Jedyny poważny minus ryb to ości %-) Dorsz czy mintaj w panierce jako nuggetsy albo w całości %-) Pstrągi zawsze patrzą na mnie w sklepie, nie kupuje bo mi ich po prostu żal, że musiały zginąć :-( Zmieniony przez - Eltoro_KrK w dniu 2016-11-07 00:18:26
Weźmy makrele wedzona 8zl to 300g makreli czyli mamy 100g=20g biała za niecałe 3zl. Albo dajmy na to cwiartka kurczaka 1kg kosztuje z 15zl i mamy miecha 30% taniej niż piersi. Wiadomo smak inny ale białko się zgadza. Jakbym oglądał wiadomości w TVP... Zapomniałeś dodać, że to cena za całość danego produktu, czyli skóra, kości(ości). Kup makrele, [...]
Udało się wykombinować manewr by zgrać zdjęcia. Powoli test zbliża się ku końcowi, muszę przeliczyć ile mi czego pozostawało w domu i w pracy ale na oko w okolicy końca tygodnia/początkiem przyszłego przyjdzie czas na podsumowanie. Dzisiaj poleciały 3 tabs T-Burnera + Wit c 1000mg (bo żona chora trzeba się zabezpieczać) po śniadaniu z 5 jajek i [...]
Ryby są bardzo ważnym składnikiem diety który powinien znaleźć swoje miejsce w jadłospisie każdego z nas. Są nie tylko źródłem świetnie przyswajalnego białka ale również kwasów Omega-3 oraz licznych prozdrowotnych składników takich jak selen. O tym że ryby są zdrowe wie prawdopodobnie każdy, niestety cena dobrej jakości świeżych lub mrożonych ryb [...]
Ryby są bardzo ważnym składnikiem diety który powinien znaleźć swoje miejsce w jadłospisie każdego z nas. Są nie tylko źródłem świetnie przyswajalnego białka ale również kwasów Omega-3 oraz licznych prozdrowotnych składników takich jak selen. O tym że ryby są zdrowe wie prawdopodobnie każdy, niestety cena dobrej jakości świeżych lub mrożonych ryb [...]
Jakie funkcje spełnia insulina? Jak już wspomniałem, u niektórych organizmów sprawuje kontrolę nad długością życia, co jest bardzo ważne. Jakie zadania spełnia insulina u ludzi? Jeżeli zapytacie lekarza, odpowie, że ma obniżać poziom cukru we krwi. Moim zdaniem, jest to zwykły efekt uboczny. W toku ewolucji, jedną z funkcji insuliny było [...]
To ja już nie wiem co mam kupować z ryb filetowanych żeby móc do posiłków około treningowych dawać zamiast ciągle tego mięsa. Sola- droga Pstrąg- za dużo zabawy z ośćmi Dorsz- drogi Mintaj- to jest zamrożona sama woda praktycznie i mimo iż filet też ma ości Panga-lipa Tilapia-lipa Morszczuk- nie wiem czy też z nim coś nie tak, czasami kupuje Już [...]
Ryby są bardzo ważnym składnikiem diety który powinien znaleźć swoje miejsce w jadłospisie każdego z nas. Są nie tylko źródłem świetnie przyswajalnego białka ale również kwasów Omega-3 oraz licznych prozdrowotnych składników takich jak selen. O tym że ryby są zdrowe wie prawdopodobnie każdy, niestety cena dobrej jakości świeżych lub mrożonych ryb [...]
Ryby są bardzo ważnym składnikiem diety który powinien znaleźć swoje miejsce w jadłospisie każdego z nas. Są nie tylko źródłem świetnie przyswajalnego białka ale również kwasów Omega-3 oraz licznych prozdrowotnych składników takich jak selen. O tym że ryby są zdrowe wie prawdopodobnie każdy, niestety cena dobrej jakości świeżych lub mrożonych ryb [...]
Organizm nie umie już spalać tłuszczu, a to jest najlepsze paliwo. Jednym z powodów, dla których rośnie poziom cukru, jest to, ze komórki muszą go spalić, ale jeśli jest się odpornym na insulinę, to ten poziom musi wzrosnąć do ponad 300. Wtedy, w wyniku zmasowanej akcji trochę glukozy może dostać się do komórek i zostać użyta jako paliwo. Jeżeli [...]
Ja nie lubię ryb przez ości, od chxja j**ania się z tym ejst. Agares jakiego systemu operacyjnego używasz? Na swoim laptopie mam Ubuntu 18.04 i win7, na laptopie zakładowym Ubuntu 18.04 i win10, na laptopie do testowania Kali Linux, a na stacjonarnym w zakładzie też Ubuntu 18.04
pstraga kupiłem pierwszy i ostatni raz , dużo ości i za bardzo mi nie smakował ;-) z tłustych ryb wole łososia , nie było akurat dlatego zdecydowałems ie na pstrąga Zmieniony przez - rutkow w dniu 2014-05-14 21:01:16
Wydaje mi się, że jest to przedruk artykułu zamieszczonego we Wprost, opublikowanego w grudniu 2008. Mnie osoboście artykuł zszokował... Pełen tekst zamieszczam poniżej: Rybka zwana pangą Numer: 51/52/2008 (1356) Kilka lat wystarczyło, by panga została trzecią rybą w Polsce pod względem częstotliwości spożywania. Wypiera już nawet karpia z [...]
[...] sos pieczrkowy.Na odrobince oliwy podsamzylam cebulke i dalam zmiksowane pieczarki,sol i pieprz.Smakowaly znakomicie. GULASZ Z INDYKA udo z indyka bez skóry i kosci pokroić jak na gulasz cebule (ilosc duzo ale wedle uznania) pokroic w GRUBA kostkę jabłka w kostke przyprawy: sól, pieprz, curry, sos sojowy i co kto tam lubi i co mu [...]
Organizm nie umie już spalać tłuszczu, a to jest najlepsze paliwo. Jednym z powodów, dla których rośnie poziom cukru, jest to, ze komórki muszą go spalić, ale jeśli jest się odpornym na insulinę, to ten poziom musi wzrosnąć do ponad 300. Wtedy, w wyniku zmasowanej akcji trochę glukozy może dostać się do komórek i zostać użyta jako paliwo. Jeżeli [...]
RYBY * Ryby po złowieniu, przeznaczone do dłuższego transportu sprawiamy, lecz nie myjemy i nie skrobiemy. Wystarczy wytrzeć je dokładnie suchą ściereczką i, jeśli to możliwe, miejsce po wnętrznościach i głowę wypełnić pokrzywami. Mycie ryb przyspiesza ich psucie. * Złowione ryby przewozimy obłożone w liście lub pokrzywy. Nie należy [...]
Panga - wietnamska ryba, o której dwa lata temu słyszeli tylko nieliczni, dziś święci triumfy, pojawiając się coraz częściej nie tylko w restauracjach, ale także na stołach kilku milionów Polaków. Czy będzie w tym roku bożonarodzeniowym hitem? Polscy hodowcy ryb nie poddają się i pod marką "Pan Karp" promują w TV, za blisko 1,4 mln zł, [...]
Kilka lat wystarczyło, by panga została trzecią rybą w Polsce pod względem częstotliwości spożywania. Wypiera już nawet karpia z wigilijnych stołów. Zdumiewająca kariera pangi rozpoczęła się od oszustwa. Pangasius hypophtalmus (sum rekini) z dolnego biegu Mekongu pojawił się kilka lat temu na światowych stołach, udając cenioną i drogą solę (po [...]