[...] D, E, K. Pewne kwasy tłuszczowe mają podstawowe znaczenie dla wzrostu i utrzymania funkcji organizmu. Źródłami tłuszczów w diecie są: mięso, produkty mleczne, jaja, orzechy, owsianka. Większość kalorii powinna pochodzić z węglowodanów i tłuszczy. Mleko jest idealnym produktem przyczyniającym się do rozwoju, gdyż zawiera łatwo przyswajalne białko, [...]
[...] + papryka 3 posiłek (szkoła) - 2 kanapki chleb razowy + ser żółty + papryka obiad - to co mam akurat w domu ( zwykle calkkiem znosne polaczenie ) 5 posiłek / godzina 17 - owsianka na mleku / w dni treningowe kasza/ryż + pierś z kurczaka + warzywka + oliwa z oliwek - pół filiżanki oliwy z oliwek 6 posiłek / godzina 18:15 ( ten posilek jest [...]
Cel:pozbycie się tkanki tłuszczowej po zakończonej redukcje przy masie 63kg, a sporo tego zostało :<. Jakiś wspomagacz do spalania tłuszczu by się przydał... Płeć : mężczyzna Wiek : 25 Waga : 63 Wzrost : 174 Obwód klatki : 91 Obwód ramienia : 31 Obwód talii : 85 Obwód uda : 53 Obwód łydki : 35 Szacunkowy poziom tkanki tłuszczowej : 20-25% [...]
[...] mogę się obejść ale strasznie mi brakuje odżywki - tak ją lubiłam z owsianką/jaglanką... Czym podbić białko w owsiance/jaglance skoro odpada nabiał i odżywki? Bo chyba taka owsianka z owocami i orzechami to kiepski posiłek prawda? Myślałam o mleku sojowym - może być? Ale i tak taki posiłek będzie zawierał mniej białka w porównaniu do np [...]
[...] 1,5g na kg ciała. Nie jestem bogaty więc moja dieta to nie jest jakoś super dopracowana , wygląda mniej więcej tak(przykład gdy mam pracę na ranną zmianę): rano białko plus owsianka, potem kurczak plus ryż i jakieś warzywa, po pracy zwykły obiad jaki jest w domu, trening, po treningu jajka i jakieś węgle i na noc serek wiejski. Staram się jak [...]
[...] w łatwo przyswajalnej postaci hemowej (mioglobina, hemoglobina). Jego przyswajalność z pokarmów wynosi około 20%. W produktach spożywczych pochodzenia roślinnego (fasola, brokuły, groch, szpinak, orzechy, fasola, melasa, suszone brzoskwinie, owsianka) żelazo jest w postaci trudno przyswajalnej, niehemowej i jego przyswajanie dochodzi do 5%.
[...] przyswajalność z pokarmów wynosi około 20%. W produktach spożywczych pochodzenia roślinnego (fasola, brokuły, groch, szpinak, orzechy, fasola, melasa, suszone brzoskwinie, owsianka) żelazo jest w postaci trudno przyswajalnej, niehemowej i jego przyswajanie dochodzi do 5%. Źródłó: "Kompedium Wiedzy Kulturystycznej" + Moje poprawki (Klarowność, [...]
[...] D, E, K. Pewne kwasy tłuszczowe mają podstawowe znaczenie dla wzrostu i utrzymania funkcji organizmu. Źródłami tłuszczów w diecie są: mięso, produkty mleczne, jaja, orzechy, owsianka. Większość kalorii powinna pochodzić z węglowodanów i tłuszczy. Mleko jest idealnym produktem przyczyniającym się do rozwoju, gdyż zawiera łatwo przyswajalne białko, [...]
[...] D, E, K. Pewne kwasy tłuszczowe mają podstawowe znaczenie dla wzrostu i utrzymania funkcji organizmu. Źródłami tłuszczów w diecie są: mięso, produkty mleczne, jaja, orzechy, owsianka. Większość kalorii powinna pochodzić z węglowodanów i tłuszczy. Mleko jest idealnym produktem przyczyniającym się do rozwoju, gdyż zawiera łatwo przyswajalne białko, [...]
[...] tak skrajnych emocji. Dzięki nim właśnie dieta nie musi polegać na tym, że jej 90% stanowi jedynie piersi z kurczaka z ryżem i brokułami oraz twaróg z oliwą i wodnista owsianka, a pozostałe 10% frytki, chipsy i ciastka, a może być oparta zarazem na w miarę smacznych i jednocześnie wartościowych pokarmach potrawach (prosty przykład: [...]
[...] tu potrawy, których nie jesz, na co dzień. W tym jednak przypadku używamy zdrowych pokarmów! Jest to dzień, w którym spożywa się duże ilości węglowodanów, takich jak ryż, owsianka, owoce, ziemniaki, makarony w celu uzupełnienia glikogenu. Ilość tłuszczu powinna wynosić maksymalnie 50-60g. Znam osoby, które ładowanie robią na pizzy, pączkach i [...]
Płatki, czyli dlaczego warto delektować się owsianką itp. :) Było już kilka postów dotyczących płatków owsianych. Było dużo pytań i sporadyczne odpowiedzi. Chciałem skompletować troszkę informacji na ten temat i przedstawić je na forum (korzystam z własnej wiedzy, książek, czasopism i internetu - źródła podane są szczątkowo na dole artykułu). [...]
Przewodnik pH po kwasowo zasadowym balansie pożywieniowym - kompendium o pH NaturalNews Special Report by Jack Challem Artykuł nie jest mojego autorstwa, na forum go nie znalazłem jeżeli już jest bądź art nie jest dokońca prawdą to proszę o usunięcie tematu, aczkolwiek chciałem wam go przedstawic ze względu na to aby zachęcic wielu do spozywania [...]
Dla wielu osób o słabej genetyce, którzy są przedstawicielami genotypu nazwanego endomorf, który posiada skłonność do utrzymywania większej ilości tkanki tłuszczowej. Wiele osób endomorfów, które próbują schudnąć stwierdza, że jest to bardzo trudne. Ci, którzy zechcą współzawodniczyć w kulturystyce, mogą uznać że jest to prawdziwie frustrujące [...]
[...] proporcji złożonych i prostych węglowodanów oraz umiarkowaną ilość białka, nie jest tak dostępne i niedrogie jak... pokarm dla dzieci. A w szczególności płatki ryżowe, owsianka i mieszanka zbożowa. Wybór należy do ciebie, lecz przygotuj się na to, że będziesz musiał zjeść nie jedną porcję, a trzy. Przeciętna porcja zawiera około 20 g [...]
[...] proporcji złożonych i prostych węglowodanów oraz umiarkowaną ilość białka, nie jest tak dostępne i niedrogie jak... pokarm dla dzieci. A w szczególności płatki ryżowe, owsianka i mieszanka zbożowa. Wybór należy do ciebie, lecz przygotuj się na to, że będziesz musiał zjeść nie jedną porcję, a trzy. Przeciętna porcja zawiera około 20 g [...]