Zależy jaka panga, ta biała jest ok. Z tą hodowlą to racja, ale sam pomyśl, czy wszystko co jemy jest hodowane/uprawiane sterylnie i bez polepszaczy ? odbity
Panga czerwona moze miec tyle tluszczu. Nie jest najlepszej jakosc i latwo ja poznac po ciemnym, czerwonym pionowym pasku przelatujacym przez filet. Kolor ryby tez jest kremowy. Ogolnie nie jest ona najlepszej jakosci. Stara sie szukac pagne biala, ktora ma male ilosci tluszczu i jest duzo lepsza w smaku.
Panga czerwona bedzie miala tluszc, biala jest zazwyczaj chuda, wybieraj taka z mniejsza zawartoscia tluszzu. gotuj/paruj/griluj/piecz na koncu smaz. Odpowiednio przyprawiasz, np.sola,przyprawa do ryb,skrapiasz cytryna, dajesz ziola, i przygotowujesz np.na grillu czy w pikarniku
najlepiej biala rybe typu dorsz,panga, albo łosos, ryby w puszkach zawieraja duze ilosci rteci, nie polecam, surowa swierza ryba w takie celuj, a pozniej wymysl sobie w jakiej postaci chcialbys ja skonsumowac
[...] i 30% masy ryby. Jak wrzucisz na patelnie to zostanie ci skwarka w kałuży ;D. Świeża ryba (nie mrożona) lepsza, choć i tak niektóre filety, szczególnie importowane (np. panga) niosą duże prawdopodobieństwo, że są nastrzykiwane - czyli nasączane specjalnymi solankami, co zwiększa ich wagę. Dokładnie tak jak się to robi z każdym mięsem, ale [...]