Do frytek z piekarnika w zasadzie nie trzeba dawać tłuszczu, ewentualnie tylko popryskać z góry(PAM, czy inny rodzaj tłuszczu ze sprayem) by się lepiej rumieniły.
olejów pam akurat w marketach nie ma - szukaj na allegro ale reszta produktów? raczej słabo szukasz u mnie nie ma problemu z większością, zarówno w osiedlowych sklepach jak i marketach możesz też spróbować w sklepie ze zdrową żywnością
witam, oto moj sposob na smaczna piers: obtaczam w przyprawach (baztlia , oregano, cebula granulow.itp.) oraz w rozbitym jajku i ztartej grahamce, klade na teflon oczywiscie popsikany PAM"em na maly ogien i przykrywam pokrywka ,wtedy staje sie ona bardzo soczysta. polecam
do smażenia dobry bedzie teflone nie przywiejaący , Pam, smalec to polecam nie polecam smażyć na oleju z włoskich, bardziej by sie nadawał już olej z laskowych ale także szkoda marnować jego właściwości. Jak pisałem wyżej ew do krótkiego smażenia na małym ogniu oliwa z oliwek
nie każe Ci nikt dawać ton smalcu, poza tym tłuszcze czerpiesz chyba nie tylko z "patelni" ? kup PAM i nie będziesz miał problemu i strachu o cholesterol. pzdr/
[...] P. 65 bo na 80 mnie nie stac na ten czas. A wiec chyba sie zdecyduje na Provit 85 jest tanszy, fakt ze troche jest gorsze ale jak doladuje do provitu pozostale bialko w formie pozywienia powinno byc dobrze. aha i jeszcze jedno pytanie, co to jest ten olej pam??? producenci napisali ze starcza on na 700 porcji?!? ile litrowy to baniak?? thanx
Ja nie smaze. Jezeli juz to na PAM'ie czy teflonie. Jezeli usmazysz sobie cos raz na jakis czas to nie ma sensu meczyc sie i liczyc ile tam bylo tluszczu. Jezeli smazysz codziennie to powinienes to zmienic
Smażenie na oliwie to raczej nie jest dobry pomysł, na oliwie się nie powinno smażyć. Weź sobie kup patelnie teflonową i smaż kurczaka bez tłuszczu mi wychodzi dobry. Ew. kup sobie olej beztłuszczowy (PAM) i smaż na tym.
DLa pocieszenia powiem tobie ze ja nawet na masie nie uzywam sosow ani soli i nie smaze na oleju;] Kup PAM i patelnie teflonowa i kurak bedzie ok, chociaz imo gotowany lepiej smakuje;]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Odrobina tłuszczu nie zaszkodzi, jak się boisz tłuszczu to teflon + pam w sprayu lub jak rutkow delikatnie natłusćić teflon, lub pierś w folię aluminiową z ulubionymi przyprawami i na patelnie, no i nawet w oleju mozna robic bo do środka się nie dostanie. Na allegro są jakieś podkłady anty tłuszczowe czy jakos tak że nie trzeba tłuszczu używać [...]
Smaz na smalcu/oleju kokosowym/oleju rzepakowym 1-wszego tloczenia i daj tego tluszczu nie wiele. ALbo zainwestuj w teflon/patelnie grilowa/ olej PAm Przyda sie napewno.