[...] smażyć, gotować, dusić, grilować), możesz też czerpać białko z jaj, nabiału, strączków oraz w brakach można wrzucić odżywkę białkową, podroby. Jeśli chodzi o tłuszcze to olej kokosowy sprawdzi się bardzo dobrze, żółtka jaj, tłuste ryby i mięsa, podroby, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie), rzadziej (np. wiórki [...]
Ważne są proporcje kwasów tłuszczowych w diecie jednonienasycone : nasycone : wielonienasycone. Jak również omega 3 : omega 6. Polecam poczytać na ten temat. Jest to zbyt rozbudowane zagadnienie żeby opisać w kilku zdaniach. Warto stosować olej kokosowy, smalec, oliwę, olej lniany budwigowy, orzechy/nasiona, tłuszcze z ryb, jaj, mięs, nabiału.
Po pierwsze, masz same nasycone tłuszcze, daj olej lniany, tłuste ryby, oliwę z oliwek. Po drugie, rotuj źródłami białka i węgli, masz sam ryż i 3 razy dziennie odżywa, no sorry, przy Twojej wadze 600 g mięcha zmieścisz w 2 posiłkach i Ci styknie. Po 3, nie sugeruj się CHYBA BĘDZIE ZA MAŁO I DOŁOŻĘ. Dokładaj wedle tego czy waga idzie lub nie [...]
[...] smażyć, gotować, dusić, grilować), możesz też czerpać białko z jaj, nabiału,podrobów, strączków oraz w brakach można wrzucić odżywkę białkową, . Jeśli chodzi o tłuszcze to olej kokosowy sprawdzi się bardzo dobrze, żółtka jaj, tłuste ryby i mięsa, podroby, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie), rzadziej (np. wiórki [...]
[...] jaśniej A znacie może www albo tabele gdzie przeczytam ile jakiego rodzaju tłuszczów (omegi, nasycone itp) mają w sobie określone produty? Chodzi mi głównie o tran, omege3, olej lniany, jaja, orzechy, sery, ryby i ten olej kokosowy faktycznie będzie dobrym uzupełnieniem Zmieniony przez - Disciple w dniu 2016-09-11 16:58:35 PS: A mleczko [...]
[...] smażyć, gotować, dusić, grilować), możesz też czerpać białko z jaj, nabiału, strączków oraz w brakach można wrzucić odżywkę białkową, podroby. Jeśli chodzi o tłuszcze to olej kokosowy sprawdzi się bardzo dobrze, żółtka jaj, tłuste ryby i mięsa, podroby, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie), rzadziej (np. wiórki [...]
[...] smażyć, gotować, dusić, grilować), możesz też czerpać białko z jaj, nabiału, strączków oraz w brakach można wrzucić odżywkę białkową, podroby. Jeśli chodzi o tłuszcze to olej kokosowy sprawdzi się bardzo dobrze, żółtka jaj, tłuste ryby i mięsa, podroby, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie), rzadziej (np. wiórki [...]
[...] smażyć, gotować, dusić, grilować), możesz też czerpać białko z jaj, nabiału, strączków oraz w brakach można wrzucić odżywkę białkową, podroby. Jeśli chodzi o tłuszcze to olej kokosowy sprawdzi się bardzo dobrze, żółtka jaj, tłuste ryby i mięsa, podroby, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie), rzadziej (np. wiórki [...]
[...] Serek wiejski na noc? strasznie ubogi produkt w walory odżywcze. Zadbaj o pełnowartościową kolację w której mogą występować węglowodany. Zadbaj również o podaż Omega-3 (tłuste ryby) jak i roślinne źródła Omega-3 ( orzechy włoskie, olej lniany wysokolinolenowy, olej rzepakowy nierafinowany ) Zmieniony przez - dudee w dniu 2016-10-03 14:43:22
[...] Juz widzę postępy w sylwetce. Fotke cyknę po 28 dniach treningowych. Powoli wchodzę na wysokie obroty. Jest dobrze. Dieta: Śniadanie: 5 jaj, Chleb żytni pełnoziarnisty 109g, olej kokosowy 23g Śniadanie 2: Mięso z piersi indyka bez skóry 200g, Oliwa z oliwek 50ml Obiad: Mięso z piersi indyka bez skóry 280g, ser feta 20g, jogurt naturalny 20g Obiad [...]
[...] wystarczą. Po treningu masz zjeść coś porządnego, jogurcik wywal. Zastąp kawałkiem mięcha / ryby/ podrobów. Na kolację dodaj węglowodany dzięki nim sen i regeneracja są na lepszym poziomie ;-) Warto na pewno dodać jakieś tłuste mięsa, olej kokosowy czy masło klarowane, do tego orzechy, które masz, jeśli lubisz to awokado, czy olej lniany.
Próbowałem oliwy monini, oliwy z biedronki, olej lniany z biedronki, olej kokosowy nierafinowany. W każdym z tych przypadków było tak samo. Jakby to właśnie fakt, że jest w postaci płynnej odwalał taki cyrk w organizmie. Zmieniony przez - FunkyBCAA w dniu 2016-10-10 17:25:29
Rafinacja daje tyle, że eliminuje katalizatory utleniania, a zatem możemy olej przechowywać dłużej bez utraty jego wartości odżywczych. Kolejny plus to wysoka temperatura dymienia oleju, co daje jemu stabilną strukturę i większą odporność na obróbkę termiczną. Chciałam też zwrócić uwagę, że olej, który wcześniej poleciłam koleżance jest mieszanką [...]
[...] smażyć, gotować, dusić, grilować), możesz też czerpać białko z jaj, nabiału, strączków oraz w brakach można wrzucić odżywkę białkową, podroby. Jeśli chodzi o tłuszcze to olej kokosowy sprawdzi się bardzo dobrze, żółtka jaj, tłuste ryby i mięsa, podroby, awokado, orzechy (laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie), rzadziej (np. wiórki [...]
[...] omega3 z ryb (EPA i DHA)... 2-3 razy na tydzień warto zjeść tłustą rybę z gatunków zasobnych w o3 - makrela, śledź, sardynki, łosoś itp. Poza tym warto na co dzień wrzucić olej lniany "budwigowy" lub orzechy włoskie czy zimnotłocozny olej rzepakowy - źródła o3 (ALA). Warto poczytać o układaniu dobrej diety, bo jeszcze masz braki: [...]
[...] niższym poziomie tkanki tłuszczowej. Gdy już widać mięśnie brzucha, ew. ich zarys a nie w Twoim przypadku. Tutaj zdecydowana redukcja. Rekompozycja będzie stratą czasu. Wywal olej rzepakowy. Dodaj oliwę, olej kokosowy, masło, tłuste mięsa, tłuste ryby, jaja. Masło orzechowe do eliminacji lub zamiana na migdałowe, z nerkowców. Do posiłków warzywa.
To, że nie mając w samochodzie pasów bezpieczeństwa, niewymieniany olej, pościerane opony i wlewając do niego olej rzepakowy nie znaczy, że nie możesz nim szybko jeździć. Niektórzy będą tak jeździć a inni rozbiją się na pierwszym zakręcie.
[...] masę. Tłuszcze - przy takim układzie diety może Ci brakować tłuszczy omega3. Jedz w miarę możliwości ryby (jak np. śledź, makrela - świeże i wędzone), możesz kupić budwigowy olej lniany i jeść 1-2 łyżki dziennie czy używać oleju rzepakowego zimnotłoczonego. Oliwa jest zdrowa, ale nie może być dominującym tłuszczem w diecie, bo ma prawie same [...]