tak idzie :D niechce mi sie szukac. jak skonczyla sie oliwa to moge wpyerdalac olej kujawski? %-) z pierwszego tłoczenia? %-) jak rzepakowy to jest okej :) Zmieniony przez - photek w dniu 2011-12-07 23:16:48
[...] sporo CL, który krąży we krwi (ale nie jest groźny) 3. Masz mało/brak w diecie steroli roślinnych, czyli nie masz tłuszczy roślinnych takich jak oliwa z oliwek, awokado, olej z orzechów. Nie ma warzyw strączkowych ani orzechów. 4. Ilość białka jest ok. Czyli wszystko się zgadza. Jeśli Cię to martwi, to ogranicz tłuszcze z mięs (za wyjątkiem [...]
[...] nie oznacza, iż rozwój masy mięśniowej jest niemożliwy (jest tylko utrudniony). Lipidy możesz czerpać z tłustych ryb ( DHA i EPA ), siemie lniane (zmielone), awokado, oleje jak olej wysokolinolenowy, oliwa z oliwek, rzepakowy (dobrej jakości), żółtka jaj ( na miękko ), masło, olej kokosowy, olej MCT, śmietana etc.. oczywiście odpowiedni [...]
[...] coś było na talerzu. Zadbaj o odpowiednią podaż omega-3 wprowadzając do diety tłuste ryby (DHA I EPA) uzupełniając jadłospis roślinnymi produktami (ALA); orzechy włoskie, olej lniany wysokolinolenowy, rzepakowy dobrej jakości. Nasycone również będą mile widziane czyt. tłuste mięsa, olej kokosowy, całe jaja. Oczyść dietę z jakiś klusek, knorów, [...]
Ostry smak oliwy to raczej jej pozytywna cecha i świadczy o wysokiej zawartości zdrowotnych składników. Ja osobiście żeby poprawić ich smak robię oliwy smakowe dodając do nich zioła, papryczki chili itp. A jako substytut stosuję również olej lniany, rzepakowy tłoczony na zimno nierafinowany.
[...] ja bym zmieniła.... ;-) posiłek 2 dodać tłuszczu na 10g, posiłek 3 to samo, posiłek 4 też. Zamiast chleba kupnego dałabym np makaron razowy (ja często robie sałatkę tunczyk+olej z orzechów+cebula+makaron/ryż + sól/pieprz) do smażenia nie oliwa z oliwek tylko np. rzepakowy lub olej kokosowy, który fajnie pachnie. Pamiętaj, że tłuszcze to tez [...]
[...] i komentarze do nich ze kozacko itp. Ze ktos jest WIELKI... Kazdy ma w sumie inny gust :) ja tam wole zeby bylo dobrze widac miesnie, zeby to estetycznie wygladalo. widze kolejny dziennik super,witam będe zaglądał,co do diety to nie bede powtarzał tego co Kuro mówi fajnie, ze rozpisales to wszystko z glowa i jest porządek. zycze powodzenia i [...]
[...] po prostu głębiej w tematyce diety) to już widzę bardzo często biedę. Tłuste ziarna, orzechy, rzadko się jada w typowej diecie pana K., jedyne bogatsze źródła witaminy E to olej słonecznikowy lub rzepakowy, które często stosowane są do smażenia co już jest poważnym błędem, nawet pomijając to że sam olej słonecznikowy (standardowy) nie jest zbyt [...]
to samo pomyslalem, ale nie chcialem juz pisac oponka od oliwy z oliwek i orzechow wloskich to chyba nie bardzo, ale od 3 duzych porcji kaszy pod rzad to juz szybciej olej lniany jak najbardziej, ale jest drogi i trudny do znalezienia. oliwa z oliwek jest ok, rzepakowy bardzo dobry, do tego orzechy wloskie, ja jem tez czasem migdaly, mozna siemie [...]
[...] całkowicie z tłuszczu w swojej diecie, choć to i tak niemożliwe, ze względu na tłuszcz ukryty w większości produktów. Spożywaj tłuszcz głownie pochodzenia roślinnego np. olej kukurydziany, słonecznikowy, sojowy, bawełniany, arachidowy, rzepakowy bezeurkowy, oliwę, olej lniany, olej z nasion wiesiołka i z nasion ogórecznika, a także olej z [...]
[...] to kreatyna tym bardziej na peirwszy raz, więc polecam https://www.sfd.pl/sklep/ALLNUTRITION_Creatine_Muscle_Max-opis33277.html co do tłuszczy mieszaj oliwy - z oliwek, olej lniany, rzepakowy orzechy różne - laskowe, włoskie, nerkowce, brazylijskie, wiórki kokosowe olej kokosowy, awokado, tłuste ryby do smażenia najlepiej masło klarowane i [...]
[...] mi służą najbardziej. Teraz głównie tym podbijam ww czasami wejdzie banan jeden. Omega 3 już sobie kupiłam do suplementacji i do tego w sklepie że zdrowa żywnością mam dobry olej lniany i rzepakowy więc też za jakiś czas włączę. Chyba wtedy zmniejsze ilość masła klarowanego na rzecz tych olejów. Może za dużo tłuszczy nasyconych albo faktycznie [...]
1)a olej z pestek winogron jako substytut oliwy z oliwek może byc? Bo nie znalazłam rzepakowego nierafinowego, mimo, że zrobiłam maraton po sklepach. 2) a próbował ktoś ten rzepakowy zimnotłoczony,on w samku jest jak normalny olej?? Zmieniony przez - nastic w dniu 2010-08-30 15:37:10
1)a olej z pestek winogron jako substytut oliwy z oliwek może byc? Bo nie znalazłam rzepakowego nierafinowego, mimo, że zrobiłam maraton po sklepach. 2) a próbował ktoś ten rzepakowy zimnotłoczony,on w samku jest jak normalny olej?? 1) nie może za dużo omega 6 ma, poza tym jak chcesz zastąpić jednonienasycone wielonienasyconymi 2) ja miałem eko [...]