Dokladnie jak domer. Taka charakterystyka - ciezka rozpuszczalnosc, kiepski smak, piana itd - jest popularna w bialkach roslinnych. Bialka pszeniczne dosc kiepsko sie mieszaja i ich znaczny dodatek w wpc bedzie latwo namierzyc. Podobnie bialko sojowe, tutaj z kolei bardziej smak jestem w stanie wyczuc niz obecnosc w konsystencji. Soja jest dosc [...]
[...] zrobione z dzisiaj jak w szejkerze piany jest tyle co normalnego szejka pod spodem. Olimp natural wielki zawód. Jak ktoś tam piany nie widzi to musi iść do okulisty. Szejker cały brudny od piany już w trakcie picia i po wypiciu. To jest piana prawie jak w łowickim 15 lat temu. Może wypowie się ktoś, kto rzeczywiście pił zarówno WPC i WPI od SFD.
[...] że z mlekiem może ona pojawić się w nieznacznym stopniu. Kwestia też tego jak mocno i długo machamy shakerem i czy używamy do wymieszania właśnie tradycyjny shaker. Rozpuszczalność jest na tyle dobra, że nie używam sitka. Wystarczy machnąć 4 razy i gotowe. Używając jakiegoś blendera, bez wątpienia powstanie piana. Jak w każdej odżywce białkowej.
[...] Jednak najlepiej kupić wersję w proszku. W przeliczeniu na dawki i ilość jest to najwydajniejsza opcja, bardzo szybko rozpuszczalna (bez problemów typu piana, grudki), szybko przyswajalna przez organizm. Produkt ten występuje w obydwóch wariantach w 3 różnych smakach, każdy z nich jest bardzo smaczny, są to: - malina z [...]
[...] raczej nie ma się czego obawiać. Nie jest to żaden krzak, niewiadomego podchodzenia. W smaku są znośne, ale jak na Biotecha to średnie. Rozpuszczalność średnia, podobnie jak piana. Problemów trawiennych brak, ale ja akurat nigdy z tym nie miałem problemu. Poza tym, z tego co obiło mi się o uszy, to producent chciał sprzedać to innym firmom po [...]
[...] tak będzie miała, chyba że znajdziesz jakieś w formie instant na rynku. Na pewno nasze z SFD https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_EAA_Pro_Instant-opis40556.html nie rozpuszczają się mega źle, pozostaje charakterystyczny osad i lekka piana, bo taka jest już rozpuszczalność - przede wszystkim - leucyny, której jej najwięcej w tego typu produktach.
Moje SFD WPI ma do 1 cm piany w standardowym przygotowaniu bez technik antypianowych. Dzięki TomQ-MAG za wyczerpującą odpowiedź. To wynika z praw chemicznych, że WPI jest bardziej zagrożone pianą niż WPC, więc chciałem zapytać o WPC plus. WPI ma więcej białka a mniej tłuszczu więc robi więcej piany, jeśli nie ma procedur by ją zredukować. Ale na [...]
[...] , ale jest też na to sposób. Ja osobiście nie polecam stosowania shakera do rozpuszczenia Collagen Premium - bo się mocno spieni i trzeba będzie długo czekać, aż ta piana opadnie. Chyba , że lubisz pić takie spienione płyny i nie wpływa to negatywnie na Twój uklad trawienny, u mnie zaraz pojawiają się wzdęcia i brzuch wywalony na maxa. [...]
[...] problemu, wpc instant https://sklep.sfd.pl/SFD_NUTRITION_WPC_80_Pure_Protein-opis39228.html - najprostszy, najtańszy, dla wielu problemem może być gorsza rozpuszczalność + piana po wymieszaniu w shakerze, ale znam osoby, dla których cena jest ponad wszystko i nie przejmują się takimi 'pierdołami', ale potem narzekają na wywalony brzuch, czy [...]
Też kiedyś na treningach stosowałem nawet zykła wersję, się piana robiła, ale zanim doszedłem na siłownie to już było rozpuszczone A jakie EAA teraz stosujesz (smak, firma)? Robisz w szejkerze czy w szklance też się rozpuści?
[...] tym kątem nie jestem w stanie nic stwierdzić. Skład jest w zasadzie jak typowy koncentrat białka serwatkowego. Rozpuszczalność całkiem niezła, ale bez szału. Pozostaje trochę nierozpuszczalnych elementów. Jak dobrze pamiętam, to piana nie powstaje. Odnośnie do smaku, to każdy ma inny gust. Mango było całkiem przyjemne. Reszta smaków bez szału.