[...] i lipoprotein, nie tylko ułatwia przenoszenie tłuszczów z wątroby do innych narządów, ale i wchłanianie oraz zużytkowanie go w komórkach. Chrom - ułatwia odchudzanie - ogranicza apetyt - normalizuje metabolizm - umożliwia trwałe utrzymanie efektów odchudzania Citrimax Wpływają na naturalne procesy metaboliczne organizmu, pomagają poskromić [...]
[...] gdyż wzbogacony został w ekstrakt z rośliny Saw palmetto oraz cynk. Naturalne roślinne sterole hamują enzymatyczną konwersję testosteronu do dihydrotestosteronu oraz ograniczają wiązanie się tego metabolitu do receptorów w tkankach docelowych. Zwiększają dzięki temu pulę wolnego testosteronu w organizmie oraz ograniczają negatywny wpływ [...]
[...] - branched chained amino acids). Te aminokwasy to izoleucyna, leucyna i walina, które w przeciwieństwie do innych aminokwasów, nie rozpuszczają się zbyt dobrze w wodzie i ograniczają przez to rozpuszczalność wielu różnych mieszanek aminokwasów. Poszczególne aminokwasy rozgałęzione pełnią w organizmie podobne funkcje i potrzebne są do syntezy [...]
[...] - branched chained amino acids). Te aminokwasy to izoleucyna, leucyna i walina, które w przeciwieństwie do innych aminokwasów, nie rozpuszczają się zbyt dobrze w wodzie i ograniczają przez to rozpuszczalność wielu różnych mieszanek aminokwasów. Poszczególne aminokwasy rozgałęzione pełnią w organizmie podobne funkcje i potrzebne są do syntezy [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
[...] Pierwsza z nich jest świetnym antykatabolikiem - głównie dzięki swojej pochodnej, czyli ketoleucynie, która skutecznie ogranicza działanie kortyzolu. Dodatkowo ułatwia wchłanianie innych aminokwasów. Walina natomiast wspomaga regenerację tkanek (w tym struktur białkowych) oraz reguluje [...]
[...] - branched chained amino acids). Te aminokwasy to izoleucyna, leucyna i walina, które w przeciwieństwie do innych aminokwasów, nie rozpuszczają się zbyt dobrze w wodzie i ograniczają przez to rozpuszczalność wielu różnych mieszanek aminokwasów. Poszczególne aminokwasy rozgałęzione pełnią w organizmie podobne funkcje i potrzebne są do syntezy [...]
[...] nie jest trudna, wystarczy zapamiętać zaledwie kilka reguł. Myślą przewodnia Metody Montignac jest minimum zakazów i maksimum rozkoszy kulinarnych Metoda Montignac nie ogranicza ilości pokarmu i kalorii, ale uczy nas, czego powinniśmy unikać, a spożywanie czego powinniśmy zwiększyć - jeśli zrozumiesz jej podstawowe zasady, liczenie [...]
[...] rozpowszechnionym pierwiastkiem w przyrodzie. Dla dorosłych zaleca się 2000 mg na dobę. Obecnie jednak wielu dietetyków zaleca nie mniej niż 3500 mg na dobę. Taka ilość ogranicza ryzyko wystąpienia nadciśnienia tętniczego. Źródło: • Większość owoców (banany, sok pomarańczowy) • Warzywa - ziemniaki • Nabiał - jogurt • Ryby • Mięso [...]
[...] glikogenu, poprzez zwiększenie tempa jego syntezy w wątrobie, jak również przez bezpośrednią konwersje do glukozy, wpływa pozytywnie na tempo syntezy białek oraz ogranicza ich rozpad, wzmacnia system odpornościowy i przeciwdziała chorobom, które mogły by utrudnić trening, odgrywa ważną role w procesie transaminacji (umożliwia syntezę [...]
[...] oraz odżywienie komórek mięśniowych. To właśnie jabłczan cytruliny działa synergicznie z AAKG i powoduje efekt pompy mięśniowej. Udowodniono również, że cytrulina ogranicza uczucie zmęczenia na treningu oraz przyspiesza proces regeneracji po treningu. AAKG Zadaniem AAKG, podobnie jak cytruliny jest zwiększenie produkcji tlenku azotu w [...]
[...] frakcji Rozpuszczalność w wodzie Główne źródła Rola w żywieniu Celuloza Nierozpuszczalna Warzywa, owoce, ziarna zbóż Usuwa zaparcia, stabilizuje poziom glukozy we krwi, ogranicza przyrost masy ciała, zapobiega powstawaniu nowotworów okrężnicy, wiąże wodę i zwiększa ilość usuwanych odpadów, pomaga w wypłukiwaniu toksyn i ubocznych produktów [...]
[...] Garcinia Cambogia - czyli drzewo Tamaryndowca. Zawiera HCA (Hydroksykwas Cytrynowy) - hamuje proces lipogenezy (powstawanie tłuszczu z węglowodanów i białek) dzięki czemu ogranicza odkładanie się zbędnej tkanki tłuszczowej. Dzięki zwiększeniu zasobów glikogenu redukuje łaknienie, które bardzo często jest przyczyną niepowodzenia wszelkiego [...]
[...] energetycznych. Tak więc, spożywanie wysokich porcji białek prowadzi do oszczędzania białek ustrojowych i nasilenia spalania tłuszczu zapasowego. Jednocześnie białko ogranicza wytwarzanie i wchłanianie glukozy w przewodzie pokarmowym, co ogranicza tuczące właściwości pożywienia. Różnice w poglądach Również w stosunku do podaży białek [...]
[...] prostych (cukier, słodycze) i ogromnych ilości budulca czyli białka (chude mięso, białka jaj, nabiał, odżywki białkowe) - Poprzez zwiększenie ilości ATP w mięśniach kreatyna chroni zapasy węglowodanów w mięśniach i ogranicza powstawanie kwasu mlekowego - zakwasów - Kreatyna pomaga utrzymać stan anaboliczny (budowy) i działa antykatabolicznie.
[...] i sekrecji hormonów anabolicznych, głównie somatotropiny i insuliny. Działa oszczędzająco na przemiany siarkowych aminokwasów pro-teogennych - metioniny i cysteiny. Tauryna ogranicza wytwarzanie neuromediatora - serotoniny. Wytwarzana i uwalniana w nadmiarze podczas wysiłku serotonina działa na mięśnie sportowca, jak hormon kataboliczny. Sposób [...]
[...] intensyfikują termogenezę czyli proces spalania z rozproszeniem energii termicznej, który prowadzi do wzmożonego zużywania tłuszczów zapasowych. *** Winian l-karnityny ogranicza tworzenie i magazynowanie tłuszczu w organizmie. Podczas wysiłku fizycznego wpływa na zwiększenie produkcji energii pochodzącej z tłuszczu zapasowego, przez co [...]
[...] intensyfikują termogenezę czyli proces spalania z rozproszeniem energii termicznej, który prowadzi do wzmożonego zużywania tłuszczów zapasowych. *** Winian l-karnityny ogranicza tworzenie i magazynowanie tłuszczu w organizmie. Podczas wysiłku fizycznego wpływa na zwiększenie produkcji energii pochodzącej z tłuszczu zapasowego, przez co [...]
[...] intensyfikują termogenezę czyli proces spalania z rozproszeniem energii termicznej, który prowadzi do wzmożonego zużywania tłuszczów zapasowych. *** Winian l-karnityny ogranicza tworzenie i magazynowanie tłuszczu w organizmie. Podczas wysiłku fizycznego wpływa na zwiększenie produkcji energii pochodzącej z tłuszczu zapasowego, przez co [...]
[...] intensyfikują termogenezę czyli proces spalania z rozproszeniem energii termicznej, który prowadzi do wzmożonego zużywania tłuszczów zapasowych. *** Winian l-karnityny ogranicza tworzenie i magazynowanie tłuszczu w organizmie. Podczas wysiłku fizycznego wpływa na zwiększenie produkcji energii pochodzącej z tłuszczu zapasowego, przez co [...]