faktycznie nie ogarnałem, zobaczyłem dłuższy opis i panierka to juz nie patryzłem, że to bez, ale i tak waż przed obróbką no i to makro będzie też inne bo 100g fileta ma ok 100kcal a u Ciebi ejest to prawie 240kcal na 100g, tłuszcze możesz dodawać czy to ryż polewać, czy przegryzać orzechy, dodać ryby, jajka mogą być - to co wliczysz i nie [...]
Nawet jeśli mnóstwo tej oliwy zostaje na patelni ? w naczyniu żaroodpornym? Wszystko - czyli marynatę i przyprawy, sól morską, pieprz też ??? No i to 1 pytanie: Czy taka panierka z mąki razowej + 1 jajka jest zdrowa i dobra na redukcji ? Zmieniony przez - ernie1234 w dniu 2016-02-23 16:49:09
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] przebudzeniu (kiedyś znajomy dietetyk mi tak podpowiedział). Zamiast bułki z serem żółtym jedz ciemne pieczywo z szynka albo serem białym. Schabowy odrazu kojarzy mi się z panierka która nasiąka tłuszczem z patelni czyli takim nie do końca zdrowym, jeśli się nie mylę to odstaw te formę mięsa. Zamiast tego pomarańcza zjedz jakiś jogurt naturalny [...]
Nawet "zdrowa" panierka przestaje być zdrowa, kiedy wchłania dużo tłuszczu przy smażeniu i kiedy jada się takie potrawy bardzo często, obciążając wątrobę. Płatki owsiane, otręby itp. - chłoną tłuszcz chyba nawet lepiej, niż uważana za niezdrową, bułka tarta.
Na pewno bedzie zdrowsze i bardziej fit ale to nie rozwiazuje zadnego z powstalych problemow, nadal w panierce bedzie extra tluszcz, a ty nadal nie bedziesz mial pojecia ile panierka nawet po odsaczeniu tego tluszczu zatrzymala... Biorac pod uwage ze 1g tluszczu to 9 kcal, to taki kotlet moze ci sporo namieszac w bilansie makro.
Masło maślane, produkty ważysz już po obróbce termicznej, bo masz np grilowana polędwica ona jest już po obróbce, dorsz w paneirce to samo 200g mało jak na dorsza bo spora część to pewnie panierka.
[...] miała kalorii?".Po pierwsze żeby dobrze odpowiedzieć trzeba znać wagę i skład.Dam Ci przykład wartości na 100g produktu: a)bułka tarta(przeważnie używana jako panierka w takich wyrobach) -białko 9,7g -węglowodany 77,6g -tłuszcz 1,9g -347kcal b)mintaj -białko 16,6g -węglowodany 0g -tłuszcz 0,6g -73kcal c)morszczuk -białko 17,2g [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Słyszałem, że lepsze jedzenie mają w KFC (ale tylko kurczaki) samo mięso nie jest złe ale panierka na tłuszczu jest smażona. A trening jest nieustanny, tyle, że w domu(hantle i pompki, bieganie)
nie wiesz ile ten schabowy ma kalorii...bo nie wiesz ile 'wciagnela' panierka itp wiec no mozesz wypic zeby dzienna norme tluszczy 'wyrownac' i zeby stosunek byl jako taki
[...] wiedzieć czy chcesz zrzucić pare kilo czy przybrać masy ? Nie ma punktu wyjścia więc ciężko mówić o zapotrzebowaniu, które to i tak w większej częsci będzie zależało od Ciebie. A co do tego co tam wpisałeś to mi troche nie pasuje kurczak w panierce bo zazwyczaj taka panierka robiona jest w zwykłej pszennej mące, a potem wrzucana w głęboki tłuszcz
pamiętaj waż wszytsko przed obróbką w zrzucie masz pierś smażoną w panierce to jest już po obróbce w której jest pierś panierka i tłuszcza, najlepiej podawać mięso z piersi kurczaka bez skóry i osobno tłuszcz bo 20g to ten kurczak w tym chyba pływa.
Swierza siwex swierza,laduja specjialne chemikalia ktore ciagna wode,jak smazysz w panierce to panierka trzyma ,jak paruje to waz nawet i 40% to samo z gotowana.Wez mniej wiecej te samej wielkosci piersi jedna usamz w panierce druga ugotuj, szorpreza gwarantowana
[...] Ci sie zgadzal. jasne, ze mozesz zamieniac mieso, z tym, ze wazny jest sposob przygotowania. nie wiem jak zamierzasz robic kurczaka ale jesli dusic/piec/gotowac to kalorycznosc takiego miesa w porownaniu do kotleta schabowego( panierka, duza ilosc tluszcz) jest duzo mniejsza. zwroc na to uwage. Zmieniony przez - npp w dniu 2013-04-12 14:09:31