[...] Także suplementy dobieramy indywidualnie pod siebie. Nie bo kolega kupił białko to ja sobie kupie też bo mi smakuję albo fajnie jest że je biore. Wniosek taki, kupujemy to czego potrzebujemy, warto pamiętać iż dieta jest, była i będzie kluczem do sukcesu, pamiętamy także o witaminach i minerałach. Jeśli wszystkie wymogi są spełnione można [...]
[...] siłownie , trenuje z różnymi skutkami , oraz ma różne cele.Jedni chcą koniecznie przytyć bo są chudzi jak patyk, inni znów chcą drastycznie schudnąć bo ich tusza jest czymś czego chcą się pozbyć. Pierwsza rzecz (siłownia) została wykonana. Bardzo dobrze , każdy rodzaj aktywności fizycznej w dzisiejszych czasach , gdzie większość czasu spędzamy [...]
[...] wyleczyć należy jeść tylko srowe warzywa lub głodówkę zrobić ========================================================== WPŁYW ZAKWASZANIA NA STAN ZDROWIA ORGANIZMU Dlaczego zachowanie równowagi kwasowo-zasadowej jest tak bardzo ważne? Temat jest tak ważny i tak ciągle niedoceniany, że poświęcimy mu wyjątkowo dużo uwagi. Nawet nauka [...]
[...] ominąć jakiejś partii. Nie wolno zapomnieć o twarzy. Czasami widać jak zawodnik wychodzi na scenę z opalonym ciałem ale białą twarzą i to nie jest tak zupełnie tym, czego oczekują sędziowie. Zbyt dużo olejku sprawia, że wyglądasz gładko, zbyt mało, że matowo. Pamiętaj że olejek musi być naniesiony równomiernie na całe ciało. [...]
[...] powtórzeń ćwiczenia na jedno ramię i obejmował uginanie przedramienia na modlitewniku, co razem dawało 12 serii. Zastosowane obciążenie było równe 80% maksymalnego pojedynczego powtórzenia danej osoby, a wszystkie serie były wykonywane do nieudanej próby, przy przerwach trwających 3-4 minuty pomiędzy seriami. Wykorzystując technologię [...]
[...] w ważnych procesach regulacyjnych i transportowych. W organizmie osoby nie obciążonej większym wysiłkiem fizycznym, podczas doby ulega rozpadowi ok. 180- 280 g białka, z czego 65-80 % jest zamieniane w komórkach na nowe cząsteczki białkowe (turnover białka) a 20-35 % jest utleniane. Zatem, jeżeli w ustroju "normalnego" człowieka [...]
[...] pragnących utrzymać szczupłą i jędrną sylwetkę. W organiźmie osoby nie trenującej i odżywiającej się normalne, podczas doby ulega rozpadowi od 180 do 280 gram białka, z czego 65-80% jest zamieniane w komórkach na nowe cząsteczki białkowe (tzw. turnover), a 20-35% jest po prostu spalane. Zatem, jeżeli w ustroju [...]
[...] mózgowy, drgawki, zaburzenia rytmu serca, nadciśnienie i szybki, nieregularny oddech. Jeśli więc nawet efedryna rzeczywiście działa, to większość jej działań nie jest tym, czego szukasz. To ryzykowna gra. Przeciętnie stosuje się dawki 20-40 mg trzy razy dziennie, nie przekraczając dziennej dawki 60-120mg. Jednorazowa dawka powyżej 40 mg może [...]
[...] Także suplementy dobieramy indywidualnie pod siebie. Nie bo kolega kupił białko to ja sobie kupie też bo mi smakuję albo fajnie jest że je biore. Wniosek taki, kupujemy to czego potrzebujemy, warto pamiętać iż dieta jest, była i będzie kluczem do sukcesu, pamiętamy także o witaminach i minerałach. Jeśli wszystkie wymogi są spełnione można [...]
[...] w formie wolnej (jest podstawowym cukrem w owocach i miodzie) oraz w formie związanej, jako składowa sacharozy. Sacharoza ulega w jelicie hydrolizie enzymatycznej, w wyniku czego powstaje glukoza i fruktoza. Fruktoza wchłania się w jelicie cienkim przy udziale swoistego dla niej transportera GLUT 5 i GLUT 2, transportowana do wątroby, gdzie [...]
[...] siłownie , trenuje z różnymi skutkami , oraz ma różne cele.Jedni chcą koniecznie przytyć bo są chudzi jak patyk, inni znów chcą drastycznie schudnąć bo ich tusza jest czymś czego chcą się pozbyć. Pierwsza rzecz (siłownia) została wykonana. Bardzo dobrze , każdy rodzaj aktywności fizycznej w dzisiejszych czasach , gdzie większość czasu spędzamy [...]
[...] krwionośnych, pobudzenie mięśnia sercowego i wzmożenie siły jego skurczu, duże dawki działają depresyjnie- może ci stanąć serducho, ale bez obaw; wzrost ciśnienia tętniczego (RR), to wiadome; rozszerzenie oskrzeli, zmniejszenie napięcia i zahamowanie perystaltyki przewodu pokarmowego (jak ktoś miał apetyt to gratuluję), wzrost napięcia [...]
[...] Gdzie tego szukać? 15. Czy RYBY są zdrowe? 16. Jaki CHLEB polecacie? 17. Po co mi OLIWA z OLIWEK w diecie? 18. Słyszałem że dobrze jeść ORZECHY, czy to prawda? 19. Z czego czerpać WĘGLOWODANY na diecie węglowodanowej? 20. Co to jest INDEKS GLIKEMICZNY? 21. Jak mogę sprawdzić INDEKS GLIKEMICZNY mojego pokarmu? 22. Co powinienem pić i [...]
[...] łapczywie, a duża ilość zebranego w żołądku gazu jest dla nich szkodliwa. Magnez - król życia - Zwracałbym też uwagę na zawartość magnezu - dodaje Tadeusz Wojtaszek. Dlaczego? Bo magnez to król życia, bodaj najcenniejszy dla zdrowia pierwiastek, a ciągle nam go brakuje. W każdej sekundzie w każdej z komórek naszego ciała zachodzi 600 reakcji [...]
[...] prawie o 20 proc., choć do Europy nadal nam daleko - statystyczny Francuz pije ok. 120 litrów wody rocznie, Czech ponad 70, a europejscy liderzy - Włosi - ok. 160 litrów. Dlaczego jednak, mimo że pijemy coraz więcej wody, tak mało o niej wiemy? Dlaczego, zamiast pić wodę wartościową, sięgamy po tę mniej przydatną dla zdrowia? - Wiedza na temat [...]
[...] Niestety wzrasta udział w dietach ludzi współczesnych udział takich cukrów jak syrop glukozowo-fruktozowy/sacharoza – tych cukrów unikaj. Czytaj skład produktu spożywczego, który kupujesz. Źródło węglowodanów w diecie: Jeśli masz problemy z zdrowiem, jesteś otyły czy masz zaburzoną gospodarkę glukozowo-insulinową staraj się dostarczać [...]
[...] Inaczej jest z osobami bardzo szczupłymi. Oprócz tego, że wymagają one większej ilości kalorii i węglowodanów, to jeszcze potrafią dać sobie radę z każdym z nich. Dlaczego? Otóż osoby bardzo szczupłe nieco inaczej metabolizują węglowodany niż ich grubsi koledzy; wytwarzają one znacznie mniej hormonu oczyszczającego krew z cukru, czyli [...]
[...] potrzebne, dodajemy węglowodany." D- jak Dziesięć wskazówek żywieniowych. Są bardzo pomocne podczas stosowania diety. Przyczyniają się do przyspieszenia tempa metabolizmu , czego konsekwencją są zrzucone kilogramy. „1. Należy spożywać 6-7 posiłków co 2,5 - 3 h 2. Należy w każdym posiłku spożywać “pełnowartościowe białko" (zawierające wszystkie [...]
[...] Jedną z metod oddziaływania na fizjologię jest zmiana sposobu posługiwania się systemem mięśniowym - można zmienić postawę ciała, wyraz twarzy i sposób oddychania. Wszystko, czego dotyczy ta książka, zależy również od właściwego biochemicznego funkcjonowania ludzkiego organizmu. Zakładamy tutaj, że dbasz o swoje ciało i oczyszczasz je ze [...]
[...] i dzięki temu dłużej zachować sprawność zarówno fizyczną, jak i umysłową. Wielu naukowców dowodzi, że organizm ludzki jest przystosowany do osiągnięcia 110-120 lat życia. Dlaczego jednak tak niewielu osobom udaje się dożyć sędziwego wieku? Wynika to z błędów popełnianych przez człowieka już w młodości, a dotyczących m.in. złego odżywiania. Nawet [...]