Dla smaku to bym wolał tłuszcze masłem orzechowym czy nutlove podbijać, nie o to chodzi chyba. A lniany faktycznie jest smaczny jak na olej, no i wiadomo jakie ma właściwości.
Dla smaku to bym wolał tłuszcze masłem orzechowym czy nutlove podbijać, nie o to chodzi chyba. A lniany faktycznie jest smaczny jak na olej, no i wiadomo jakie ma właściwości. To prawda ale olej sezamowy nie ejst tragiczny a smak w sałatce czy do indyka...cuuudo.
Owszem dbanie o lipidy to ważna sprawa. Jednak nie uwazam, że warto rezygnować w 100% z takich tłuszczy jak olej sezamowy. Ja dla swojej psychiki nie rezygnuje.
[...] Do czego zmierzam- od jakiegoś czasu prolkę mam od kumpla, który "wyciąga ją" z apteki (wcześniej sam wyciągałem- wszystko było super) i zastanawiam się czy to nie jest sam olej, a ten wynik teraz w górnej granicy jest wypadkową hcg+ provi, a ja jestem walony w dupę przez kumpla? Dodam, że przeczytałem w necie, że można sprawdzić czy prolka jest [...]
[...] Do czego zmierzam- od jakiegoś czasu prolkę mam od kumpla, który "wyciąga ją" z apteki (wcześniej sam wyciągałem- wszystko było super) i zastanawiam się czy to nie jest sam olej, a ten wynik teraz w górnej granicy jest wypadkową hcg+ provi, a ja jestem walony w dupę przez kumpla? Dodam, że przeczytałem w necie, że można sprawdzić czy prolka jest [...]
[...] po niecałym tygodniu wynik 40.5 przy tej samej normie. Bite cały czas codziennie w brzuch. Ta sama butla. Ktoś umie to wytłumaczyć? A jak hcg bijesz? Mowilem ze to za dużo. Obecnie od 2ch tyg nie bije hcg bo jestem w PL. Tymbardziej zaskoczył mnie taki wzrost test. Chyba że to bicie w brzuch, dziwnie kumuluje olej i występują skoki stężenia...
[...] grejpfrut, makrela, wieprzowina, marchewka, chleb żytni, kasza jęczmienna, bób, gęś, śledź, szpinak, kalafior. Do dobrych źródeł tłuszczów zaliczamy oliwę z oliwek, olej rzepakowy, lniany, tłuszcze pochodzące z ryb, orzechy włoskie, migdały, awokado, jajka. Oliwa z oliwek jest głównym tłuszczem i jednym z kamieni węgielnych diety [...]
Nie możesz bo Omega 3 w kapsach jest olejem rybim głównie EPA i DHA, a olej lniany to ALA, która konwertuje w około 1% do DHA, które jest newralgiczne do rozwoju neuronów.
[...] większej troski w kontekście regeneracji. Vegan Pea Protein - Znakomita kompozycja białek roślinnych oparta na białku grochu Niedobory żelaza Jako źródło żelaza w pierwszej kolejności wymieniamy zwykle mięso. Produkty roślinne również je zawierają, ale żelazo w roślinach ma niższą biodostępność niż żelazo w mięsie. Produkty, które powinny się [...]
Zarówno w oleju lnianym, jak i tłuszczu rybim znajdują się kwasy tłuszczowe z rodziny omega 3. Niestety są to inne kwasy tłuszczowe, gdy zagłębimy się w szczegóły. Mają one inne właściwości i wpływ na nasz organizm. W tłuszczu rybim obecne są kwas EPA (eikozapentaenowy) i DHA (dokozaheksaenowy). Z kolei w pełni lnianym ALA (alfalinolenowy). [...]
Robię majonez w domu - same żółtka, olej z awokado i musztarda do smaku - jasne ze pieprz, sól, cytryna etc. Ale łyżeczka takiego majonezu właśnie z jogurtem bardzo podnosi walory smakowe plus dostarcza zdrowych tłuszczów. Kwestia policzenia ile możesz w dzień zjeść bez rozwalania miski..,
Głowne żródła fatu to tłusty nabiał(śmietany, sery), tłuste mięsa/smalec, jaja, ale każdego dnia są też orzechy/masła orzechowe, oliwa z oliwek, majonez, gorzka czekolada, olej rybi, czasem awokado. Jak już wpadają węgle to np. 80g płatków owsianych + 100g banana kilka godzin przed treningiem i 15g cukrów prostych intra, to wszystko. Krystian - [...]
Dla mnie jako dietetyka, to ja bym dał więcej wielonie i jednonienasacynoch tłuszczy, a mniej nasyconych czyli więcej oliwy, olej rzepakowego, orzechów, awokado. Wiadomo, chodzi o w miarę dobre proporcje i tyle Co do MK to ma działanie szerokie dosyć i może pomóc w sile na pewno. Ja bym też pomyślał może o ostarynie ? też fajnie siłę podbija
[...] walę testa w brzuch, ale na Andro czasami coś tam czułem...a to pieczenie, a to lekki ból. Poszły dwie lotki Exportmed i może to przypadek, ale ZERO negatywnych odczuć. Sam olej dużo gęstszy niż Andro, bo ciężko idzie tłoczek. Ale wygląda na to, że dają tam lepszy olej.. a może coś jeszcze? Tak czy inaczej widzę różnicę na korzyść Exportmed
[...] w Stanach Zjednoczonych współczynnik przeliczeniowy szpinaku zawierającego 11 mg β-karotenu (300 g gotowanego szpinaku) wynosił 21 do 1 wagowo, a β-karotenu w kapsułce olejowej zawierającej 6 mg β-karotenu wynosił 9 do 1 wagowo. Inne badania, w których oceniano wydajność konwersji β-karotenu w warzywach liściastych, również wykazały [...]
[...] gdyż w miejsce “wątpliwie korzystnych” nasyconych kwasów tłuszczowych, spożywać będziemy zdecydowanie polecane dla zdrowia jednonienasycone kwasy tłuszczowe. Dodatkowo olej uzyskiwany z awokado posiada przewagę nad olejem z oliwek, gdyż jest bardziej wytrzymały na wysoką temperaturę. Punkt dymienia oliwy z oliwek to około 210°C, podczas gdy [...]
Manekin spoko ale wersje na słodko to mega bomba kcal - sam naleśnik ma w sobie olej + praktycznie wszystkie wersje naszpikowane nutellą i innymi dodatkami. Ale trzeba przyznać że mega dobre :D
[...] g kleiku + 50 g Izolatu + 150 g owoców +200 g białek 2-5. KURA/ CATERING 200 g piersi z kurczaka/yndyka + 50 g ryżu / makaronu kukurydzianego / 5 wafli ryżowych + 10 ml olej rzepakowego 6. OMLET/ CIACHO Z MIKROFALI 200 g białek jaj + 20 g WPI+ owoce+kleik 50 g Po treningu 160 g płatków kukurydzianych / kleiku ryżowego +60 g izolatu + owoc [...]