obrobka termiczna zywnosci jest bardzo wazna, odradzamy smażone potrawy. należy przede wszystkim obniżyć masę ciała, uwzględnić w jadłospisie pełnoziarniste produkty zbożowe, minimum poł kg warzyw świeżych, tłuste ryby i chude mięsa.
Straty makroskładników będą nieznaczne w mięsie, jeśli zawiera ono niewielkie ilości tłuszczu. Pierś z kurczaka jest bardzo chudym mięsem, tak więc straty będą odnosić się tylko do białka, jeśli w ogóle. Obróbka termiczna spowoduje je, jeżeli mięso zostanie przypalone, a takiego białka już nie przyswoimy. Jeżeli produkt zostanie przetworzony i [...]
I tu i tu jest obróbka termiczna. I to przy gotowaniu raczej tracisz, bo do wody, którą potem odcedzasz, uciekają ci cenne składniki. Chyba, że gotujesz tak jak Kuskus, czyli w takiej ilości wody, która wsiąknie ryz.
Liczysz wszystko przed obróbką termiczną , mięsa mają to do siebie że podczas procesu obróbki zmniejszają objetość i tracą wagę wiec twoje 300g surowej piersi moze się zamienić w 260 g po obróbce ( wieprzowe i wołowe tracą więcej jak pierś ) . Znowu z produktami typu ryż kasza czy makaron jest inaczej bo te podczas procesu obróbki ( gotowania ) [...]
Wlicza się każdy rodzaj białka. Niepełnowartościowe (choć sama używam tego słowa) jest trochę złe ;-) Jest niekompletne po prostu, ale jeśli dodasz do niego mięso, ryby, jaja (i np. zjesz to z ryżem - czyli białkiem roślinnym) ten posiłek zawiera kompletne białko. Gajner Ci nie potrzebny, wrzucaj węgle z owoców, kasz, ryżu, ziemniaków itd. Nie [...]
Jak Aga. Należy unikać składników o właściwościach przeciwzapalnych około treningowo zatem olej lniany przesuń dalej, a przede wszystkim nie przesadzaj z jego ilością. Wszelkie maści ryb z puszki do wyeliminowania ( niska gęstość odżywcza ) jak i szynki sklepowe. Generalnie połowa posiłków jest marnie zbilansowana w kontekście odżywczym. Warto [...]
Mięso jak i wszystko inne ważysz przed obróbką termiczną. I wtedy ustalasz makro. Także nie obchodzi Cię ile i czego tam wyparuje na grillu czy patelni.
Dostosuj się wskazówek powyżej. Produkty ważysz przed obróbką termiczną. Rzeczywiście dieta jest monotonna, a tym samym uboga odżywczo. Ostatni posiłek do pełnowartościowych nie należy, a warzyw tyle co nic. Przy odpowiednio zbilansowanej diecie przekąski w formie orzechów są zbędne.
zawsze wszystko przyjmujesz przed obrobka termiczna, bez znaczenia czy grillujesz, smazysz, pieczesz itd. Zmieniony przez - czellista w dniu 6/30/2019 7:44:52 PM