W diecie masz złe proporcje kwasów tłuszczowych. Olej ryżowy do eliminacji. Daj za niego oliwę z oliwek, olej lniany. Nie wspomniałeś o tłustych rybach, jak makrela, śledź, łosoś dziki, pstrąg. Warto je dodawać a niekoniecznie tuńczyka.
[...] Owoce i warzywa to nie tylko witaminy, ale antyoksydanty itd. Drugą sprawą jest wchłanialność witamin otrzymanych laboratoryjnie, a z naturalnych źródeł. Jeżeli smażysz na oleju kokosowym to wlicz to w dietę. Olej ryżowy to słaby wybór do smażenia ze względu na bardzo słabe proporcje o3 do o6. Co do twojej suplementacji to vitamax complex jest [...]
[...] na wodzie %-) Pam to tylko, żeby nie przywierało smażyć na nim to ciężko, trzeba by dużo użyć a w dużej ilości to będzie zwykłe smażenie, bo pam to nic innego jak zwykły olej rzepakowy w aerozolu z dodatkami. Ja używam do smażenia olej ryżowy, polecam Olej ryżowy też jest ok. Skoro już o tych tłuszczach lepszych mowa to ja jakiś czas temu [...]
[...] chorobom i dolegliwościom, łącznie z nowotworami i otyłością. Może prowadzić do zachwiania bilansu pokarmowego. Jako źródło kwasów tłuszczwoych nasyconych: masło naturalne, olej kokosowy, smalec, olej palmowy, masło kakaowe KWASY TŁUSZCZOWE JEDNONIENASYCONE Tłuszcze te są zazwyczaj płynne w temperaturze pokojowej, ale mogą krzepnąć po [...]
[...] dzielą się szczerymi spostrzerzeniami na bazie doświadczeń zmierzając do formy... Może i ja bym spróbował tej diety na tłuszczach. Zobaczę gdzie można znaleźć u mnie te oleje. Drogie są? cieszy mnie to ;-) cóż co do ceny olejów, wielu wydaje się, że są drogie, ale nie zapominajmy, że to zależy od wagi i poziomu na którym znajduje się osoba [...]