowodowany jest obecnością kwasów organicznych, które nie działają jednak kwasotwórczo. Natomiast [...]
[...] wszystkim dorosłym, zdrowym osobom. Niewskazana dla: dorastającej młodzieży, kobiet ciężarnych i karmiących. Szczególnie bogata w: witaminy C, z grupy B, E, żelazo, potas oraz błonnik. Dzienna dawka kalorii: około 1000. W wiosennym jadłospisie nie powinno zabraknąć pełnoziarnistych produktów zbożowych, roślin strączkowych, podrobów, [...]