[...] jakies ewentualne skutki uboczne. tak, teraz sie zwazylam i potrzebuje zrzucic dokladnie 5kg. co do produktow ,do ktorych mam dostep..dokladnie o co pytasz, nabial , pieczywo? mam tego pecha,ze mieszkam w UK ,a tutaj maja jak dla mnie fatalne niektore rzeczy<jesli chodzi o spozywke>. i dopiero jak wpadne do domku to moge zrobic [...]
Dieta lekkostrawna-podstawowa dieta przy schorzeniach przewodu pokarmowego Podstawa kliniczna: Dieta lekkostrawna jest zalecana w przypadku licznych schorzeń żołądka, jelit, wątroby i pęcherz żółciowego oraz przy innych zaburzeniach gastrycznych. Lekkie, pełnowartościowe żywienie nie ma wpływu na przebieg choroby, zapobiega jednak takim [...]
[...] poprostu staram się jadać o tych samych godzinach i te produkty które zawierają dużo białka i węgli(pierś z kurczaka i inne mięsa nietłuste, jaja i twarogi kilogramami , ryż, makarony, ciemne pieczywo) warzywa oczywiście i witaminy. Mam te 4-5 posiłkow dziennie, aczkolwiek trudno to nazwać prawdziwą dietą. WPC lepiej się wchłania od SP80?
[...] sam jestem w stanie sobie przygotowac. dostep do jakiegos gotowania jest troche utrudniony, stad od dluzszego czasu wlasciwie wcinam albo mleko i jakies wynalazki, caly czas pieczywo - wegle:(. czym mozna to zastapic w takich warunkach? konkretnie. jestem zmotywowany - damy rade:). co moge wziac do pracy, zeby raz na 3 godziny polknac na szybko, [...]
[...] artykułów spożywczych: Zalecane pokarmy: -warzywa, owoce, sałaty o zawartości do 50 mg kwasu moczowego na 100 g pokarmu -mleko, przetwory mleczne i jaja -przetwory zbożowe, pieczywo i wędliny o zawartości do 100 mg kwasu moczowego na 100 g produktu Ograniczenie do 1 posiłku dziennie: -mięsa, wędlin, ryb i konserw rybnych o zawartości ponad 250 [...]
Zdolność każdego węglowodanu do podwyższania poziomu glukozy we krwi określana jest przez tzw. indeks glikemiczny. Jako pierwszy posłużył się tym terminem dr P.A. Crapo w 1976 roku. Indeks glikemiczny obrazowany jest przez pole znajdujące się pod krzywą glikemiczną (obrazującą zmiany w poziomie glukozy we krwi mające miejsce po spożyciu danego [...]
[...] diety powoduje przystosowanie sie organizmu do tej diety, i brak efektów. Ja na odmianke stosuje taką metode Do 16 jem tylko białko , a potem wszytko na maksa( białe pieczywo,golonke i zapijam 5 litrami piwa). Ale diewczynom tego nie polecam. "3-4 razy w tygodniu chodze na siłownie gdzie 50 minut to trening siłowy i pózniej 50 minut [...]
[...] glikemicznego spożywanych potraw. Żywność o niskim współczynniku glikemicznym zapobiega gwałtownemu wzrostowi poziomu cukru i insuliny we krwi. "Twoje" białe pieczywo ma wartość IG = 69 podczas gdy na przykład płatki kukurydziane 80, miód 89, a marchewka 92." - by Tyka Tak więc sam już nie wiem jak to z tym jest. W każdym [...]
[...] białej mąki. Witaminy i sole mineralne znajdujące się w otoczce umożliwiają rozkład i przyswojenie przez nas skrobi. Tak więc biała mąka i wyroby z niej otrzymywane (pieczywo białe, ciastka, herbatniki) są źródłem praktycznie tylko kalorii (cukrów) i wysokiego indeksu glikemicznego. W dalszej konsekwencji organizm potrzebuje witamin i [...]
unikaj węgli prostych. Jedz b.dużo węgli złozonych (ciemne pieczywo i to co wczesniej napisałem) gdyz one nie spowodują takich fal ciepła, osłabienia itp, a dostarczą wystarczająco dużo energi do poprawnego funkcjonowania organizmu. Zawsz po zjedzeniu czegoś słodkiego (w większych ilosciach) masz kopa, full energii, ale za jakiś czas stajesz się [...]
Michał Tombak radzi Jak jeść, by żyć długo i zdrowo? Mniej jeść, bo wychodzi na to, że przy pomocy łyżki i widelca kopiemy sobie grób-twierdzi prof. Michał Tombak. Dieta rozdzielna to jego zdaniem najrozsądniejszy sposób zdrowego jedzenia. -------------------------------------------------------------------------------- Według prof. Michała Tombaka [...]
[...] Najlepiej na surowo. Nie tracą wtedy składników odżywczych. W zależności od smaku kiełków i naszych upodobań dodajemy je do sałatek, past twarogowych i rybnych, posypujemy, pieczywo, stosujemy zamiast zieleniny do posypywania zup czy ziemniaków. Przed jedzeniem kiełki potrzeba przepłukać. Kiełków ostrych i pieprznych (rzeżucha, rzodkiewka) można [...]
[...] - ma zapewnić wzrost siły, mocy i odpowiedniego stopnia pobudzenia DIETA 1 Posiłek płatki owsiane 70 g mleko 1,5 % 400g orzechy włoskie 30 g jaja 80 g pieczywo razowe 100g margaryna miękka 10 g grejfrut 400 g sok pomidorowy 250 g 2 Posiłek pieczywo razowe 100 g margaryna miękka 10 g szynka z indyka 50 g [...]
[...] dzisiaj w Etiopii (gdzie uprawa lnu jest tak stara jak uprawa płaskuda i sięga czasów neolitu) nasiona lnu były używane do produkcji koncentratu pożywienia stosowanego jako pieczywo podróżne. Z drugiej strony dopiero niedawno zastosowanie nasion i mąki lnu jako substancji zmiękczającej i przeciwzapalnej, stało się czymś zbliżonym do zwykłej [...]
[...] się komórek i poprawiają krążenie. Te zalety wzmaga witamina C. Skrop owoce sokiem z cytryny. Chleb razowy + wędliny Jeśli większość Twoich posiłków to kanapki, wybierz pieczywo razowe, które najlepiej komponuje się z serami i wędlinami. Zawiera włókna regulujące wchłanianie tłuszczów. Papryka + oliwa z oliwek Oliwa pomaga przyswoić [...]
[...] zimnej wody. Produkty "Niejadalne" Dla Człowieka przy Żywieniu Optymalnym Cukier, słodycze Miód Owoce i przetwory owocowe : dżemy, kompoty Ryż i kasze Chleb i pieczywo Ciasta, kluski, potrawy mączne Ziemniaki Mąka ziemniaczana Groch i fasola Słodzone płyny Inne produkty pochodzenia roślinnego Sól według smaku, aż do [...]
[...] w pierwszych godzinach po treningu należy oddzielać potrawy zawierające pełnowartościowe białko od produktów wysokobłonnikowych, takich jak ciemne kasze, płatki owsiane czy pieczywo razowe. Najlepiej spożyć odżywkę Wydaje się, że najbardziej skuteczną metodą, pozwalającą odnowić zasoby białek ustrojowych jest przyjęcie po wysiłku odżywki [...]
[...] i soku cytrynowego), słodycze, ciasta, alkohol. Należy unikać łączenia w jednym posiłku białek (mięso, ryby, ser, jaja) z węglowodanami prostymi i złożonymi (cukier, miód, pieczywo, ryz, ziemniaki, banany). Białka można łączyć z warzywami i owocami, z wyjątkiem bananów. Węglowodany również można jeść ze wszystkimi warzywami oraz owocami z [...]